top

Rucsacuri pentru escaladă

Rucsacurile pentru escaladă vă permit să transportați echipamentul de alpinism pe traseu în mod convenabil și sigur. Alegeți fie un rucsac pentru coardă, fie un rucsac suplimentar pentru terenul stâncos pentru a împacheta trapele rapide, pantofii și creta.
View as Grid List

29 Produse

 1. -8%
  Rucsac de escaladă Blue Ice Octopus 45 - turkish blue

  Lista de dorințe

 2. -17%
  Rucsac de escaladă Mammut Neon Light 12 - salmon

  Lista de dorințe

 3. -12%
  Rucsac de escaladă Mammut Neon Light 12 - jay

  Lista de dorințe

 4. -12%
  Rucsac de escaladă Snap Snapack 40 - dark khaki/black

  Lista de dorințe

 5. -10%
  Rucsac de escaladă Snap Snapack 30L - grenadine/black

  Lista de dorințe

 6. -11%
  Rucsac de escaladă Patagonia Cragsmith 45L - sedge green

  Lista de dorințe

 7. -25%
  Rucsac de escaladă Camp Rox - light blue

  Lista de dorințe

 8. -25%
  Rucsac de escaladă Camp Rox - lime

  Lista de dorințe

 9. -25%
  Rucsac de escaladă Camp Rox - black

  Lista de dorințe

 10. -17%
  Rucsac DMM Pitcher Rope Bag - blue

  Lista de dorințe

 11. -17%
  Rucsac DMM Pitcher Rope Bag - red

  Lista de dorințe

 12. -17%
  Rucsac DMM Pitcher Rope Bag - yellow

  Lista de dorințe

 13. -22%
  Rucsac de escaladă Grivel Rocker 45

  Lista de dorințe

 14. -16%
  Rucsac Grivel Freedom 40
  Rucsac Grivel Freedom 40
  569,90Lei 684,90Lei

  Lista de dorințe

 15. -25%
  Rucsac munte Mystery Ranch Scepter 50 - techno

  Lista de dorințe

 16. -9%
  Rucsac de escaladă Beal Combi 45L - blue

  Lista de dorințe

 17. -9%
  Rucsac de escaladă Beal Combi 45L - grey

  Lista de dorințe

 18. -35%
  Rucsac drumetie Black Diamond Magnum 16 - picante

  Lista de dorințe

 19. -8%
  Rucsac Climbing Technology Magic Pack - blue

  Lista de dorințe

 20. -9%
  Rucsac Climbing Technology Falesia

  Lista de dorințe

 21. -13%
  Rucsac de escaladă Black Diamond Stone Duffel 42 - black

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

29 Produse

Ștergere

Rucsacurile de escaladă sunt modele dedicate vizitatorilor obișnuiți ai pereților de cățărare și a diferitelor zone de stâncă în care aceștia escaladează cu o asigurare inferioară pe trasee sportive. Oferim atât rucsacuri tipice pentru frânghie (foarte asemănătoare cu o geantă de prelată, dar puțin mai mari și mai încăpătoare pentru o purtare mai confortabilă pe spate și o mai bună organizare a echipamentului), cât și unele în care puteți împacheta toate celelalte echipamente și transportați frânghia separat. Un rucsac de alpinism + coarda împachetată separat într-o prelată este o soluție la fel de populară, oferindu-vă libertatea de a vă deplasa sub sectoare mari, de la un traseu la altul
Rucsacurile de alpinism se remarcă prin materialele robuste și cusăturile întărite, astfel încât puteți transporta fără probleme încărcături mai grele. Fabricate de cele mai renumite mărci, rucsacurile de coardă sunt perfecte pentru o utilizare extinsă, protejând perfect coarda de praf și deteriorări accidentale.

Rucsac de alpinism - diferite tipuri

Există trei tipuri principale de rucsacuri pentru alpiniști. Primul dintre acestea sunt aparent simplele rucsacuri de frânghie De ce simplu? Pentru că rolul lor principal este de a ține prelata și coarda (și uneori încă ghidul și pantofii), de a rezista la greutatea încărcăturii, precum și la tragerea maximă a curelelor, la smulgerea din portbagajul mașinii, la aruncarea sub pietre, la călcare și la tratamente similare. În același timp, trebuie să protejeze conținutul sensibil de deteriorare și murdărie. Prin urmare, accentul unui rucsac de alpinism cu prelată de frânghie se pune pe robustețea construcției, mai degrabă decât pe detalii precum buzunare fanteziste (deși există unele), sisteme complexe de transport (sunt mai degrabă vagi) sau curele, cârlige și bucle suplimentare. Un rucsac de frânghie își găsește deseori drumul pe un teren prăfuit, așa că forma sa impune cumva o anumită poziție, una foarte stabilă, în care partea frontală "neatractivă" a rucsacului de cățărare devine pur și simplu partea inferioară rezistentă la murdărie a prelatei și punctul de plecare.
Celălalt tip include rucsacuri pentru escaladarea pereților sau a terenurilor stâncoase, cu accent pe ținerea a tot ceea ce ține în afară de coardă. Acesta îți ține frânghiile rapide, hamul, 2 perechi de pantofi, o pungă de cretă și bidonul care conține stocul acesteia, un ghid, câteva banane, o carte pe care să o citești în timp ce te odihnești, un hanorac și orice altceva de care ai putea avea nevoie pe parcursul zilei. Așadar, acestea sunt modele mai mici sau mai mari, cu designuri diferite, uneori pur și simplu interesante, și potrivite pentru o varietate de alte activități.
În fine, al treilea tip este reprezentat de mopedele de alpinism de dimensiuni mari adaptate la traseele cu mai multe ascensiuni și la transportul de kilograme de echipament. Rucsacurile de cățărare pentru transportul pe pereți seamănă ca design cu gențile de transport, dar au sisteme de transport confortabile care facilitează transportarea lor pe un perete nou explorat în zone îndepărtate. Au mânere distinctive de tractare cu ajutorul cărora sunt transportate pe corzi pe tot parcursul traseului.

Rucsacuri de escaladă pe perete

Aceste modele sunt perfecte pentru utilizarea zilnică, dar și pentru călătoriile de vară pe terenuri stâncoase. Sunt relativ mici, dar în ele încap toate echipamentele necesare într-o călătorie sportivă sau de antrenament. În interior, există de obicei spațiu pentru o pungă de cretă, pantofi, uneori o bandulieră dedicată pentru trapele rapide, precum și un compartiment separat pentru documente, chei sau un ghid de alpinism. Cu o organizare optimă, puteți găsi rapid lucrurile de care aveți nevoie.
De multe ori (deși nu întotdeauna) un rucsac de cățărare este prevăzut cu o prelată care protejează coarda de murdărire în timpul asigurării. De asemenea, puteți sta pe ea înainte de a începe traseul, astfel încât pantofii de alpinism să nu se murdărească. Acest tip de rucsac de cățărare este folosit atât pentru excursiile de vară pentru a ajunge la perete, cât și pentru antrenamentele zilnice. Este modalitatea perfectă de a vă lua echipamentul, pantofii și hamacul pe panou după o zi grea de muncă.

Întrebări frecvente

Cum aleg un rucsac de alpinism?

Un rucsac de alpinism trebuie să fie strâns adaptat la tipul nostru de activitate. Dacă vă luați doar un ham și pantofii pentru antrenamentul la panou, cele mai mici modele se vor descurca. Rucsacurile de cățărare sunt ideale pentru excursiile de vară pe stânci, deoarece conțin tot echipamentul necesar - cabluri rapide, SLCD-uri, carabiniere, frânghii și alte echipamente. În cele mai multe cazuri, aceste modele garantează accesul ușor la echipament și sunt prevăzute cu prelate care protejează echipamentul de murdărie. Cele mai mari rucsacuri de cățărare sunt optime pentru transportul echipamentului de cățărare pe traseele lungi, cu mai multe lifturi.

Rucsac de alpinism sau sac de coardă?

Rucsacurile de cățărare pentru coardă și echipament de cățărare sunt ideale pentru cățărări mai lungi pe perete. Cu toate bagajele în spate, aveți mâinile libere și puteți traversa cu ușurință terenuri dificile. Un mic rucsac de escaladă, de exemplu de la Deuter, poate fi, de asemenea, o alegere optimă pentru deplasarea zilnică la panou, deoarece în el se poate ține nu numai coarda, ci și pantofii de cățărare. Un rucsac pentru coardă este o opțiune bună dacă nu locuiți departe de perete. Cele mai multe modele vin cu prelate practice pentru a pregăti totul pentru cățărare în cel mai scurt timp.

Un rucsac de alpinism va funcționa în munți?

Rucsacurile de escaladă sunt excelente pentru cățărarea pe stâncă. Acestea vă vor ajuta să vă transportați echipamentul de cățărare până la perete, îl vor proteja de murdărie și vă vor permite accesul ușor la acesta. Un rucsac de cățărare este, de asemenea, excelent pentru sesiunile de bouldering, ținând toate lucrurile esențiale. Cu toate acestea, dacă plănuiești să faci alpinism la altitudine mare, ar trebui să cauți rucsaci de alpinism. Acestea diferă în ceea ce privește designul, sistemul de transport și accesoriile. Acestea sunt mult mai bine adaptate la traseele dificile de pe munte. Click aici pentru mai multe sfaturi despre cum să alegi un rucsac de alpinism de altitudine.