top

Frânghii pentru lucru la înălțime

Frânghii pentru lucrul la înălțime, vândute la metru, în anumite lungimi și la rolă. Oferta include frânghii statice și semi-statice pentru lucrul la înălțime fabricate de cele mai importante mărci: Tendon, Teufelberger, Beal.
View as Grid List

13 Produse

 1. -20%
  Coarda semi-statica Beal Industrie 10,5mm - white
  Coarda semi-statica Beal Industrie 10,5mm - white
  cu TVA 9,40Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 8,90Lei (+6%)
  Prețul recomandat al producătorului 11,80Lei (-20%)

  Lista de dorințe

 2. -19%
  Coarda semi-statica Beal Industrie 10,5 mm 100 m - white
  Coarda semi-statica Beal Industrie 10,5 mm 100 m - white
  cu TVA 929,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 1.049,90Lei (-11%)
  Prețul recomandat al producătorului 1.151,90Lei (-19%)

  Lista de dorințe

 3. -15%
  Coarda semi-statica Beal Contract 10,5 mm 100m
  Coarda semi-statica Beal Contract 10,5 mm 100m
  cu TVA 899,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 879,90Lei (+3%)
  Prețul recomandat al producătorului 1.066,90Lei (-15%)

  Lista de dorințe

 4. -14%
  Coarda semi-statica Beal Contract 10,5 mm
  Coarda semi-statica Beal Contract 10,5 mm
  cu TVA 8,70Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 8,20Lei (+7%)
  Prețul recomandat al producătorului 10,20Lei (-14%)

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

13 Produse

Ștergere

Când se lucrează la înălțime, siguranța este o prioritate absolută, deoarece o cădere de la înălțime reprezintă o amenințare foarte reală, cu consecințe imense pentru sănătatea și viața noastră. Pentru a oferi un nivel adecvat de siguranță, confort de utilizare și durabilitate, este esențial să se utilizeze echipamente care au fost produse în conformitate cu standardele aplicabile și care sunt axate pe nevoile lucrătorilor la înălțime, precum și pe mediul de lucru al acestora. Fiecare dintre aceste elemente trebuie să îndeplinească cerințe foarte stricte în ceea ce privește durabilitatea și siguranța utilizării. Frânghiile pentru lucrul la înălțime nu fac excepție. Produsele din această categorie trebuie să fie conforme cu norma EN 1891 (PN-EN 1891:2002), ceea ce înseamnă că au trecut testele corespunzătoare și au fost aprobate pentru lucrul la înălțime. Frânghiile pentru lucrul la înălțime sunt utilizate în scopuri industriale (securitate pe acoperișuri sau pe mori de vânt, coborâri în coșuri sau puțuri), precum și de către salvamontiști sau de către grupurile de intervenție ale armatei și poliției. În conformitate cu norma menționată, veți găsi frânghii ușoare de tip B și modele de tip A, care garantează o durabilitate mai mare la rupere (sarcină a frânghiei) și rezistență la deteriorări mecanice. Cele mai frecvent utilizate în scopuri industriale sunt frânghiile de tip A pentru lucrul la înălțime.

Cârje pentru lucrul la înălțime - caracteristici

Cârjele pentru lucrul la înălțime sunt caracterizate de o întindere foarte mică atunci când sunt tensionate, ceea ce înseamnă că sunt perfecte pentru ascensiuni stabile și controlate și pentru coborârea în rapel. Ele ajută la adoptarea celei mai convenabile poziții de lucru și, datorită capacității de alungire de câteva procente (nu mai mult de 5), nu îl trag pe utilizator așa cum o fac frânghiile statice. Cu toate acestea, este de preferat să se mențină sub control parametrul de alungire, deoarece efectul de revenire ("springback") este la fel de important. Multe activități specifice sunt nepotrivite pentru frânghiile cu dinamică mai mare, deoarece ricoșeul în momentul transportării unei sarcini poate fi incomod sau chiar poate reprezenta o amenințare pentru siguranța noastră. O întindere minimă a unei frânghii pentru lucrul la înălțime asigură siguranța și o coborâre lină, motiv pentru care este perfectă pentru toate tipurile de coborâre în rapel.
Durabilitatea ridicată a sarcinii este obținută prin utilizarea unei construcții adecvate. Miezul, acoperit cu o teacă de protecție, este cel care este responsabil pentru sarcina frânghiei și permite ridicarea de sarcini grele fără a ne face griji că se va rupe frânghia. Acesta constituie între 30-50% din întreaga greutate a unei frânghii. Foarte frecvent, miezul și învelișul sunt fabricate din același material (poliamidă), însă împletirea lor este complet diferită. Învelișul determină durabilitatea frânghiei și rezistența acesteia la murdărie, abraziuni sau tăieturi. Manopera de înaltă calitate face ca frânghiile pentru lucrul la înălțime să ofere performanțe deosebite pentru o perioadă lungă de timp, deși este esențială inspectarea regulată a tecii și utilizarea unor capace suplimentare în punctele de contact cu diverse suprafețe, în special cu marginile.

Cele mai frecvente întrebări

Cum să ai grijă de o frânghie pentru lucrul la înălțime?

Alegerea adecvată a echipamentului nu este suficientă - acesta necesită tratament, curățare și întreținere dedicate. După utilizare, frânghiile trebuie întotdeauna înfășurate manual, ceea ce oferă o ocazie excelentă pentru a le verifica forma și a observa eventualele abraziuni, noduri sau îngroșări. Orice obiecții cu privire la starea unei frânghii ar trebui să ducă direct la retragerea acesteia din utilizare și înlocuirea cu una nouă.
După ce se murdărește, o frânghie pentru lucrul la înălțime ar trebui curățată în stare umedă. Dacă trebuie să fie curățată, aceasta se poate face folosind doar apă sau apă cu adaos de un detergent ușor (detergenți pentru spălarea frânghiilor). După aceea, trebuie să fie uscată într-un spațiu aerisit și protejat de soare. Nu există niciun motiv să vă fie teamă să nu udați coarda! De fapt, frânghiile pentru lucrul la înălțime sunt într-adevăr recomandate să fie umezite, chiar înainte de prima lor utilizare. Verificând parametrii diferitelor modele veți observa "contracția". Acesta este un volum care descrie contracția unei frânghii de siguranță într-o imersiune în apă de 24 de ore înainte de prima utilizare, exprimată în procente. O astfel de contracție a unei frânghii este un efect natural și poate fi prezis. Ea rezultă direct din materialele aplicate. Merită să contractați o frânghie nouă pentru lucrul la înălțime înainte de a începe să o utilizați, pentru a obține lungimea de lucru adecvată. Frânghia trebuie introdusă în apă cu o temperatură care să nu depășească 30 ºC și uscată în continuare într-un loc umbros.
Întreținerea corespunzătoare este o modalitate de a prelungi durata de viață a echipamentului. Prețul detergenților pentru curățarea frânghiilor nu este ridicat și garantează confortul și siguranța în timpul lucrului.

Care este durata de viață a frânghiilor de lucru?

Viața de viață a unei frânghii depinde de frecvența și tipul de utilizare. Se pot determina mai multe termene generale cu o utilizare medie și adecvată: a) utilizare frecventă și intensă: până la 1 an; b) utilizare regulată și ocazională: până la 5 ani; c) utilizare rară: până la 10 ani
Dacă sunt depozitate corespunzător și nu sunt utilizate, corzile nu se uzează! Să vă fie teamă să folosiți o frânghie veche de 3 sau 5 ani este un mit, deoarece cel mai mare inamic al cablului și al învelișului din poliamidă nu este timpul, ci deteriorarea mecanică. Acesta este motivul pentru care inspecția periodică este atât de importantă. Dacă, în timpul inspecției fizice, observați că se formează un pilling excesiv, o moliciune sau o rigiditate suspectă (care ar putea rezulta din lipsa de integritate a cablului și din deplasarea acestuia), expunerea cablului (!) sau neregularități în ceea ce privește diametrul, culoarea sau textura, probabil că a sosit momentul să retrageți frânghia din utilizare. În plus, dacă frânghia pentru lucrul la înălțime a fost expusă la radiații UV excesive, la muchii ascuțite sau la orice tip de contaminare chimică, ar trebui să o retrageți imediat.

Cum se depozitează frânghiile pentru lucrul la înălțime?

O frânghie pentru lucrul la înălțime trebuie depozitată într-un loc umbrit, de preferință într-un sac, departe de radiațiile solare și de sursele directe de căldură. Nu păstrați niciodată o frânghie lângă substanțe chimice, deoarece chiar și vaporii acestora îi pot dizolva fibrele (imaginați-vă acidul sulfuric de la o baterie de mașină etc.). Deteriorările pot fi invizibile cu ochiul liber, ceea ce le face deosebit de periculoase.

Cârpe diverse pentru lucrul la înălțime

Oferta noastră include articole de la producători cu experiență; mărci specializate în producția de cele mai bune frânghii dinamice și cele destinate lucrului la înălțime. Aceștia garantează cea mai bună calitate a manoperei. Vă punem la dispoziție o gamă largă de modele, datorită cărora îl puteți alege cu ușurință pe cel mai potrivit pentru muncă. Frânghiile pot avea diametre diferite, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită compatibilității lor cu echipamentul cu care vor fi folosite. Fiecare bloc sau dispozitiv de autoasigurare are o gamă de diametre care asigură utilizarea sa în siguranță. În funcție de nevoile dumneavoastră, puteți alege și o culoare potrivită. Sunt disponibile frânghii de intervenție negre și clasicele frânghii albe de alpinism (pentru accesul pe coardă).
Oferim achiziționarea de frânghii în diferite lungimi. Frânghiile pot fi vândute la metru. Le vom tăia cu precizie la o anumită lungime. De asemenea, avem secțiuni gata pregătite în cele mai populare lungimi. Pentru companiile care au nevoie de lungimi mai mari, oferim, de asemenea, frânghii la rolă.