top

Colțari pentru schi de tură

Crampoanele de schi de tură sunt o necesitate pentru schiorii alpini care doresc să își sporească siguranța și confortul atunci când urcă pante dificile și înghețate. Crampoanele ultraușoare atașate la pantofii de schi de tură vă permit să ajungeți în vârful stâncos.
View as Grid List

11 Produse

pe pagină
View as Grid List

11 Produse

Ștergere

Crampoane de schi de tură pentru condiții mai dificile la urcare

Teritoriul ușor la urcare, siguranța pașilor în partea superioară a traseului și libertatea nelimitată la coborâre sunt ceea ce apreciază iubitorii provocărilor ambițioase, de schi-turism. Crampoanele de schi de tură au fost concepute pentru a sprijini cât mai bine realizarea chiar și a obiectivelor extrem de solicitante și, în același timp, pentru a nu constitui un balast semnificativ atunci când stau liniștite în rucsac. Construite cu accent pe greutatea redusă și dimensiunile compacte, din punct de vedere al siguranței, acestea sunt la fel ca și alte crampoane concepute pentru mersul pe ghețari și pe vârfurile de iarnă. Acestea îndeplinesc standardele EN893. În plus, la fel ca majoritatea modelelor "clasice", acestea dispun de o gamă de monturi diferite, potrivite pentru diferite tipuri de pantofi de schi de tură.

Automat sau semiautomat? Aceasta este întrebarea.

Crampoanele automate de schi de tură sunt modele concepute pentru pantofii cu o adâncitură în partea din față și din spate a carapacei. Foarte stabile și ușor de pus - trebuie doar să atașați bara din față la "canelura" corespunzătoare din talpa pantofului și să fixați catarama din spate. Se poate spune că este perfect, dacă nu ar fi pentru faptul că o gamă destul de largă de pantofi de schi de tură nu au o adâncitură la degetele de la picioare. Structura cojii introdusă recent de Dynafit sub numele de Speed Nose este lipsită de acest element de fixare. Această schimbare a permis îndepărtarea pantofilor (talpa este cu până la 15% mai ușoară), schimbarea axei de rotație a piciorului deplasat în fixarea cu știfturi și apropierea mersului de cel "natural". Dar cum rămâne cu montarea crampoanelor? Mașinile semiautomate cu un coș flexibil în față sunt perfecte pentru încălțămintea de acest tip. Alternativ, puteți înșuruba adaptorul Dynafit pe mașinile semiautomate selectate, schimbând bara într-un limitator și o linie care ține pantoful din partea de sus. În orice caz, crampoanele automate sau semiautomate de schi de tură se vor potrivi la aproape orice pantof de schi alpin modern.

Sau poate crampoane de coș?

Crampoanele de schi de tură aproape că risipesc complet dilemele în ceea ce privește potrivirea. Coșurile flexibile din față și din spate se vor adapta la pantofii de la o varietate de producători, cu carcase mai late, mai înguste, cu și fără adâncituri. De asemenea, sunt o propunere bună pentru persoanele care doresc să folosească un crampon și în timpul drumețiilor, în pantofii clasici de munte. Deși nu sunt la fel de stabile ca automatele, ținând cont de rigiditatea pantofilor de schi de tură, pot fi fixate și ele foarte bine.

Crampoane de schi de tură la magazinul 8a.ro

Indiferent de tipul de montare, crampoanele de schi de tură trebuie să îndeplinească aceleași cerințe ca și în cazul rezistenței și al metodologiei de testare. Alegând modele din oferta magazinului nostru, puteți fi siguri de originea, originalitatea marcajelor CE și o abordare de încredere a celor mai buni producători de echipamente de iarnă în ceea ce privește designul, testele de siguranță și calitatea performanțelor. Climbing Technology Snow Flex, Grivel, Petzl și Black Diamond crampoanele de schi de tură sunt o garanție a respectării directivelor europene în vigoare și a unei abordări responsabile a afacerilor.