top

Protecţii - parazăpezi bărbați

Ghetrele, care sunt protecții practice pentru ghete, sunt un accesoriu esențial pentru drumeții și sportivi. Acestea împiedică zăpada, nisipul sau pietricelele să intre în pantofi, făcând drumețiile și alergările mai confortabile. Oferim o gamă de ghetre de trekking, de munte și de alergare.
View as Grid List

39 Produse

pe pagină
 1. -10%
  Parazapezi Kohla Adventure Pro - black/florida keys

  Lista de dorințe

 2. -10%
  Parazapezi Kohla Alpine Light - black/sulphur spring

  Lista de dorințe

 3. -10%
  Parazapezi Kohla Adventure Light - black/dresden blue

  Lista de dorințe

 4. -28%
  Parazapezi Trekmates Junior Dry Gaiter - blk

  Lista de dorințe

 5. -30%
  Parazapezi Trekmates Torridon Dry Gaiter - black

  Lista de dorințe

 6. -25%
  Parazapezi Trekmates Rannoch Dry Gaiter - black/black

  Lista de dorințe

 7. -25%
  Parazapezi Trekmates Cairngorm GTX Gaiter - black

  Lista de dorințe

 8. -26%
  Parazapezi Trekmates Nevis GTX Gaiter - black

  Lista de dorințe

 9. -25%
  Parazapezi Trekmates Glenmore GTX Ankle Gaiter - black

  Lista de dorințe

 10. -10%
  Parazapezi Fjallraven Singi Gaiters - dark olive

  Lista de dorințe

 11. -15%
  Parazapezi Fjallraven Singi Gaiters - black

  Lista de dorințe

 12. -25%
  Parazapezi Trekmates Laggan GTX Gaiter - black

  Lista de dorințe

 13. -28%
  Parazapezi Tatonka Gaiter 420 HD - olive

  Lista de dorințe

 14. -28%
  Parazapezi Tatonka Gaiter 420 HD - black

  Lista de dorințe

 15. -32%
  Parazapezi Tatonka Gaiter 420 HD - red

  Lista de dorințe

 16. -28%
  Parazapezi Tatonka Gaiter 420 HD Short - olive

  Lista de dorințe

 17. -32%
  Parazapezi Tatonka Gaiter 420 HD Short - black

  Lista de dorințe

 18. -28%
  Parazapezi Tatonka Gaiter 420 HD Short - red

  Lista de dorințe

 19. -21%
  Parazapezi Rab Kangri GTX Gaiter - red clay

  Lista de dorințe

 20. -10%
  Parazapezi La Sportiva Winter Running Gaiter - black/yellow

  Lista de dorințe

 21. -10%
  Parazăpezi de alergare Inov-8 All Terrain Gaiter - black

  Lista de dorințe

 22. -15%
  Parazăpezi de alergare Black Diamond Distance Gaiters - black

  Lista de dorințe

 23. -35%
  Parazapezi Extremities Novagaiter GTX - black

  Lista de dorințe

 24. -38%
  Parazapezi Extremities Tay Ankle Gaiter GTX - black

  Lista de dorințe

 25. -23%
  Parazăpezi de alergare Salomon Trail Gaiters Low - black

  Lista de dorințe

 26. -35%
  Parazapezi Salomon Trail Gaiters High - black

  Lista de dorințe

 27. -16%
  Parazapezi Salewa Hiking Gaiter - navy

  Lista de dorințe

 28. -16%
  Parazapezi Salewa Hiking Gaiter - black

  Lista de dorințe

 29. -10%
  Parazapezi Climbing Technology Prosnow Gaiter - black

  Lista de dorințe

 30. -15%
  Parazapezi Black Diamond Cirque - black

  Lista de dorințe

 31. -15%
  Parazapezi Black Diamond Apex Gaiter GTX - black

  Lista de dorințe

 32. -15%
  Parazapezi Black Diamond Alpine GTX - black

  Lista de dorințe

 33. -15%
  Parazapezi Black Diamond Frontpoint GTX - black

  Lista de dorințe

 34. -50%
  Parazapezi Kohla Alpine Tour Gaiter - caviar/quiet shade

  Lista de dorințe

 35. -10%
  Parazapezi Salewa Junior Gaiter - black

  Lista de dorințe

 36. -10%
  Parazapezi Salewa Junior Gaiter - navy

  Lista de dorințe

 37. -12%
  Parazapezi Salewa Trekking Gaiter - black

  Lista de dorințe

 38. -15%
  Parazapezi Black Diamond Talus - black

  Lista de dorințe

 39. -14%
  Parazapezi Salewa Approach Gaiter - black

  Lista de dorințe

View as Grid List

39 Produse

pe pagină
Ștergere

Ce sunt ghetrele?

Gaiterii sunt protectori de pantofi care împiedică apa, noroiul, zăpada sau pietrele mici să pătrundă în interior. Sunt deosebit de utile atunci când vă deplasați pe trasee și poteci în condiții de iarnă, în ploaie sau noroi. Ghetrele sunt un accesoriu esențial pentru orice pasionat de munte care se aventurează pe terenuri mai dificile. Se vor dovedi utile în timpul unei drumeții lungi, când vă târâți prin nămeți, când escaladați munții și în multe alte situații. Poți purta ghetre atât la pantofii cu vârf înalt, cât și la cei cu talpă joasă. Modelele celor mai populare mărci, cum ar fi Gaiterii Black Diamond, asigură o fiabilitate ridicată în condiții montane.

Structura apărătorilor de ghete

Deși toate ghetrele îndeplinesc o funcție similară, ele pot diferi semnificativ în ceea ce privește designul lor. Cele mai multe dintre ele sunt pur și simplu o bucată de țesătură tăiată corespunzător cu care înfășurați piciorul deasupra pantofului. Există diferite modalități de fixare a ghetrelor Cea mai rapidă soluție este Velcro, care vă permite să le puneți și să le scoateți în cel mai scurt timp. Cu toate acestea, dacă doriți o potrivire perfectă la picior, luați în considerare modelele cu fermoar. Cele mai multe modele sunt prevăzute cu un cârlig în partea din față pentru a agăța șireturile pe pantof și cu o curea reglabilă sau o frânghie în partea inferioară pentru a stabiliza corect protecțiile pe pantof. Acestea împiedică ghetrele să se încovoaie. Este foarte important ca marginea apărătorilor să adere la partea superioară a pantofului. Astfel, sub țesătură nu poate pătrunde zăpadă sau noroi. Marginea superioară a ghetrelor este de obicei elastică sau are o curea reglabilă pentru a împiedica protectorul să alunece în jos în timpul activității.

O varietate de țesături sunt folosite pentru a confecționa protecții pentru pantofi. Gaierele impermeabile funcționează cel mai bine în timpul anotimpurilor de tranziție. Ele vin foarte frecvent cu o membrană GORE-TEX®. Ca urmare, acestea oferă o protecție excelentă împotriva pătrunderii apei în bocanci. Protectoarele fără membrană fac o treabă excelentă în condiții de iarnă, protejându-vă eficient de zăpadă. Gaierele de trekking sunt adesea fabricate din nailon foarte rezistent, ceea ce este optim pentru drumeții lungi pe trasee montane sau pentru cățărat în condiții solicitante. Pot rezista la mulți kilometri de drumeții în condiții dificile. Gaiterii de iarnă au de obicei întărituri suplimentare pentru a vă proteja eficient de tăieturile accidentale cu crampoanele. Protectorii pentru pantofi de alergare sunt cele mai subțiri modele. Acestea oferă un nivel foarte ridicat de respirabilitate, esențial pentru menținerea unui confort maxim al piciorului în timpul exercițiilor fizice intense.

Ce tipuri de ghetre sunt disponibile?

Gaierele de trekking sunt cele mai populare. Acestea au fost concepute pentru drumeții lungi și sunt foarte durabile. Ghetrele de protecție pentru ghete de munte înalt sunt cele mai înalte modele. Acestea protejează nu numai de zăpadă, ci și de răcirea rapidă a picioarelor. Cele mai ușoare protecții pentru pantofi de alergare sunt populare pentru alergarea pe trasee de mare viteză. Acestea sunt ghetre destul de scurte, deoarece funcția lor principală este de a vă proteja ghetele de pietricele mici și nisip care cad în ele. Acestea sunt ideale pentru alergarea pe trasee montane sau în zone de pădure sau de nisip. Printre acestea se numără, printre altele, Gaiterii de la Salomon.

Cum îți alegi ghetrele?

Când vă alegeți ghetrele, primul lucru pe care ar trebui să-l luați în considerare este scopul lor. Dacă intenționați să alergați sau să faceți drumeții rapide în ele, cea mai bună alegere ar fi ghetrele scurte realizate din țesătură subțire care oferă un nivel adecvat de respirabilitate. De asemenea, acestea vor fi foarte ușoare, fără a vă solicita excesiv picioarele. Dacă aveți de gând să faceți o drumeție lungă pe trasee montane, gărzile de trekking mai înalte vor fi extrem de utile. Modelele fabricate din nailon rezistent vor oferi o durabilitate maximă și nu vă vor lăsa la greu nici după mulți kilometri pe traseu. De asemenea, asigurați-vă că potriviți dimensiunea ghetrelor cu încălțămintea dvs. Pentru ca acestea să-și îndeplinească bine funcția, trebuie să se potrivească perfect la partea superioară.

Cumpărați ghetre de la cele mai bune mărci de la 8a.ro

Magazinul 8a.ro oferă o gamă largă de ghetre de la mărci renumite: Salewa, Berghaus, Berghaus, Black Diamond, The North Face, Salomon și multe altele. Protectorii de încălțăminte pe care îi oferim vor funcționa bine cu încălțămintea alpină, de trekking, de drumeție și chiar de alergare Ghetrele de trekking oferă o protecție excelentă împotriva ploii, zăpezii și noroiului, ceea ce va fi foarte util în condiții de teren nefavorabile. Acestea vor fi o opțiune excelentă pe traseele montane înzăpezite sau pe rutele noroioase sau stâncoase. Garniturile bune de protecție a bocancilor sunt un accesoriu esențial în trusa oricărui pasionat de trekking sau alpinism.