top

Ochelari de soare

Este o idee bună să aveți ochelari de soare la îndemână atunci când vă aflați în diverse activități în aer liber. Protecția ochilor de înaltă calitate este o opțiune indispensabilă pentru sport, plimbare pe străzile orașului și relaxare în aer liber. Aici, veți găsi atât ochelari de soare pentru activități în aer liber, ciclism, cât și pentru turismul pe ghețari.
View as Grid List

287 Produse

pe pagină
  1. Ochelari de soare Uvex LGL 36 CV - grey

    Lista de dorințe

View as Grid List

287 Produse

pe pagină
Ștergere

Cum aleg ochelarii de soare pentru mine?

O calitate excelentă a vederii este foarte importantă în orice situație. Atunci când se practică sportul sau se urcă încă un kilometru de trasee de trekking, ochelarii de soare trebuie să însoțească fiecare sportiv sau globetrotter. Indiferent de locul în care vă aflați sau de circumstanțele în care veți purta ochelarii de soare, aceștia ar trebui să fie de înaltă calitate și cu performanțe maxime. Doar dacă cele două caracteristici merg mână în mână, vă veți bucura de cele mai mari beneficii ale ambelor. Cu toate acestea, țineți cont de faptul că producătorii de top de ochelari de soare oferă o selecție largă de modele concepute pentru anumite activități. De aceea, decideți mai întâi, unde veți folosi ochelarii de soare Modelele de bicicletă sau de schi vor avea o dimensiune a lentilelor ușor mai mare. De aceea, acestea vor oferi o mai bună protecție a ochilor împotriva vântului puternic. Modelele pentru alergare vor avea jante și pernuțe foarte ușoare pentru urechi pentru o stabilitate ridicată în timpul mișcării.

Când vă alegeți ochelarii de soare, vă rugăm să acordați o atenție deosebită gradului de nuanță al acestora Lentilele utilizate în produsele de înaltă calitate, pot fi împărțite în mai multe categorii de nuanță, de la 0-4. Categoria 0 este cea mai mică gradație de nuanță, care transmite aproape toată lumina vizibilă. Este perfectă pentru zilele foarte înnorate sau chiar pentru aplicații de noapte. Categoriile 1 și 2 acoperă ochelarii ușor colorați, adesea de culoare portocalie sau albastră. Aceste modele sunt ideale pentru vreme ușor înnorată sau ceață. Modelele din categoria 3 sunt cea mai populară alegere pentru lumina puternică a soarelui. Acestea sunt perfecte pentru majoritatea activităților în lumina directă a soarelui. Categoria 4 sunt cele mai întunecate modele pentru a fi folosite în lumina directă a soarelui pe zăpadă, numite și ochelari de soare de ghețar Nu este recomandat ca modelele din ultima categorie să fie folosite atunci când conduceți mașina. Toate modelele producătorilor de marcă asigură protecție împotriva radiațiilor UV dăunătoare. Unele dintre modele sunt extrem de versatile și permit înlocuirea ușoară a lentilelor.

Cum aleg ochelarii care să se potrivească formei feței mele?

Ultima dilemă este cum să alegi cel mai bun model care să se potrivească feței tale. În funcție de nasul, ochii și forma feței tale, jantele ar trebui să fie modelate corespunzător. Dacă fața dvs. este rotundă, modelele cu forme ușor mai mari și bine întinse se vor potrivi mai bine. Ochelarii mici se potrivesc cel mai bine fețelor subțiri. De asemenea, este important să vedeți cum se așează un model pe nasul dumneavoastră. Spațiul dintre jantă și fața ta nu trebuie să fie prea mare. Astfel, vântul poate ajunge cu ușurință la fața dumneavoastră. Pe de altă parte, ochelarii de soare care sunt prea strâmți se pot încețoșa în timpul activității fizice. Este bine să găsiți compromisul potrivit. De obicei, persoanele care și-au găsit forma optimă, rămân la acest tip de ochelari pentru mai mult timp.

Ochelari de soare sport cu filtru UV

Protecția ochilor este esențială în timpul activităților active de petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, pentru a evita compromiterea performanțelor și a provoca disconfort, vă rugăm să alegeți ochelarii de soare care sunt concepuți pentru a fi purtați de sportivi. Acest tip de ochelari de soare protejează perfect împotriva radiațiilor ultraviolete dăunătoare. Mai mult, aceștia garantează o potrivire perfectă pe fața utilizatorului. În plus, nu au nicio influență negativă asupra nivelului de confort. Ochelari de soare pentru alergare sunt concepuți pentru a minimiza riscul de alunecare la fiecare pas dinamic pe care îl faceți. Finisarea cu silicon în secțiunile nasului și urechilor este o altă modalitate de a reduce riscul de montare greșită. Cu aceste caracteristici, mișcarea viguroasă nu crește riscul ca ochelarii să alunece. Variantele sportive sunt, de asemenea, echipate cu lentile speciale. Acestea nu numai că opresc în mare măsură pătrunderea radiațiilor infraroșii dăunătoare, dar îmbunătățesc și calitatea vederii și percepția obiectelor în mișcare.

Ochelari polarizați și clasici pentru exterior

Ochelari de soare de marcă aduc automat în minte soarele și anotimpurile calde ale anului. Cu toate acestea, producătorii au în oferta lor și articole dedicate purtării în zilele mai înnorate. Pentru a găsi cel mai bun model pentru condiții specifice, trebuie să vă familiarizați cu scara de gradație definită de producător. Scara de gradație a nuanței ochelarilor îți spune dacă protecția pe care o oferă lentilele este dedicată condițiilor mai deschise sau mai întunecate. Puteți citi mai sus despre aceste aspecte mai detaliat. Polarizarea și straturile fotocromatice reprezintă caracteristici suplimentare ale lentilelor recomandate pentru turiști. Claritatea și contrastul îmbunătățit al obiectelor percepute și adaptarea ușoară la condițiile schimbătoare sunt caracteristicile apreciate în timpul călătoriilor de trekking mai lungi, dar și în timpul unei experiențe de petrecere a timpului liber în aer liber leneș.

Ochelari de soare pentru activități montane pentru iarnă

Chiar dacă ochelarii de soare sunt asociați în mod constant cu vara, fanii sporturilor de iarnă sunt conștienți că aceștia sunt potriviți și pentru sezonul de iarnă. Oricine schiază cu zel sau urcă cu entuziasm pe pârtiile înzăpezite, ar trebui să se obișnuiască să poarte acest tip de protecție pentru ochi. Există două opțiuni din care puteți alege - ochelari de schi și ochelari de protecție. Pe timp de iarnă, lumina soarelui este și mai puternică în munți, deoarece este amplificată de suprafața reflectorizantă a zăpezii. Acest lucru poate limita vizibilitatea și, în plus, poate provoca arsuri și lăcrimare a ochilor. Ochelarii de soare adecvați ar trebui să fie, așadar, o parte esențială din echipamentul oricărui schior. Cele mai colorate modele (categoria 4) și cele cu ecran special anti-orbire, care nu vor permite pătrunderea luminii excesive în interior, vor fi cele mai bune pentru excursiile pe ghețari. Multe dintre ele seamănă cu forma populară a ochelarilor Lennon.

Tehnologia lentilelor din jantele sportive este de o importanță crucială. Designul ochelarilor de soare perfecți skier este la fel de important În ceea ce privește construcția, designerii ne surprind tot timpul cu inovații. Ei se concentrează nu numai pe potrivirea confortabilă a modelelor, ci și pe modul de a asigura un schimb de aer adecvat, astfel încât aburul să nu compromită performanța lentilelor tehnice. Acesta este motivul pentru care lentilele sunt ușor înclinate în față. Astfel, este mult mai ușor ca aerul cald să iasă afară. Janta însăși este, de asemenea, echipată cu găuri de ventilație. O ventilație suplimentară a lentilelor este o modalitate interesantă de a limita aburirea ochelarilor. Acoperirile speciale anti-ceață aplicate pe lentile joacă un rol similar. Toate acestea înseamnă că, în timpul schiatului rapid, veți observa imediat un potențial obstacol sau un detaliu al pârtiei de schi. În consecință, acest lucru vă sporește și siguranța.

În magazinul nostru online 8a.ro, puteți cumpăra ochelari de soare la modă.

Nu numai pasionații de toate sporturile montane vor găsi cel mai bun model în oferta noastră. Gama noastră largă de oferte este completată și de ochelari de soare eleganți, care ne protejează zilnic ochii de radiațiile nocive. Printre aceștia se numără ochelari de soare pentru femei cu o formă ușor delicată și rame subțiri, precum și modele tipice pentru bărbați. Modelele groase sunt adesea alegerea populară a sportivilor. Modelele unor producători renumiți, precum: Julbo, Cebe, Smith sau Oakley, sunt garanția satisfacției dumneavoastră supreme.