top

Pioleți pentru schi de tură

Topoarele de gheață pentru schi de tură sunt cele mai ușoare modele, permițând escaladarea în siguranță de către iubitorii de schi de tură și schi alpin. Compacte, minimaliste și totuși conforme cu standardele EN pentru pioleți de gheață de tip 1 și 2.
View as Grid List

9 Produse

pe pagină
 1. -10%
  Lopata avalansa Climbing Technology Agile Kit - light alloy

  Lista de dorințe

 2. -10%
  Piolet schi de tură Climbing Technology Agile - light alloy

  Lista de dorințe

 3. -15%
  Piolet schi de tură Camp Corsa Race

  Lista de dorințe

 4. -27%
  Piolet schi de tură Grivel Ghost - green

  Lista de dorințe

 5. -25%
  Piolet Petzl Glacier Literide
  Piolet Petzl Glacier Literide
  355,28 Lei 473,70 Lei

  Lista de dorințe

 6. -10%
  Piolet Climbing Technology Agile Plus - orange

  Lista de dorințe

 7. -25%
  Piolet Petzl Gully Hammer
  Piolet Petzl Gully Hammer
  540,68 Lei 720,90 Lei

  Lista de dorințe

 8. -25%
  Piolet Petzl Ride
  Piolet Petzl Ride
  398,55 Lei 531,40 Lei

  Lista de dorințe

View as Grid List

9 Produse

pe pagină
Ștergere

Piese de gheață pentru schi de tură pentru cățărare pe gheață și zăpadă.

Ceasurile de gheață pentru schi de tură sunt în primul rând o siguranță a mișcării în zăpadă și gheață. Mai ușoare, de obicei mai scurte decât majoritatea modelelor de turism alpin și lipsite de un vârf de oțel sau de o bucla largă la încheietura mâinii. Cu toate acestea, ele îndeplinesc cerințele de siguranță ale standardelor europene pentru "uneltele de gheață" și au fost testate în diverse moduri pentru a obține marcajul CE și încrederea schiorilor alpini.

Înalt, ușor

Este adevărat că un drumeț va folosi un topor de gheață mai des decât un schior. Atunci când se deplasează pe piei de focă, iubitorii de schi de tură se bazează în principal pe bețe. Aceștia ajung la un topor de gheață doar în părțile cele mai înalte ale pârtiei sau în locurile în care structura zăpezii nu garantează eficiența pieilor de focă și este mai confortabil să treacă pentru o vreme la un set de crampoane + topor de gheață. În cea mai mare parte a timpului, un piolet de schi de tură va fi petrecut atașat la un rucsac. În primul rând, este important ca acesta să fie suficient de ușor pentru a nu împovăra schiorul care mărșăluiește în sus. Schi de tură, ca sport de anduranță, este în sine o povară suficientă pentru organism - mai degrabă, nimeni nu se grăbește să îngreuneze călătoriile montane cu mega bagaje în spate. Atenția acordată echipamentului minimalist este crucială aici! În al doilea rând, este la fel de important ca un topor de gheață să nu interfereze la coborâre. Un mâner nu mai lung decât rucsacul în sine nu se va prinde de crengi, pietre sau de corpul unui schior care lucrează intens. Din acest motiv, se acordă atât de multă atenție acestui echipament pentru a reduce greutatea și a minimiza dimensiunile.

Confortul este important, desigur, dar un topor de schi de tură pe gheață trebuie să asigure siguranță ca echipament de protecție personală. Prin urmare, acesta este supus rigorilor standardelor EN și, ca atare, trebuie să îndeplinească cerințele minime de rezistență. Având în vedere utilizarea în zăpadă și gheață, marea majoritate a pioleților de schi de tură vor îndeplini cerințele pentru tip 1 Dacă doriți o rezistență mai mare în stâncă, aliajul ușor al lamei trebuie înlocuit cu oțel, iar structura în sine ar trebui să fie chiar și cu câteva zeci de procente mai rezistentă. Topoarele tehnice pentru gheață, de tip 2, sunt rare în categoria schi de tură (greutate, greutate și iarăși greutate), dar uneori sunt folosite. Le veți recunoaște după marcajul T de pe mâner.

Materialele pe care le găsiți de obicei la pioletele de schi de tură combină suficientă rezistență și lejeritate. De obicei, este vorba de un aliaj ușor de aluminiu care se comportă bine în condiții de iarnă. În plus, este rezistent și la coroziune, ceea ce este extrem de important în condiții de iarnă umedă.

Cumpărați un topor de schi ture de gheață la magazinul 8a.ro

Oferta noastră include pioleți de schi tură de gheață de la cei mai importanți producători de echipament montan și de alpinism. Acestea se caracterizează prin fiabilitate ridicată și caracteristici de mare utilitate. În plus, sunt ușoare, ceea ce veți aprecia de multe ori. Vor fi perfecte pentru excursii de schi-alpinism mai solicitante, când atingerea vârfului va necesita parcurgerea unor porțiuni ceva mai dificile.