top

Echipament pentru via ferrata

Via Ferrata este o variantă populară de alpinism care presupune parcurgerea unor trasee asigurate anterior cu ajutorul unor frânghii de oțel. Această formă de cățărare necesită nu numai pregătire practică, ci și echipament adecvat.
View as Grid List

234 Produse

 1. -4%
  Pantofi outdoor La Sportiva TX5 Low GTX - savana/tiger

  Lista de dorințe

 2. -29%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Junior Dyno

  Lista de dorințe

 3. -24%
  Pantofi femei Zamberlan Salathe GTX RR - violet/yellow

  Lista de dorințe

 4. -21%
  Pantofi femei Zamberlan Salathe RR - pink/orange

  Lista de dorințe

 5. -21%
  Pantofi outdoor Zamberlan Salathe RR - blue

  Lista de dorințe

 6. -21%
  Pantofi femei Zamberlan Salathe RR - red/pale blue

  Lista de dorințe

 7. -21%
  Pantofi outdoor barbati Zamberlan Salathe RR - yellow

  Lista de dorințe

 8. -21%
  Incaltaminte via ferrata Zamberlan Salathe RR - taupe

  Lista de dorințe

 9. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Plus E-Compact W

  Lista de dorințe

 10. -10%
  Ham escalada Climbing Technology Ascent - black/gray

  Lista de dorințe

 11. -10%
  Ham escalada Climbing Technology Ascent - blue/silver

  Lista de dorințe

 12. -21%
  Pantofi outdoor Montura Yaru GTX - tobacco/powder blue

  Lista de dorințe

 13. -6%
  Pantofi outdoor Dynafit Transalper - magnet/black out

  Lista de dorințe

 14. -22%
  Pantofi outdoor Scarpa Mescalito - ocean/gray

  Lista de dorințe

 15. -22%
  Pantofi femei Scarpa Mescalito - conifer/gray

  Lista de dorințe

 16. -24%
  Pantofi outdoor Scarpa Crux GTX - petrol/mustard

  Lista de dorințe

 17. -24%
  Pantofi femei Scarpa Crux GTX - ombre blue/cherry

  Lista de dorințe

 18. -7%
  Pantofi femei La Sportiva TX4 - green banana/lagoon

  Lista de dorințe

 19. -14%
  Pantofi femei La Sportiva TX4 GTX - lagoon/cherry tomato

  Lista de dorințe

 20. -37%
  Ham escalada Ocun Neon 3 - pink

  Lista de dorințe

 21. -8%
  Ham de alpinism pentru femei Ocun Neon 3 - pink

  Lista de dorințe

 22. -17%
  Pantofi femei AKU Rock DFS GTX - jade

  Lista de dorințe

 23. -27%
  Pantofi outdoor barbati AKU Rock DFS - green

  Lista de dorințe

 24. -24%
  Pantofi femei Scarpa Mescalito GTX - aloe/aloe

  Lista de dorințe

 25. -30%
  Pantofi femei Scarpa Mescalito - gray/tropical green

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

234 Produse

Ștergere

Echipamente de via ferrata pentru toată lumea

Calea via ferrata este un mod foarte special de a te deplasa prin munți. Traseele dedicate sunt asigurate corespunzător cu frânghii de oțel bine fixate. Cu ajutorul unui echipament special, le puteți folosi pentru a vă asigura în caz de cădere. Gama de produse a magazinului de munte 8a.ro include toate echipamentele de care aveți nevoie pentru acest tip de sport. Oferim corzi de alpinism profesionale, hamuri, carabiniere de alpinism și mănuși. O cască de protecție este un element extrem de important atunci când efectuați orice activitate de alpinism. O cască de cățărare vă poate proteja capul de răni și vă poate menține în siguranță în timpul cățărării. Magazinul nostru online oferă kituri complete de cățărare Via Ferrata. Oferim toate elementele disponibile în magazinul nostru atât individual, cât și în seturi practice. Echipamentele de Via ferrata ale celor mai importanți producători din lume, cum ar fi Climbing Technology, Black Diamond, Ocun și Salewa, reprezintă o garanție a siguranței dumneavoastră.

Gustul cățărării - via ferrata

Deși parcurgerea traseelor via ferrata nu este considerată o escaladă adevărată, aceasta permite multor oameni să experimenteze emoția expunerii mari și să parcurgă trasee care le-ar fi inaccesibile fără o asigurare adecvată. Navigarea în siguranță pe o via ferrata implică urmărirea cablurilor de oțel. De ele se prind două carabiniere de la cordonul de siguranță, care, în caz de împiedicare sau alt accident, vă vor opri din cădere. În punctele în care frânghiile sunt atașate de stâncă, carabinierele trebuie prinse pe rând, astfel încât un braț al lănțișorului să vă protejeze în permanență de o cădere. Traseele de Via ferrata sunt adesea prevăzute cu ajutoare artificiale sub formă de mânere, trepte sau scări de oțel. Scopul tuturor acestor elemente este de a face un număr semnificativ de trasee accesibile și persoanelor care nu au abilități de cățărare.

Via ferrata - un set de echipamente esențiale

Un cordon, harness și cască de alpinism reprezintă minimul necesar chiar și pe cele mai ușoare via ferratas. Lănțișoarele vă permit să folosiți frânghiile de oțel și vă protejează de cele mai grave consecințe ale unei căderi. Absorbantele speciale de energie folosite în ele vor absorbi o mare parte din forța căderii, oprindu-vă zborul pe o distanță ceva mai mare. Harnașamentul vă permite să atașați în siguranță un cordon. Casca de alpinism, deși adesea subestimată, este adesea o componentă esențială. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când navigați pe via ferratas, puteți găsi adesea pietre și stânci care cad singure sau care sunt mișcate de persoane aflate mai sus. În astfel de situații, o cască de alpinism este esențială pentru a evita o accidentare gravă. Este extrem de frecventă asortarea unui astfel de echipament cu o pereche de mănuși de via ferrata. Modelele din piele garantează o durabilitate ridicată și sunt excelente pentru a vă proteja mâinile de abraziuni. Pe via ferratas mai dificile sau în situații neobișnuite, este adesea necesar să se folosească un dispozitiv de asigurare suplimentar, ceea ce necesită deja o pregătire și o experiență corespunzătoare. Dacă sunteți în căutarea unei căști, a unei corzi, a unei chingi, a unui ham sau doriți să cumpărați un set de via ferrata de la zero - magazinul 8a.ro oferă o gamă completă a tuturor echipamentelor necesare.