top

Magazin

ecologic outdoor

European Outdoor Group

EOG este o organizaţie care reunește peste 100 de companii din industria outdoor, care s-au angajat să creeze o afacere sustenabilă și avantajoasă, nu numai pentru a obţine profit, ci, mai presus de toate, pentru oameni şi natură. Suntem mândri că 8a este membră a European Outdoor Group. De ce? Deoarece cuvintele „a da mai mult decât a lua” descriu cel mai bine abordarea noastră în afaceri. În cele din urmă, toți angajații 8a sunt pasionați de activitățile în aer liber. Outdoor înseamnă pur și simplu casa noastră, spațiul nostru comun, și vrem să avem grijă de el.

Obiectiv - zero emisii

Consumul de energie electrică, arderea gazului, încălzirea birourilor și a depozitelor, arderea benzinei - toate acestea generează amprenta noastră de carbon, suntem foarte conștienți de acest lucru. Facem tot ce ne stă în putință pentru a reduce această amprentă şi în cele din urmă, de a o aduce la zero.

Amprenta de carbon

Aceasta se bazează pe un audit anual al amprentei de carbon, care este realizat pentru noi de compania GreenX în conformitate cu standardul GHG Protocol. În acest fel, știm ce acţiuni trebuie să optimizăm şi putem urmări în mod continuu progresele înregistrate.

Acțiuni

În 2022, am emis în atmosferă 237,51 [MgCO2e] gaze cu efect de seră. Am compensat exact aceeași cantitate prin cumpărarea de certificate de compensare a gazelor cu efect de seră. Ce înseamnă asta? Investim în proiecte de reducere a cantității de emisii de gaze cu efect de seră în regiunile în curs de dezvoltare.

Colete

Mai mult de o mie de colete sunt expediate din depozitul nostru în fiecare zi. Dar nu vă fie teamă - nu rămâne nici o urmă după ele. Am renunțat de mult la ambalajele din plastic. În locul lor, am introdus pungi de hârtie special concepute, fabricate din hârtie 100% reciclată. Am alocat mult timp pentru a le perfecționa pentru a le face rezistente și ușor de transportat.

Cutii de carton

Am introdus, de asemenea, cutii de firmă care nu necesită utilizarea benzii adezive pentru ambalare și care au o închidere inteligentă, astfel încât acestea pot fi reutilizate. Asta nu e tot. Nu veți găsi benzi de aluminiu în coletele noastre - avem propria noastră bandă de hârtie. Nu veți găsi nici umpluturi din folie - le-am înlocuit cu hârtie ușoară. Ei bine, ce facem cu toate aceste deșeuri de hârtie? E simplu. Le reciclăm.

BREEAM Certificate

BREEAM este un sistem de certificare care evaluează clădirile din punct de vedere al protecției mediului, al eficienței energetice, al emisiilor de gaze cu efect de seră, al gestionării deșeurilor, dar și al grijii față de comunitățile locale și al confortului utilizatorilor. Depozitele și birourile noastre din Gliwice au primit un certificat BREEAM cu rezultatul „very good”. Acest lucru înseamnă că creăm spații care sunt prietenoase oamenilor și în armonie cu mediul înconjurător.

Compensarea carbonului - cum neutralizăm amprenta noastră de carbon?

Pentru a echilibra emisiile de CO2 în atmosferă, am achiziționat compensare de carbon în cadrul programului CORDILLERA AZUL - Evitarea defrișărilor în Parcul Național Cordillera Azul. Scopul principal al acestor acțiuni este stoparea degradării pădurilor din centrul Perului. Acest lucru este posibil datorită acțiunilor active ale parcului național, care protejează legal zonele forestiere și implică comunitatea locală în acțiuni de mediu.

Cum funcționează fondurile noastre în cadrul proiectului de compensare a carbonului Cordillera Azul National Park REDD+ CCB?

Obiectivele proiectului:
- eliminarea sărăciei
- asigurarea accesului la educație
- garantarea egalității de gen
- asigurarea accesului la apă curată
- dezvoltare economică stabilă și dreptul la muncă
- susținerea inovației în industrie și infrastructură
- reducerea inegalităților
- combaterea schimbărilor climatice
- protejarea biodiversității
- promovarea păcii și justiției
- colaborarea în cadrul acțiunilor internaționale

Logo Climate Trade

 

VERIFICAȚI RAPORTURILE ȘI CERTIFICATELE