top

Crampoane turistice

Crampoanele de drumeție sunt un accesoriu esențial pe potecile înghețate și pe traseele înzăpezite. Crampoanele purtate pe pantofi se vor dovedi utile pentru toți drumeții care se îndreaptă spre trasee moderate în timpul iernii, unde nu este nevoie de crampoane de munte.
View as Grid List

19 Produse

pe pagină
 1. -25%
  Crampoane anti-alunecare Grivel Explorer Light

  Lista de dorințe

 2. -20%
  Crampoane antiderapante alergare Camp Ice Master Run

  Lista de dorințe

 3. -15%
  Crampoane anti-alunecare Camp Ice Master Evo

  Lista de dorințe

 4. -10%
  Set La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip

  Lista de dorințe

 5. -25%
  Crampoane anti-alunecare Grivel Explorer

  Lista de dorințe

 6. -26%
  Crampoane anti-alunecare Nortec Fast - lemon

  Lista de dorințe

 7. -21%
  Crampoane anti-alunecare Nortec Fast - pink

  Lista de dorințe

 8. -25%
  Crampoane antiderapante alergare Nortec Trail - orange

  Lista de dorințe

 9. -35%
  Crampoane antiderapante alergare Nortec Corsa

  Lista de dorințe

 10. -26%
  Crampoane antiderapante Nortec Street

  Lista de dorințe

 11. -10%
  Crampoane anti-alunecare Climbing Technology Mini Crampon 6P

  Lista de dorințe

 12. -10%
  Crampoane anti-alunecare Climbing Technology Mini Crampon 4P

  Lista de dorințe

View as Grid List

19 Produse

pe pagină
Ștergere

Crampoanele pentru încălțăminte de drumeție sunt produse în mai multe versiuni, cu diferite sisteme de montare și cu o eficacitate diferită de "fixare" pe terenul de iarnă. Este posibil să doriți să examinați tipurile individuale înainte de a vă decide asupra unei achiziții.

Tipuri de crampoane de drumeție

Este corect să spunem că crampoanele pentru pantofi pot fi împărțite în cele mai comune trei categorii. 1) Primul tip este cel mai clasic și se inspiră în mare măsură din designul crampoanelor de munte. Acestea sunt crampoane montate cu curele sub pantof Dinții de oțel sunt plasați pe un singur panou (mai mic sau mai mare, în funcție de numărul de dinți) plasat sub talpă. Acest tip de crampoane de drumeție este atașat în mijlocul tălpii. Aceste mini-crampoane din oțel, cu 4 sau 6 dinți, atașate la cizme de drumeție de orice mărime cu curele late, au performanțe optime în zăpadă relativ adâncă. Dinții lungi și puternici mușcă adânc în sol, oferind un sprijin stabil pentru echilibrul utilizatorului. Acest tip de crampoane vă împiedică în mod eficient să alunecați pe zăpada înghețată. În același timp, ele sunt robuste, extrem de rezistente mecanic și durabile - ca să nu mai vorbim de faptul că sunt ieftine.
2) Al doilea tip, extrem de popular, este crampoanele trase peste pantofi Mai exact, este vorba de un set de dinți mai scurți sub partea din față a pantofului și sub călcâi, înlănțuiți între ei și atașați la partea superioară cu ajutorul unei benzi elastice de cauciuc. Acesta prinde ferm pantoful și asigură o potrivire și o tensiune optime. Acest tip de crampoane pentru drumeții vine cu dinți ceva mai scurți, dar sunt poziționați până sub pantof. Acest lucru vă permite să vă deplasați eficient într-un mediu în aer liber. În plus, aderența este îmbunătățită aici nu doar de crampoanele în sine, ci și de lanțurile care mușcă în zăpadă precum lanțurile de pe anvelopele de iarnă. Flexibilitatea acestei soluții înseamnă, de asemenea, că zăpada nu se acumulează sub talpa pantofului, ci este "împinsă afară" aproape la fiecare pas. Aceste modele, din cauza necesității de a distribui corect crampoanele sub întreaga talpă, trebuie să fie adaptate la mărimea încălțămintei pe care o purtați (după cum se va discuta mai jos).
3) Al treilea tip este reprezentat de alveolele antiderapante, în care dinții au fost înlocuiți cu mici crampoane / ace. Acestea vor fi, de obicei, modele concepute strict pentru încălțămintea urbană, în care nu vă gândiți aproape deloc să vă deplasați în zăpadă adâncă sau pe o pantă, ci pur și simplu doriți să evitați să cădeți pe un trotuar de iarnă acoperit cu "sticlă", adică un strat subțire, aproape invizibil de gheață netedă și infernal de alunecoasă. Acest tip de crampoane pentru încălțăminte - sau mai degrabă crampoane pentru încălțăminte sau, mai exact, pantofi pentru crampoane pentru încălțăminte - sunt ușor de pus, nu perturbă mișcarea naturală de rostogolire a piciorului și funcționează bine chiar și pe un strat subțire de gheață, fără să pătrundă în pietre sau asfalt.

Ce mărime de crampoane ar trebui să aleg?

Chiar și cea mai elastică bandă de cauciuc nu va rezolva problema vârfurilor și lanțurilor metalice - care, la urma urmei, nu sunt deloc elastice. Din acest motiv, crampoanele pentru încălțăminte montate pe cauciuc sunt produse în diferite dimensiuni. Nu încercați să le forțați pe cele mici pe pantofi prea mari, deoarece cauciucul nu va rezista! În cel mai bun caz, se va rupe mai degrabă la sfârșitul drumeției decât la început, dar nu uitați că are și o rezistență proprie. În mod similar, nu încercați să puneți crampoane supradimensionate pe pantofi mici. Slăbiciunea lanțurilor nu va dispărea - la fiecare pas vor zbura, vor suna și, ca un pinten, vor ieși în spatele călcâiului. Mai multe game de mărimi vă permit într-adevăr să potriviți crampoanele în mod optim cu bocancii dumneavoastră. Dacă mărimea dvs. se încadrează "la limită", luați una mai mare.
Veste bună: cea mai mică mărime este cea mai bună și pentru copii. S-ar putea să fie totuși nevoie să îi dați o mână de ajutor copilului dvs. de 8 ani atunci când le pune, dar după aceea crampoanele sunt bine fixate de încălțăminte, nu se desprind atunci când mergeți, iar dinții scurți nu reprezintă o mare amenințare pentru picioarele pantalonilor. Se folosesc adesea versiuni de culori diferite ale cauciucului cramponului, special pentru a facilita identificarea rapidă a mărimii pentru familii sau grupuri de drumeți. Acest mic inconvenient minor de a trebui să mărim la cumpărare este compensat de ținuta excelentă a încălțămintei și de senzația de mers foarte natural.

Crampoane de drumeție pentru alergare în condiții de iarnă

Cele mai ușoare modele de crampoane sunt concepute special pentru alergare în condiții de iarnă. Acestea se potrivesc excelent cu pantofii de alergare, permițându-vă să mențineți o aderență maximă pe potecile înghețate. Acestea vă permit să transformați aproape orice încălțăminte într-un pantof de iarnă care va garanta tracțiune atât pe zăpadă, cât și pe gheață. Crampoanele pentru pantofi de alergare sunt soluția perfectă nu doar pentru alergătorii experimentați care cuceresc trasee montane. De asemenea, sunt o alegere excelentă pentru oricine dorește să își continue antrenamentul într-un parc din apropiere chiar și atunci când toate potecile sunt înghețate.

Diverse crampoane de drumeție la magazinul 8a.ro

Principalul avantaj al crampoanelor de drumeție este că pot fi montate pe aproape orice tip de încălțăminte. Spre deosebire de crampoanele de munte, nu este necesar ca încălțămintea să fie foarte rigidă. De aceea, crampoanele de drumeție sunt o alegere populară pentru mersul pe jos în parcuri înghețate, pentru drumeții pe poteci înzăpezite sau chiar pentru a te deplasa în oraș în timpul unei crize bruște de vreme de iarnă. Gama largă de crampoane pentru încălțăminte de la magazinul 8a.ro permite fiecărui utilizator să aleagă un model perfect adaptat la activitatea sa particulară.
Merită menționate în mod deosebit modelele mărcii italiene Climbing Technology. Atât crampoanele Mini (în versiunile cu 4 și 6 dinți), cât și crampoanele de drumeție Ice Tractions îndeplinesc cerințele Directivei UE 2016/425 și prevederile relevante ale standardului EN 893:2010 pentru EPI (echipament individual de protecție) categoria II. Fiind "crampoane antiderapante pentru încălțăminte", acestea sunt etichetate CE și sunt supuse inspecției procesului de producție și verificării periodice a conformității cu cerințele menționate.
Totuși, trebuie să vă amintiți că nici măcar crampoanele pentru încălțăminte de primă clasă nu elimină complet riscul de alunecare și că nu înlocuiesc crampoanele "cu drepturi depline" în terenuri montane mai dificile. Crampoanele de drumeție sunt concepute pentru activități precum drumețiile în munții joși, drumețiile pe trasee urbane, alergarea de iarnă în pădure etc. Ele pot fi folosite pentru mersul pe zăpadă și pe suprafețe înghețate, pe iarbă înghețată sau pe noroi (sau un amestec din toate cele de mai sus). Îmbunătățesc stabilitatea și aderența pe teren plat sau pe pante ușor înclinate (mai puțin de 20°). Nu se vor comporta bine pe stânci sau bolovani înghețați și nu sunt potrivite pentru cățărare. În timp ce puteți auzi opinia că crampoanele de încălțăminte sunt "perfecte pentru Tatra", amintiți-vă că poate fi vorba despre mersul pe un traseu popular spre o cabană de munte, dar absolut deloc despre activități în teren mai dificil.