top

Geci de ploaie

Jachetele de ploaie sunt o piesă de îmbrăcăminte indispensabilă atunci când vremea se strică. Jacheta cu membrană servește drept strat exterior al îmbrăcămintei de exterior și de munte, care protejează de ploaie, zăpadă și vânt.
View as Grid List

474 Produse

 1. -3%
  Geaca de ploaie femei Vaude Simony 2,5L Jacket IV - blue jay

  Lista de dorințe

 2. -11%
  Geaca de iarna The North Face Gotham Jacket - pine needle

  Lista de dorințe

 3. -9%
  Geaca ciclism POC Haven Rain Jacket - uranium black

  Lista de dorințe

 4. -8%
  Scurta de ploaie Carhartt Shoreline Jacket - black

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

474 Produse

Ștergere

Jachete de ploaie - ideale pentru vreme rea

Deși jachetele de ploaie sunt asociate în principal cu sezoanele de tranziție, proprietățile lor sunt neprețuite pe tot parcursul anului. Jachetele cu membrană, așa-numitele hardshells, sunt o piesă de îmbrăcăminte care ar trebui să fie inclusă în setul fiecărui fan al activităților montane. Doar jachetele cu membrană se vor descurca bine în timpul ploilor abundente sau al ninsorilor, protejând celelalte straturi de îmbrăcăminte pentru a nu se uda cu ușurință. Astfel, acestea te protejează nu doar de apă, ci și de hipotermia care poate apărea rapid atunci când toate hainele tale se udă. Jachetele de ploaie se poartă ca strat exterior. Ele pot fi folosite atât independent, cât și în combinație cu hanorace sau veste. Vara, puteți purta jacheta cu membrană peste cămașă atunci când vă prinde o ploaie ușoară. Iarna, veți purta cu siguranță un hanorac cald pe sub ea, iar în cazul temperaturilor foarte scăzute, chiar și un pulover de puf.

Ce este designul jachetelor de ploaie?

Majoritatea jachetelor de ploaie se bazează pe membrana impermeabilă. Acesta este un strat plasat de obicei între materialul exterior și căptușeală. Funcția sa de bază este de a împiedica apa să pătrundă în interiorul jachetei, dar nu este singura. De asemenea, membrana trebuie să lase să iasă moleculele de vapori de apă. Aceasta este o condiție necesară pentru a menține un climat optim în timpul exercițiilor fizice, când corpul dumneavoastră produce o cantitate mare de umiditate. Capacitatea ridicată de eliminare a vaporilor de apă este un element care distinge jachetele de ploaie de la producători renumiți de alte modele. Dacă toate cele trei straturi (materialul exterior, membrana și căptușeala) sunt permanent lipite între ele, este vorba de un laminat cu trei straturi (3L). O astfel de soluție oferă o durabilitate ridicată și o respirabilitate mare. Dacă membrana este lipită doar de materialul exterior, în timp ce căptușeala este liberă, înseamnă că jacheta este confecționată dintr-un laminat cu două straturi (2L). Această construcție este cel mai frecvent utilizată în modelele versatile de drumeție, precum și în jachetele cu un strat suplimentar de izolație. Există, de asemenea, o soluție intermediară, numită frecvent laminat cu 2,5 straturi (2.5L). Materialul exterior din astfel de jachete este integrat permanent cu membrana. În loc de căptușeală, există o imprimare specială pe membrana din interior pentru a o proteja de deteriorări ușoare. Acest tip de jachete permite reducerea semnificativă a greutății și dimensiunii jachetei atunci când este împachetată. Jachetele de ploaie de 2,5L sunt de obicei modele de alergare ultraușoare, jachete "just-in-case", precum și modele pentru utilizatorii experimentați care caută îmbrăcăminte cu greutate minimă. Pe lângă modelele tradiționale, există și o soluție inovatoare disponibilă pe piață, fără material exterior. Membrana se află pe partea exterioară a jachetei, eliminând necesitatea impregnării unor astfel de modele, iar apa se poate scurge și mai ușor de pe suprafața jachetei. GORE-TEX® SHAKEDRY Jachetele cu tehnologie GORE-TEX® SHAKEDRY sunt cele mai ușoare jachete de alergare care oferă respirabilitate maximă. Pe de altă parte, Columbia OutDry™ EXTREME sunt modelele outdoor caracterizate de un aspect excepțional și de o funcționalitate ridicată.

Tipurile de membrane folosite la jachetele de ploaie

Jachetele de ploaie pot avea mai multe tipuri de membrane care protejează eficient împotriva apei. GORE-TEX® este cea mai cunoscută dintre ele. Este aplicată atât la modelele de top de jachete de ploaie pentru alpinism, cât și la jachetele de alergare în aer liber. Diferitele versiuni ale laminatelor asigură faptul că proprietățile jachetelor se adaptează în mod optim la activitatea practicată. În plus față de membrana GTX, majoritatea producătorilor oferă jachete cu propriile membrane. Cum ar fi, de exemplu, membrana DryVent de la The North Face, Omni Tech de la marca Columbia, PreCip de la marca Marmot, BD.dry Black Diamond sau Powertex Salewa. Acestea sunt modelele încercate și testate care oferă performanțe perfecte ale hainelor de ploaie pentru exterior și munte.

O varietate de jachete de ploaie pentru multe activități

Dacă alergați, faceți drumeții sau vă cățărați, aveți nevoie de o protecție fiabilă împotriva ploii. Acesta este motivul pentru care există o varietate de jachete de ploaie disponibile, adaptate în mod optim la anumite activități. Jachetele de exterior cu membrană sunt cele mai versatile modele. Tăieturile confortabile, numărul mare de buzunare și o glugă pe care o puteți adapta perfect la cap, oferă confort în timpul drumețiilor. Aceste modele sunt, de asemenea, haine foarte populare pentru uz zilnic, atunci când vremea nu vă încurajează să ieșiți afară. În timp ce jachetele de ploaie concepute pentru alpinism au o astfel de croială care nu limitează libertatea de mișcare atunci când extindeți brațele în sus. Mai mult, glugile sunt adaptate pentru a fi folosite cu căști de alpinism. Aceasta este o alegere perfectă pentru utilizatorii experimentați care caută o durabilitate maximă. Jachetele de ploaie pentru alergare formează o categorie separată. Acestea sunt, de obicei, modele mai subțiri, deci extrem de ușoare. Acestea sunt o completare perfectă a ținutei tale atunci când te antrenezi în cele mai nefavorabile condiții meteo.

Jachete de ploaie - magazinul 8a.ro oferă o gamă largă de modele

Oferim o selecție largă de jachete de ploaie pentru toți fanii activităților în aer liber. Oferta include jachete cu membrană pentru femei și bărbați de la branduri de top - Arcteryx, Salewa, The North Face, Columbia, Patagonia, Marmot și multe altele. Aceasta este o protecție fiabilă împotriva ploii, zăpezii și vântului, atât pe un traseu montan, pe un drum forestier, cât și în oraș. Combinat cu pantaloni impermeabili și scufițe cu membrană, veți obține o ținută care vă va permite să porniți la drum indiferent de vreme.