top

Espadrile de escaladă

Modelele de pantofi de cățărare pentru copii au fost concepute de la zero, având în vedere cei mai tineri utilizatori. Fixarea confortabilă cu Velcro și o potrivire perfectă îi vor ajuta pe copiii care abia încep aventura cu cățăratul.
View as Grid List

8 Produse

pe pagină
View as Grid List

8 Produse

Ștergere

Cățările de cățărare pentru copii oferă o aderență excelentă și permit abordarea chiar și a pașilor mai mici. Acest lucru face ca escalada sau boulderingul să fie mult mai plăcută, chiar dacă se face doar pentru distracție. Ceea ce este la fel de important este sentimentul de mândrie pe care îl are copilul de a deține un echipament de mare calitate, care arată la fel de profesionist ca și cel al părinților.

Pantofi de cățărare pentru copii - pentru un start bun

Cei mai mulți copii se bucură de cățărare ca o formă de activitate fizică. Deși pot începe cu pantofi sport obișnuiți (sau chiar șosete), dacă vedeți că dau dovadă de entuziasm și sunt dornici să continue să o practice în mod regulat, merită să investiți în încălțăminte mai profesională. Mai ales dacă copiii ți-o cer! Designul subțire și cauciucul cu frecare bună permit să simți mai bine pașii, să controlezi mai eficient jocul de picioare și să lucrezi la tehnica corectă. Pentru sesiunile de antrenament, majoritatea antrenorilor cer modele de încălțăminte de cățărare mai profesioniste.

Călțărași pentru copii mai mici și mai mari

Deși pantofii pentru copiii mai mari (de la mărimea 34/35 în sus) seamănă în mare măsură cu modelele pentru adulți, merită să nu optați pentru modele prea asimetrice și avansate. Pantofii prea strâmți și greu de încălțat nu vor fi de mare folos la nivel de amatori și, de asemenea, îi pot descuraja pe copii să continue antrenamentul. Pentru adolescenți, cu o mărime a piciorului de peste 35, cea mai bună opțiune sunt modelele pentru juniori, care oferă o moliciune și un confort optimi, și aproape aceleași performanțe ca și modelele pentru adulți. De asemenea, puteți verifica pantofii de cățărare pentru începători (de preferință modele pentru femei), cu închidere Velcro sau cu design slip-on, de aceeași mărime cu pantofii obișnuiți pe care îi poartă copilul dumneavoastră.

Când vine vorba de pantofii de alpinism pentru copii mai mici (mărimile 27 - 33), diferențele structurale sunt mai vizibile și există câteva trăsături caracteristice pe care le puteți găsi în aproape fiecare model. În primul rând, pantofii de cățărat pentru copii nu trebuie să perturbe anatomia naturală a piciorului. Din acest motiv, nu trebuie să fie prea strâmți, iar călcâiul nu trebuie să preseze piciorul spre partea din față. De asemenea, nu ar trebui să existe nici o presiune asupra tendonului lui Ahile. Partea din față ar trebui să fie rotunjită pentru a nu exercita o presiune inutilă asupra piciorului copilului, iar sistemul de fixare ar trebui să folosească mai degrabă Velcro decât șireturi pentru a se asigura că pantofii nu sunt fixați prea strâns.

Cu toate acestea, mărimea și sistemul de fixare nu sunt singurele lucruri de care trebuie să țineți cont. Pantofii de cățărat pentru copii trebuie să fie atractivi și pentru cei mai tineri utilizatori! Nu este nimic mai greu decât să convingi un copil să poarte ceva ce nu-i place. De aceea, modelele concepute pentru copii sunt extrem de colorate, ceea ce se aplică nu doar la pantofii în sine, ci și la... ambalajul lor.

Pantofi de alpinism pentru copii la 8a.ro

Oferim pantofi de alpinism pentru copii de la cei mai buni producători din lume. Ocun sau La Sportiva sunt mărci care nu trebuie să fie prezentate nimănui interesat de cățărare. Producătorii experimentați de încălțăminte pentru adulți nu uită niciodată de cei mai tineri pasionați de activități în aer liber, care pot deveni alpiniști profesioniști în viitor. Încălțămintea pentru copii cu aderență ridicată, confortabilă și atractivă din punct de vedere vizual va face ca primii pași pe peretele de cățărare și în aer liber pe stânci să fie și mai amuzanți.