top

Corzi escaladă

Corzile de alpinism sunt echipamente esențiale pentru orice pasionat de alpinism. Gama noastră largă de modele oferă cele mai bune caracteristici pentru fiecare tip de activitate pe stâncă sau pe munte.
View as Grid List

217 Produse

pe pagină
 1. -20%
  Coarda dinamica Beal Joker 9,1 mm 60m Unicore Dry Cover - orange

  Lista de dorințe

 2. Coarda statica Tendon Speleo 10 mm 200m

  Lista de dorințe

 3. Coarda statica Tendon Speleo 10,5 mm 50m

  Lista de dorințe

 4. Coarda statica Tendon Speleo 10,5 mm 200m

  Lista de dorințe

 5. -10%
  Coarda escalada Ocun Guru 10 mm 70m - blue

  Lista de dorințe

 6. -10%
  Coarda escalada Ocun Guru 10 mm 50m - violet

  Lista de dorințe

 7. -10%
  Coarda escalada Ocun Guru 10 mm - 70 m - violet

  Lista de dorințe

 8. -20%
  Coarda escalada Beal Diablo 9,8 mm 50m Unicore - red

  Lista de dorințe

 9. -20%
  Coarda escalada Beal Diablo 9,8 mm 60m Unicore - red

  Lista de dorințe

 10. -20%
  Frânghie Beal Rando 8 mm 20m Golden Dry - yellow

  Lista de dorințe

 11. -20%
  Funie geamănă Beal Opera 8,5 mm 70m Unicore Dry Cover x 2 - green/blue

  Lista de dorințe

 12. -20%
  Coarda escalada Beal 8,5 mm Opera Unicore Dry Cover 60m - green

  Lista de dorințe

 13. -20%
  Coarda escalada Beal 8,5 mm Opera Unicore Dry Cover 70m - green

  Lista de dorințe

 14. -20%
  Coarda escalada Beal Opera 8,5 mm 60m Unicore Dry Cover - blue

  Lista de dorințe

 15. -20%
  Coarda escalada Beal Opera 8,5 mm 70m Unicore Dry Cover - blue

  Lista de dorințe

 16. -20%
  Frânghie Beal Rando 8 mm 30m Golden Dry - yellow

  Lista de dorințe

 17. -20%
  Frânghie Beal Rando 8 mm 30m Golden Dry - pink

  Lista de dorințe

 18. -20%
  Coarda escalada Beal Joker Soft 9,1 mm 60m Unicore Dry Cover - blue

  Lista de dorințe

 19. -34%
  Coarda dinamica Beal Joker Soft 9,1 mm 70m Unicore Dry Cover - blue

  Lista de dorințe

 20. -20%
  Coarda escalada Beal Karma 9,8 mm 50m - yellow

  Lista de dorințe

 21. -20%
  Coarda dinamica Beal Karma 9,8 mm 60m - yellow

  Lista de dorințe

 22. -20%
  Coarda escalada Beal Zenith 9,5 mm 60m - blue

  Lista de dorințe

 23. -20%
  Coarda escalada Beal Joker 9,1 mm 60m Unicore Dry Cover - blue

  Lista de dorințe

 24. -20%
  Funie geamănă Beal Joker 9,1 mm 70m Unicore Dry Cover - blue

  Lista de dorințe

 25. -20%
  Coarda escalada Beal Zenith 9,5 mm 50m - blue

  Lista de dorințe

 26. -20%
  Coarda dinamica Beal Karma 9,8 mm 80m - yellow

  Lista de dorințe

 27. -20%
  Coarda escalada Beal Virus 10 mm 50m - pink

  Lista de dorințe

 28. -20%
  Coarda escalada Beal Virus 10 mm 60m - pink

  Lista de dorințe

 29. -20%
  Coarda dinamica Beal Virus 10 mm 70m - pink

  Lista de dorințe

View as Grid List

217 Produse

pe pagină
Ștergere

În prezent, frânghiile de alpinism sunt produse într-o gamă foarte largă de diametre, lungimi și opțiuni de finisare. Alegerea celui mai bun model pentru dumneavoastră s-ar putea să vă facă inițial să vă învârtiți capul, dar stați liniștit - această nebunie poate avea drumul ei!

Coarde de alpinism - cu cât mai subțire cu atât mai bine?

În aproape toate categoriile de echipamente, principiul predominant este că mai subțire și mai ușor înseamnă mai bine. Corzile de cățărare nu fac excepție în acest caz, deoarece încordarea în orice sport înseamnă o oboseală mai mare și o creștere a dificultății activității. Fiecare alpinist trebuie mai întâi să transporte coarda până la perete și apoi, în funcție de tipul și lungimea traseului, să o tragă de zeci sau sute de ori, ajungând la punctul de prindere. La apropiere, un kilogram în plus nu va opri pe nimeni, dar pe perete, greutatea fiecărui metru devine cu adevărat crucială. Producătorii nu au stat degeaba - bătălia pentru corzi de alpinism care sunt la fel de sigure și puternice, dar semnificativ mai ușoare, a luat avânt și a înregistrat progrese semnificative în ultimul deceniu. Modelele de 11 mm au devenit de domeniul trecutului, cele de 10,5 mm, cândva extrem de populare, au devenit o opțiune de nișă, iar termenul "corzi ultra-subțiri" a evoluat cu fiecare sezon, însemnând succesiv în jur de 9 mm, apoi 8 mm până la puțin peste 7 mm (!). Dar stați puțin... asta înseamnă că corzile de cățărare cu un diametru de, să zicem, 8,5 mm sunt pentru toată lumea? Nu!
În timp ce decideți asupra parametrului de bază - diametrul coardei de cățărare - trebuie să luați în considerare mai întâi nivelul de competență și abilitățile de asigurare - nu doar ale dumneavoastră, ci și ale partenerului de cățărare. Abordați sarcina cu onestitate și integritate - chiar va exista timp pentru corzi subțiri. De ce sunt recomandate corzile de cățărare mai groase pentru începători? Ei bine, asta pentru că cele mai subțiri, pe lângă faptul că sunt mai ușoare, sunt, de asemenea, semnificativ mai rapide. Într-o etapă ulterioară, acest lucru va deveni un avantaj, dar la începutul călătoriei tale de cățărare, o coardă subțire este o adevărată pacoste și un pericol real. O coardă rapidă este dificil de controlat în instrument, iar "curgerea" acesteia prin instrument fără un control deplin asupra a ceea ce faceți poate duce la căderea alpinistului la sol. Ținând cont de faptul că corzile de cățărare vă protejează împotriva căderii (și a unor potențiale răniri sau chiar a morții), luați în serios dobândirea treptată a abilităților. Nu săriți la următorul nivel de îndemânare fără o bază solidă, deoarece o coardă mai subțire chiar nu vă va ajuta în primele sezoane!

Care este cel mai bun diametru al frânghiei de alpinism?

Pentru un începător, cea mai recomandată alegere ar fi o coardă de cățărare de 10 mm sau 10,2 mm (pentru un perete sau pentru traseele de toproping, este posibil să întâlniți și recomandarea unei coarde de 10,5 mm datorită duratei maxime de viață preconizate a echipamentului). În continuare, ca alpinist intermediar familiarizat cu diverse dispozitive de asigurare, vă veți mulțumi probabil cu modelul de 9,8 - 9,5 mm. Acestea sunt cele mai populare opțiuni cu care foarte mulți oameni rămân ani de zile. Pe lângă funcționarea plăcută, ele oferă și o durabilitate mai bună decât cele mai subțiri cabluri (deși acest lucru este influențat și de alți factori, cum ar fi impregnarea sau procesul de stabilizare a tecii). Corzile de cățărare de 9,4 - 9,1 mm sunt recomandate pentru alpiniștii avansați care au o experiență considerabilă în asigurare și care sunt, de asemenea, capabili să abordeze trasee mai dificile (trasee mai lungi, mai înclinate). Cele mai subțiri și mai ușoare modele (mai puțin de 9 mm) sunt de obicei selectate pentru regiuni și proiecte specifice. Aceste frânghii vor fi inevitabil mai puțin durabile, dar greutatea lor super ușoară compensează acest lucru pe cele mai lungi trasee și în surplombele solide. Având ca obiectiv realizarea unui "record personal", un traseu lung care necesită rezistență și concentrare totală - controlul oboselii și gestionarea mușchilor tremurânzi în punctul culminant, precum și o prindere și o desprindere super-eficientă a corzii în și din pasaje sunt cheia succesului... sau a lipsei acestuia. Având o coardă atât de subțire, vă permite să mergeți complet "ușor". Boulderingul înainte de încercarea de a conduce se face probabil pe o coardă mai groasă, care nu este amenințată de numeroase căderi, iar procesul de deteriorare este mai lent.

Cât de lungă este o frânghie de alpinism de care ai nevoie?

Cordurile de escaladă sunt oferite în secțiuni de 20m / 30m. Cele mai scurte sunt mai potrivite ca protecție în drumețiile montane pe secțiuni cu elemente de cățărare (care necesită o asigurare cu coardă) și pentru traversarea ghețarilor. Ele sunt prea scurte pentru a fi cu adevărat utile pentru escalada sportivă în stâncă. Pe de altă parte, o coardă de cățărare de 40 m este suficientă pentru unii dintre pereții de cățărare și pentru cele mai joase stânci. Coarda de cățărare de 50 m, la rândul său, este cea mai frecventă alegere în rândul persoanelor care se cațără exclusiv în Polonia. Dacă doar bugetul vă permite, luați totuși într-adevăr o coardă mai lungă decât una mai scurtă! O frânghie de cățărare de 60m vă oferă câțiva metri în plus, ceea ce vă permite să tăiați capetele uzate după un timp (în mod normal, frânghiile folosite se uzează mai repede doar la capete) și vă puteți bucura în continuare de o lungime funcțională. Această lungime poate fi cu siguranță descrisă ca fiind un bestseller în ultimii ani, când puterea de cumpărare a crescut și câteva zeci de RON au încetat să mai fie o barieră insurmontabilă. O frânghie de cățărare de 70 m sau 80 m se va dovedi esențială în multe zone de cățărare din Spania și Franța, unde traseele sunt semnificativ mai lungi decât cele din Jurassic Highland-ul polonez.

Corduri de alpinism - lungimi populare:

Cârpe de cățărat de 30m Cârpe de cățărat de 40m Cârpe de cățărat de 50m Cârpe de cățărat de 60m Cârpe de cățărat de 70m

Cum diferă corzile de cățărare de cele pentru munte sau pentru perete?

CCorziile de cățărare pe stâncă nu sunt neapărat diferite de cele pentru un perete de cățărare. Tipul de activitate este similar și echipamentul funcționează pe același principiu, dar în practică, panoul înseamnă o intensitate mai mare a antrenamentului, adesea cu toproping. Din acest motiv, producătorii oferă uneori frânghii dedicate escaladei pe perete, care au o rezistență mecanică mai mare datorită raportului mai mare dintre împletitură și miez (și, uneori, a tehnicii sale speciale de țesut). De asemenea, acestea sunt mai grele și mai groase, așa că nu veți dori neapărat să le duceți pe stânci, dar este desigur posibil, cel puțin teoretic. Reversul este, de asemenea, adevărat. Nu există nimic care să vă împiedice să vă cățărați pe un panou cu o coardă pe care ați cumpărat-o cu gândul la escalada pe stâncă. Este puțin mai complicat când vine vorba de frânghiile de alpinism, dar acest lucru se datorează în principal necesității de a duplica toroane din cauza riscului crescut de a tăia accidental unul dintre ele. Când vine vorba de a recomanda cea mai bună utilizare, cel mai bine este să aveți încredere în experții producătorului, ținând cont de faptul că, în multe cazuri, puteți folosi coarda pentru mult mai multe activități.