top

Hamuri escaladă

În magazinul 8a.ro puteți găsi hamuri de cățărare pentru orice tip de activitate de cățărare! Aflați ce ham de cățărare se potrivește cel mai bine pentru dumneavoastră - sport, reglabil, pentru femei sau copii. Oferim cele mai bune mărci de alpinism.
View as Grid List

103 Produse

 1. -9%
  Ham escalada Blue Ice Halo - shadow

  Lista de dorințe

 2. -7%
  Ham escalada Blue Ice Cuesta Harness - chocolate

  Lista de dorințe

 3. -7%
  Ham escalada Blue Ice Addax Harness - blue

  Lista de dorințe

 4. -7%
  Ham escalada Blue Ice Choucas Pro Harness - blue

  Lista de dorințe

 5. -13%
  Ham escalada Petzl Sitta - orange/white

  Lista de dorințe

 6. -24%
  Ham escalada Petzl Hirundos - orange

  Lista de dorințe

 7. -10%
  Ham escalada Climbing Technology Ascent - black/gray

  Lista de dorințe

 8. -10%
  Ham escalada Climbing Technology Ascent - blue/silver

  Lista de dorințe

 9. -5%
  Ham Mammut Eiger Speed Harness - white

  Lista de dorințe

 10. -9%
  Ham escalada Mammut Ophir 4 Slide - black/safety orange

  Lista de dorințe

 11. -10%
  Ham escalada Mammut Ophir 3 Slide - dark gentian

  Lista de dorințe

 12. -10%
  Set Mammut Ophir 4 Slide Climbing Package - neutral

  Lista de dorințe

 13. -24%
  Ham de alpinism pentru femei Edelrid Autana - jade

  Lista de dorințe

 14. -24%
  Ham Edelrid Irupu II - oasis
  Ham Edelrid Irupu II - oasis
  319,90Lei 422,30Lei

  Lista de dorințe

 15. -19%
  Ham escalada Edelrid Sendero - lapis

  Lista de dorințe

 16. -10%
  Ham escalada Ocun WeBee - black/blue

  Lista de dorințe

 17. -37%
  Ham escalada Ocun Neon 3 - pink

  Lista de dorințe

 18. -8%
  Ham de alpinism pentru femei Ocun Neon 3 - pink

  Lista de dorințe

 19. -21%
  Ham escalada Salewa Xplorer Harness - carbon

  Lista de dorințe

 20. -20%
  Ham escalada Edelrid Jay III - wasabi

  Lista de dorințe

 21. -10%
  Ham escalada Ocun Flint 3 - midnight blue

  Lista de dorințe

 22. -8%
  Ham escalada Ocun Doppler - pink

  Lista de dorințe

 23. -10%
  Ham de alpinism pentru copii Ocun Mojo - red/grey

  Lista de dorințe

 24. -10%
  Ham escalada Ocun Weebee Bigwall - grey/black

  Lista de dorințe

 25. -10%
  Ham escalada Ocun Flit - wine merlot

  Lista de dorințe

 26. -15%
  Ham escalada Black Diamond Airnet Harness - black/white

  Lista de dorințe

 27. -24%
  Ham escalada Arcteryx Konseal Harness - blk/vitality

  Lista de dorințe

 28. -24%
  Ham escalada Arcteryx Konseal Harness - black/vitality

  Lista de dorințe

 29. -19%
  Ham escalada Edelrid Moe - marine

  Lista de dorințe

 30. -12%
  Ham de peșteră Petzl Aven
  Ham de peșteră Petzl Aven
  609,90Lei 696,20Lei

  Lista de dorințe

 31. -17%
  Ham escalada Black Diamond Couloir - ultra blue/black

  Lista de dorințe

 32. -18%
  Ham de escalada Petzl Adjama - blue

  Lista de dorințe

 33. -12%
  Ham de escalada Petzl Sama - gray

  Lista de dorințe

 34. -12%
  Ham de alpinism pentru femei Petzl Selena - violet

  Lista de dorințe

Page
pe pagină
View as Grid List

103 Produse

Ștergere

Harnașe de alpinism - găsiți modelul preferat

Harnașamentele de cățărare sunt baza pentru tranziții sigure, confort și comoditate în timpul fiecărei excursii pe stânci sau pe peretele de cățărare. De asemenea, acestea sunt unele dintre primele echipamente achiziționate de persoanele care își încep aventura de cățărare. Deși fiecare articol de escaladă trebuie să îndeplinească anumite standarde de siguranță, modelele individuale pot diferi printr-o serie de elemente importante. Acestea au o mare influență asupra confortului hamului și asupra condițiilor în care acesta va funcționa cel mai bine. Cei mai importanți producători de echipamente de alpinism oferă o gamă largă de hamuri pentru alpinism sportiv, alpinism, schi de tură și pentru copii. Fiecare model nu este selectat doar în funcție de utilizarea prevăzută, ci și adaptat la fiecare persoană în parte. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea hamurilor sunt oferite în mai multe mărimi, astfel încât să poată fi adaptate în mod optim la o anumită siluetă.

Cum se construiesc hamurile de alpinism

Toate hărțurile de alpinism au câteva elemente comune care pot diferi în ceea ce privește manopera și materialele folosite. În primul rând, fiecare ham de cățărare are o centură de șold. Aceasta trebuie să se potrivească în mod optim purtătorului, de unde și importanța alegerii mărimii corecte a taliei. Cureaua de talie este, bineînțeles, reglabilă în majoritatea cazurilor. Intervalul acestei ajustări depinde de tipul de ham. Conectorul este un element important al hamului, responsabil pentru siguranța acestuia. Acesta este frecvent întărit suplimentar pentru a-l proteja împotriva uzurii rapide sau a deteriorării ușoare. Buclele pentru coapse sunt în mare măsură responsabile pentru confortul în timpul suspendării prelungite în ham. Dacă acestea sunt ușor mai late și căptușite cu spumă mai groasă, atunci chiar și un timp mai îndelungat în harnașament nu înseamnă neapărat disconfort. Cele mai multe hamuri de cățărare sunt prevăzute și cu un bandolier sau un suport pentru echipament. Acestea vă permit să așezați în mod convenabil echipamentul necesar, astfel încât cele mai importante elemente să fie întotdeauna la îndemână.

Tipuri de activități de cățărare și hamuri de cățărare

Alegerea hamacului potrivit este strâns legată de tipul de escaladă pe care intenționați să o practicați. Înainte de a cumpăra primul model, vă recomandăm să vă gândiți care dintre ele corespunde cel mai bine cerințelor noastre. Harnașamentele de cățărare ușoare sunt folosite în escalada sportivă, pe traseele cu un singur pas sau pe un panou. Această categorie este dominată de hamuri sportive - dotate doar cu elementele necesare. Acestea includ bandoliere de bază și ajustări necesare pentru trasee mai scurte. Adesea, acestea vin fără bucle reglabile pentru coapse pentru a le reduce greutatea. Dacă intenționați să abordați trasee de cățărare mai degrabă scurte, cu o singură lungime, acestea vor fi cea mai bună alegere. Harnașamentele sportive de cățărare sunt, de asemenea, excelente pentru antrenamente frecvente pe panou. Acest tip de model este, de asemenea, foarte popular pentru excursiile de vară pe stânci, deoarece oferă un confort ridicat pe vreme caldă.

O altă categorie implică arcuri de alpinism concepute pentru a fi utilizate în munți. Acestea sunt cea mai versatilă alegere pentru ascensiuni pe o singură pantă și pentru ascensiuni montane de mai multe zile. De obicei, acestea sunt concepute astfel încât să vă permită să le folosiți pe tot parcursul anului. Astfel, acestea oferă curele reglabile la coapse sau două catarame la talie, permițându-vă să centrați conectorul atât în căldura verii, cât și iarna, în timp ce purtați mai multe straturi de îmbrăcăminte. Pe de altă parte, hamurile cu curele late, care distribuie bine sarcina atunci când stați mult timp agățat în ham, sunt foarte apreciate pe traseele cu mai multe spițe. De asemenea, veți avea nevoie de un număr mai mare de bandoliere pentru a așeza confortabil echipamentul de care aveți nevoie pentru un traseu lung.

Modelurile ultraușoare concepute pentru utilizarea în schi alpinism sunt cea mai recentă adăugare la gama largă de hamuri de alpinism. Structura, realizată din materiale moderne, păstrează o rezistență ridicată, fiind în același timp extrem de ușoară. În plus, acest ham de alpinism poate fi pliat la dimensiuni foarte mici, astfel încât să încapă chiar și în buzunarul unei jachete sau într-un colțișor al rucsacului. Aceste caracteristici fac ca arnașamentul să fie perfect potrivit pentru o utilizare ocazională, pe cele mai dificile porțiuni de cățărare. Pentru restul timpului, când schiați, poate fi ușor de ascuns, astfel încât să nu vă încurce în timpul activității.

Harcuri de alpinism pentru copii

Modelurile pentru copii constituie o categorie separată. Mulți copii manifestă un interes pentru cățărare de la o vârstă foarte fragedă. Pentru a asigura o joacă în siguranță pe stânci sau pe un panou de cățărare, este necesar nu numai să se asigure o pregătire adecvată pentru părinți sau îngrijitori, ci și să se utilizeze echipamentul de cățărare corect. Cei mai tineri utilizatori au nevoie de arcuri de cățărare pentru copii complete pentru a-i proteja în caz de cădere. Sistemele speciale de fixare facilitează punerea hamului de către copii. Opțiunea de a ajusta hamul la silueta și înălțimea copilului garantează o siguranță maximă. Multe modele sunt prevăzute cu catarame speciale care împiedică hamul să fie desfăcut cu ușurință de către un copil. Toate modelele, bineînțeles, vin cu finisajele potrivite pentru a atrage atenția copilului dumneavoastră. Harnașamentele de cățărare pentru copii sunt disponibile în culori vibrante și cu grafică amuzantă pe curele și alte elemente, astfel încât copilul dvs. va fi și mai dornic să facă o nouă excursie pe perete. Pentru copiii ceva mai mari, oferim hamuri junior, inspirate de modelele pentru adulți. Aceste modele încorporează majoritatea elementelor cunoscute de la hamurile standard. Principala lor diferență constă în mărimea lor.

Puteți cumpăra hamuri de cățărare cu reglaj fin la magazinul 8a.ro

Deși există relativ multe companii producătoare de echipamente de alpinism, doar cele mai cunoscute sunt capabile să ofere produse de calitate superioară. La urma urmei, pe lângă standardele de siguranță, este importantă și ușurința de utilizare. Cataramele rapide folosite la cele mai bune modele vor garanta o potrivire instantanee și le vor face ușor de pus. bandierelestrong> cu formă și profil special concepute permit accesul ușor la trapele rapide și la alte echipamente de cățărare. Structura centurilor este, de asemenea, extrem de importantă. Căptușeala specială și curelele mai late oferă o distribuție și mai bună a forței, reducând presiunea rezultată.