top

Legături schi de tură

Atașamentele de schi de tură vă permit să le folosiți în două moduri: coborâre și urcare. Acestea eliberează sau mențin călcâiul, în funcție de faptul că vă îndreptați în urcare sau alunecați pe pantă. Aceste legături vă permit să descoperiți schiul în afara pârtiilor și la altitudine înaltă, departe de stațiunile aglomerate.
View as Grid List

55 Produse

 1. -7%
  Legaturi schiuri de tura ATK C-Raider 12 - orange

  Lista de dorințe

 2. -31%
  Legaturi schiuri de tura Fischer Tour Speed Turn w/o Brake

  Lista de dorințe

 3. -9%
  Legaturi schiuri de tura ATK C-Raider 10 - black/purple

  Lista de dorințe

 4. -9%
  Legaturi schiuri de tura ATK Candy 5 - black/white/light blue

  Lista de dorințe

 5. -10%
  Legaturi schiuri de tura Diamir Fritschi Xenic 7

  Lista de dorințe

 6. -9%
  Legaturi schiuri de tura Diamir Fritschi Vipec Evo 12 22-23

  Lista de dorințe

 7. -10%
  Legaturi schiuri de tura Diamir Fritschi Xenic 10

  Lista de dorințe

 8. -9%
  Legaturi schiuri de tura G3 ZED 9 - black

  Lista de dorințe

 9. -10%
  Legaturi schiuri de tura G3 ION 10 - black

  Lista de dorințe

 10. -9%
  Legaturi schiuri de tura G3 ION 12 - black

  Lista de dorințe

 11. -8%
  Legaturi schiuri de tura Majesty R12

  Lista de dorințe

 12. -10%
  Legaturi schiuri de tura Majesty C-Crest 10

  Lista de dorințe

 13. -24%
  Schi stopper Dynafit Brake SL - black

  Lista de dorințe

 14. -8%
  Legaturi schiuri de tura Marker Alpinist 10 - black/titanium

  Lista de dorințe

 15. -9%
  Legaturi schiuri de tura Plum Summit 12 Stopper

  Lista de dorințe

 16. -9%
  Legaturi schiuri de tura Plum Summit 7 Stopper

  Lista de dorințe

 17. -8%
  Legaturi schiuri de tura Plum Guide 12 - black

  Lista de dorințe

 18. -8%
  Legaturi schiuri de tura Plum Guide 12 - grey

  Lista de dorințe

 19. -8%
  Legaturi schiuri de tura Plum Guide 7 - purple

  Lista de dorințe

 20. -9%
  Legaturi schiuri de tura Plum Pika - navy

  Lista de dorințe

 21. -9%
  Legaturi schiuri de tura Plum Oazo 8 - orange

  Lista de dorințe

 22. -9%
  Legaturi schiuri de tura Plum Oazo 6 - blue

  Lista de dorințe

 23. -9%
  Legaturi schiuri de tura Plum Oazo 4 - yellow

  Lista de dorințe

 24. -14%
  Schi stopper Diamir Fritschi Frame ski brake

  Lista de dorințe

 25. -44%
  Clipe de legare Color Clip for Tecton 12

  Lista de dorințe

 26. -25%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit ST ROTATION - magnet

  Lista de dorințe

 27. -9%
  Legaturi schiuri de tura ATK Kuluar 9 Brake

  Lista de dorințe

 28. -9%
  Legaturi schiuri de tura ATK Kuluar 12 LT

  Lista de dorințe

 29. -9%
  Legaturi schiuri de tura ATK Kuluar 9 LT

  Lista de dorințe

 30. -24%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit Radical - flamingo

  Lista de dorințe

 31. -24%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit Speed Turn - blue

  Lista de dorințe

 32. -26%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit ST Rotation Lite 7 - frost

  Lista de dorințe

 33. -10%
  Legaturi schiuri de tura ATK Crest 8

  Lista de dorințe

 34. -6%
  Legaturi schiuri de tura Marker Duke PT 12 - black/red

  Lista de dorințe

 35. -26%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit TLT Expedition

  Lista de dorințe

 36. -27%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit Superlite 150 - blue

  Lista de dorințe

 37. -4%
  Bucle pentru legături de turism ATK Kevlar Core Leash

  Lista de dorințe

 38. -8%
  Legaturi schiuri de tura ATK Crest 10 - red

  Lista de dorințe

 39. -9%
  Legaturi schiuri de tura ATK Haute Route 10

  Lista de dorințe

 40. -25%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit ST Rotation 10 - black

  Lista de dorințe

 41. -24%
  Legaturi schiuri de tura Dynafit TLT Superlite 2.0 Z12 - black

  Lista de dorințe

Page
pe pagină
View as Grid List

55 Produse

Ștergere

Legaturi de schi turistic de înaltă calitate

Lucrările de schi de tură sunt acum produse într-o gamă largă de modele. Acestea diferă uneori destul de semnificativ, dar alteori este dificil de observat diferențele. Având în vedere multitudinea de opțiuni, precum și producătorii (fiecare dintre ei se străduiește să ofere o gamă largă pentru o varietate de utilizatori), vă puteți simți cu adevărat copleșit atunci când încercați să compuneți pentru prima dată kitul optim pentru schi de tură. Dar stați liniștit, răspunzând la câteva întrebări de bază despre utilizarea pe care o intenționați și preferințele dumneavoastră, puteți alege cu ușurință legăturile visurilor dumneavoastră.

Ce legături de schi de tură ar trebui să iau în considerare?

Printre legăturile de schi de tură de astăzi, există trei modele principale, dintre care doar două par de fapt rezonabile de luat în considerare.

Legaturi de schi de tură cu șină

Aceasta este o soluție învechită pe care nu o veți mai găsi în gama de produse a magazinului nostru. Încălțămintea era prinsă în "falca" clasică din față (aproape identică cu cea de coborâre) și se obținea mobilitate prin ridicarea părții din spate a legăturii. Sunt greoaie, grele, poți spune cu siguranță că au devenit de domeniul trecutului - chiar dacă mai sunt disponibile la o mână de producători. Ștergeți-le de pe lista dumneavoastră de considerații.

Legaturi de schi de tură cu știfturi

Denumite uneori și legături cu gheare sau legături tehnice, acestea reprezintă o soluție mult mai nouă și în continuă îmbunătățire. Inventate în anii '80 de către Dynafit, un brand care până în prezent rămâne unul dintre pionierii în introducerea de noi soluții și un lider în materie de calitate în această categorie de produse. Șina/conectorul dintre elementul din față și călcâi a fost eliminat complet, tratându-le astfel ca fiind complet separate. Ținerea optimă a bocancii de schi de tură în timpul ascensiunilor este asigurată acum de ghearele (știfturile) din oțel situate pe panoul frontal. Tocul este prins pentru coborâre cu ajutorul unor arcuri în U din oțel ascunse în toc, astfel încât cele două capete (denumite și știfturi) să iasă în afară cu aproximativ un centimetru. Deși această soluție necesită bocanci dedicați, ea nu mai este surprinzătoare, iar alegerea modelelor cu inserții de schi de tură la vârf și călcâi este imensă. În schimb, s-a dovedit posibilă reducerea semnificativă a greutății încărcăturii ridicate și deplasate la fiecare pas (de ce să ridici întreaga fixare cu piciorul când poți ridica doar cizma?). Designul semnificativ mai ușor se traduce prin opțiunea unei ascensiuni mai rapide, mai confortabile și mai puțin obositoare.

În prezent, Dynafit nu mai deține brevetul pentru ideea sa exclusivă, iar legăturile cu știfturi pentru schiurile de schi de tură au devenit cea mai populară soluție, folosită și de alte mărci renumite, precum ATK, Fischer, G3 sau Diamir Fritschi Swiss. Între timp, a fost creată și o a treia variantă, și anume:

Combinație de legături cu știfturi și coborâre

Acestea combină partea frontală cu știfturi cu călcâiul de coborâre (care se prinde de creasta de lângă călcâiul ghetei, mai degrabă decât de inserția din spate). Este o combinație căreia i s-a prezis un viitor strălucit în lumea schiului de tură, raționamentul fiind o mai bună eliberare a tocului în caz de căzături sau circumstanțe neprevăzute. Cu toate acestea, ultimele sezoane au dovedit că poziția dominantă a legăturilor cu toate știfturile pare neamenințată, iar gama lor a crescut și a inclus modele mai elaborate, care ușurează grijile legate de desprindere prin încorporarea unor module frontale pivotante și care sunt certificate TÜV. Prin urmare, legăturile combinate nu se dezvoltă la fel de rapid, dar sunt încă în joc, iar popularitatea lor ar putea crește. Ele apar mai ales din partea mărcilor care s-au concentrat până acum în întregime pe piața schiului alpin (cu mare succes!) și care caută soluții alternative pentru a se remarca pe piața dominată de specialiștii în schi de tură și schi alpinism din Italia. Modelele oferite de Marker sunt deosebit de apreciate ca o sugestie pentru pasionații de freeride pe schiuri mai late. Acestea oferă o combinație foarte confortabilă de greutate relativ redusă, siguranță și confort incredibil la schi.

Toate legăturile de schi de tură - indiferent de designul lor - au opțiunea de a trece la modul de mers pe călcâi liber. La modelele cu știfturi, acest lucru se face fie prin acoperirea știfturilor din spate cu o placă metalică (care oprește călcâiul și previne prinderea), fie - cel mai frecvent - prin rotirea tocului în jurul axei sale, astfel încât știfturile să fie împinse în lateral. Majoritatea celor mai cunoscute modele vin cu tocuri reglabile în înălțime (cu una sau două plăci mobile ascunse sub toc), ceea ce face posibilă stabilirea unui unghi convenabil pe urcările abrupte. Pe un teren relativ plat, vă deplasați într-o setare de bază, iar atunci când terenul devine foarte abrupt, puteți folosi o prăjină pentru a trage în sus o placă care, asemenea unui toc de pantof, ridică călcâiul bocancii (uneori puteți avea până la trei poziții de setare!).

Greutate, greutate și iar greutate!

Pentru că schiul de tură este un sport care funcționează cu ajutorul mușchilor umani, veți auzi de peste tot considerații legate de greutatea echipamentului de schi de tură. Evident, cu cât un anumit articol este mai ușor, cu atât mai ușor îl veți putea transporta pe distanțe mai lungi, mai ales când vine vorba de urcări abrupte și de eforturi numărate în mii de pași. Prin urmare, presiunile pentru reducerea greutății sunt imense în schi de tură, iar legăturile nu fac excepție de la această regulă. Totuși, există moderație în această goană spre minimalism, care derivă din nevoia de siguranță și de fixare stabilă pe bocanc în timpul mișcărilor mai dinamice, dar și de mecanisme de eliberare în caz de cădere. Atașamentele de schi de tură sunt menite să își facă treaba nu doar în timpul ascensiunilor, ci și în timpul coborârii. Natura diferită a schiatului pe diferite tipuri de zăpadă, precum și așteptările personale în ceea ce privește plăcerea obținută din fiecare viraj, au un impact semnificativ asupra alegerii schiurilor și, bineînțeles, a legăturilor.

În termeni simpli, cu cât schiurile de sub bocanci sunt mai înguste, cu atât sunt mai ușoare, dar și mai "ascultătoare" pe coborâri. Acceptând doar o distracție moderată pe coborâri (în schimbul unui bonus de viteză pe urcări sau chiar pe traseele în urcare), puteți alcătui un kit absolut minimalist. Schiurile profesionale, super-subțiri, se vor asocia perfect cu cea mai ușoară clasă de legături de schi de tură. În mod similar, dacă intenționați să schiați în zăpadă adâncă și pulverulentă pe schiuri late (și, prin urmare, mai grele!), aveți nevoie de legături mai puternice, care să poată face față sarcinilor dinamice, forțelor mai mari, îndoirii schiului, căderilor spectaculoase etc. Stilul tău de schi pune cerințe specifice și are un impact semnificativ asupra modului în care sunt construite și "montate" legăturile tale de schi de tură.

De ce legături au nevoie anumiți schiori?

Grupul RACE de legături de schi pentru schi de tură este minimalismul în forma sa cea mai pură. Cele mai ușoare, dezbrăcate de toate caracteristicile "superflue", subțiate la limită, astfel încât profesionistul (concurentul) de schi de tură poate uita practic că există. În timp ce alegeți legături din acest grup, trebuie să fiți conștienți de limitările lor: o greutate mai mică de 150 g este pur și simplu rezultatul sustragerii unor elemente suplimentare care fac viața mai ușoară pentru o gamă mai largă de schi turoperatori - sau al alegerii unor materiale care au șanse să dureze ceva mai puțin. Adesea, structura acestor legături nu permite o "montare" suplimentară, iar ajustarea lor strânsă corespunde unei anumite perechi de pantofi. În plus, aceste legături au, de obicei, o singură setare predefinită (și subestimată, dar întotdeauna ridicată) a forței de eliberare, care nu este neapărat optimă pentru greutatea dumneavoastră (și, prin urmare, nu funcționează cel mai bine). Cu siguranță nu este cea mai bună alegere pentru prima dumneavoastră fixare de schi de tură, ci pentru utilizatorii experimentați, pentru care timpul de alergare pe traseu este foarte important și a căror experiență compensează orice neajunsuri ale unei astfel de fixări "goale".

Modelele SPEED UPHILL PERFORMANCE sunt în continuare extrem de ușoare, dar nu mai sunt complet ascetice pentru legături de schi de tură. Greutatea încă super redusă (200 - 350 g) face loc pentru un toc reglabil pe înălțime, o buclă opțională pentru opritor de schi sau pentru lesa de ghidare, uneori o ajustare minimă a lungimii (poate nu cu mai multe mărimi, dar cel puțin permițând o micro-ajustare pentru următoarea pereche de bocanci). De asemenea, legăturile de schi de tură din această categorie au părți mobile cu o formă mai ergonomică, ceea ce le face mai ușor și mai plăcut de manevrat cu mănuși groase sau cu un baston. Forța de declanșare DIN este fie reglabilă, fie cel puțin cunoscută (cumpărați varianta corespunzătoare greutății dumneavoastră). Aceste legături ar trebui să satisfacă marea majoritate a utilizatorilor axați pe tranziții ușoare, cu un aer sportiv.

Modelurile denumite TOUR sau ALLROUND sunt potrivite atât pentru schi de tură amatori pe distanțe mai scurte, cât și pentru coborâri mai ambițioase în zăpadă mai adâncă. Acestea se mândresc cu o funcționalitate deosebită într-o varietate de condiții. Este corect să spunem că vor fi cea mai bună alegere pentru cel puțin 50% dintre utilizatori - "echilibrul de aur" între greutate redusă și stabilitate, versatilitate și confort. În intervalul de greutate 300 - 600 g, veți găsi legături de schi care se potrivesc celor mai populare schiuri cu o lățime sub picior de 75 - 95 mm (majoritatea modelelor pot fi considerate și până la 100 mm, iar unele chiar până la 120 mm). Aceste 100 sau 200 g în plus față de legăturile mai ușoare permit utilizarea tocurilor reglabile în înălțime, a stopurilor pentru schiuri, a suporturilor pentru cuțite de gheață, a unei plăci care permite reglarea lungimii cu 10 sau 20 mm, a mecanismelor de eliberare DIN. Toate aceste elemente pot fi incluse fie ca o caracteristică standard, fie ca un accesoriu opțional.

În sfârșit, cele mai puternice legături din grupul FREERIDE au fost concepute pentru pasionații de schiuri late și de mersul nebun în afara traseelor. Este obligatoriu ca acestea să permită reglarea forței de declanșare, în intervale de până la 12 sau 14 DIN, să vină cu stopuri de schi integrate, iar pinii din față sunt adesea concepuți pentru a facilita clipping in (ghidarea bocancii în poziția corectă). De obicei, aceste legături sunt montate pe plăci distinct mai înalte, care poziționează bocancul puțin mai sus de schi și rigidizează punctele de inserție, împiedicând slăbirea accidentală atunci când schiul apăsat scurtează distanța dintre vârf și călcâi. Toate acestea pentru o mai bună transmitere a puterii în timpul virajelor largi. Acestea sunt legături concepute pentru coborâre, pentru distracție de la margine la margine - pentru cei care sunt pregătiți să poarte un pic mai multă greutate în schimbul unei distracții mai mari.

Legaturi de schi de tură la 8a.ro!

Magazinul nostru oferă o gamă de legături de schi de tură în mai multe versiuni, potrivite pentru diferite tipuri de schi alpin / off-piste. Avem în stoc atât cele mai ușoare versiuni, limitate la doar câteva componente și dedicate sportivilor care caută echipamente cu greutate minimă, cât și legături versatile cu ace, concepute pentru excursii de schi de tură. Alegeți modelul care reprezintă alegerea optimă între greutatea redusă și performanța la coborâre. Fiți atenți la setarea forței de eliberare a scării DIN, la opțiunile de reglare și la caracteristicile suplimentare. Dacă alegeți un opritor de schi, lățimea acestuia trebuie să fie ușor mai mare decât lățimea schiului de sub bocancul dumneavoastră (legătura în sine nu diferă în lățime, așa că dacă vedeți opțiuni precum 86 și 102 mm, acestea sunt pentru opritori de schi); dacă preferați o șnur de ghidare mai ușor, verificați dacă este inclus sau dacă trebuie să îl comandați separat.

Ajustarea legăturilor de schi de tură - Gliwice

Dispunem de șabloanele originale pentru toate legăturile pe care le vindem și putem aranja o montare profesională pe schiurile selectate. Montarea este efectuată de către specialiștii noștri în schi de tură din Showroom-ul din Gliwice Dacă Silezia este în drum spre dumneavoastră, ne puteți vizita personal la Witkiewicza St. 6 (și să lăsați schiurile pe care le dețineți deja), sau vă puteți ocupa de această problemă prin comandă prin poștă. Dacă aveți îndoieli, scrieți-ne și întrebați :)