top

Saci de dormit turistici

Sacii de dormit sunt piatra de temelie a oricărei excursii de alpinism, drumeții sau camping. În funcție de anotimp și de condițiile așteptate, ar trebui să alegeți un model bine umplut și adaptat.
View as Grid List

378 Produse

 1. -3%
  Prelată Samaya Nano Bivy - white
  Prelată Samaya Nano Bivy - white
  2.329,90Lei 2.420,50Lei

  Lista de dorințe

 2. -17%
  Sac de dormit dublu Nemo Jazz Double (193 cm)

  Lista de dorințe

 3. -16%
  Inserție pentru sacul de dormit Nemo Tracer Reg

  Lista de dorințe

 4. -19%
  Inserție pentru sacul de dormit Nemo Tracer Blaze Reg

  Lista de dorințe

 5. -19%
  Inserție pentru sacul de dormit Nemo Tracer Blaze Long

  Lista de dorințe

 6. -19%
  Inserție pentru sacul de dormit Nemo Tracer Long

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

378 Produse

Ștergere

Diverse tipuri de saci de dormit pentru drumeții

Sacurile de dormit pentru drumeții sunt un grup extrem de divers de produse. În timp ce alegeți un sac de dormit pentru drumeții, trebuie să răspundeți la câteva întrebări care vă vor permite să alegeți unul care să se potrivească perfect nevoilor dumneavoastră. Unde ne vom petrece noaptea? Ce temperaturi sunt așteptate în timpul nopții? Cum îl transportăm - în rucsac sau în mașină? În ce anotimpuri și pe ce vreme îl vom folosi? Vom dormi în principal într-un cort sau într-o cabană de munte? Răspunsurile la toate aceste întrebări indică parametrii specifici ai sacilor de dormit, care vă permit să selectați cel mai bun model. Un sac de dormit adecvat este garanția unei bune odihne după o zi activă pe un traseu montan Dacă nu oferă o izolație suficientă, vă puteți răci cu ușurință. Un sac de dormit prea strâmt va fi pur și simplu inconfortabil. Confortul de dormit este extrem de important pentru o regenerare completă, așa că asigurați-vă că aveți cel mai confortabil loc de dormit înainte de a pleca pe traseu. Acesta este motivul pentru care vă oferim o varietate de saci de dormit pentru drumeții, trekking, camping și expediții la mare altitudine.

Ce sac de dormit ar trebui să aleg?

Sacurile de dormit sunt un grup foarte divers de produse, așa că, înainte de a cumpăra unul, asigurați-vă că specificați ce model căutați. Temperaturile la care va fi folosit sacul de dormit vor fi un aspect esențial. Toți producătorii importanți oferă temperaturi sugerate pentru utilizare. În plus, trebuie să vă decideți asupra tipului de umplutură - puf natural sau sintetic? Forma sacului de dormit este, de asemenea, importantă. Cele dreptunghiulare sunt mai confortabile, dar sacii de dormit de tip mumie sunt cei care păstrează o performanță termică mai bună și sunt mai mici atunci când sunt pliați. Magazinul 8a.ro oferă o selecție largă de saci de dormit de cea mai bună calitate. Atât cele de la producătorii noștri autohtoni, cum ar fi Pajak și Małachowski, cât și modele ale unor mărci străine recunoscute, printre care: The North Face și Rab

Un sac de dormit trebuie să fie adaptat la forma corpului tău

La fel ca și stele și saltele auto-gonflabile, sacii de dormit pentru drumeții vin, de asemenea, în multe forme și dimensiuni. Adaptarea lor perfectă la silueta unei persoane va asigura proprietăți izolatoare mai eficiente. Veți putea să vă încălziți sacul de dormit mult mai repede și vor exista mai puține pierderi de căldură pe timp de noapte. Producătorii de top împart de obicei sacii de dormit în versiuni versatile și pentru femei. Acestea din urmă au o lungime ușor mai mică și sunt adaptate în mod optim la silueta feminină. Modelele individuale pot veni în multe forme cu avantaje diferite. Sacurile de dormit de tip mumie sunt cea mai populară alegere pentru drumeții și expediții montane. Acesta asigură o potrivire optimă și, prin urmare, o performanță termică fantastică. Opțiunea de a acoperi capul și de a trage gulerul în sus înseamnă că întregul ansamblu menține perfect o temperatură corporală ridicată, cu și mai puține posibilități de pătrundere a aerului rece.

O gamă foarte largă de modele se regăsește în grupa sacilor de dormit destinați în principal campingului. Sacurile de dormit de tip duvet, de obicei în formă dreptunghiulară, sunt cele mai populare în campinguri, unde confortul maxim este o prioritate. Sunt disponibile și modele pentru două persoane, perfecte pentru vacanțe mai lungi cu cortul, atunci când doriți un confort maxim de dormit. Sacii de dormit de drumeție pentru copii sunt, de asemenea, extrem de populari în timpul călătoriilor în familie. Acest tip de sac de dormit va oferi un confort de somn ridicat pentru cei mai tineri utilizatori.

Sacuri de dormit pentru drumeții sintetice și în puf - diferite tipuri de umplutură

Umplutura folosită în sacul de dormit este principala diferență, care afectează în mod semnificativ funcționalitatea și prețul sacului de dormit. Aceasta este responsabilă pentru menținerea condițiilor termice adecvate. Păstrând aerul încălzit de utilizator aproape de corp, ele formează o zonă superbă pentru a separa utilizatorul de frigul exterior. Eficacitatea izolației depinde atât de cantitatea de umplutură folosită, cât și de calitatea acesteia. Cu cât izolația poate stoca mai mult aer, cu atât va fi mai eficientă atunci când este utilizată la temperaturi scăzute. În plus, tipurile individuale de umplutură pot varia considerabil în greutate. Dacă mergeți la un camping cu mașina, acest lucru nu contează atât de mult, dar pentru cei care merg cu rucsacul în spate fiecare gram de echipament (în acest caz, un sac de dormit mai greu) reprezintă o povară în plus pe traseu. Tipul de material izolator folosit este foarte important în acest caz. Printre sacii de dormit de marcă se pot distinge două categorii principale de izolații - naturale (duvet) și sintetice

Sacurile de dormit pentru drumeție din puf natural sunt foarte ușoare și izolează perfect împotriva frigului. Într-adevăr, aceste modele de puf gros sunt cele mai utilizate iarna, pe timp de frig extrem. Ele sunt perfecte pentru drumețiile de iarnă, precum și pentru expedițiile montane înalte Există și saci de dormit din puf foarte subțiri pentru vară, care ating dimensiuni extrem de mici atunci când sunt împachetați, astfel încât sacul de dormit este aproape de negăsit în rucsac în timpul unei drumeții sau al unei ascensiuni. Pentru a reduce susceptibilitatea sacilor de dormit din puf la umiditate, multe modele folosesc puf modern, impregnat cu duf hidrofob Sacii de dormit cu umplutură sintetică sunt o alegere extrem de populară datorită versatilității și durabilității lor ridicate. Umplutura sintetică funcționează bine în condiții de umezeală și acest tip de sac de dormit poate fi uscat mult mai repede. Este o alegere bună pentru sezoanele de tranziție. Modelele sintetice pot fi folosite pentru expediții montane, drumeții și vacanțe de camping în familie.

Elemente suplimentare cu care poate fi echipat un sac de dormit pentru drumeții

În plus față de caracteristicile de bază, cum ar fi forma și tipul de umplutură, sacurile de dormit pentru drumeție pot veni cu o serie de extra funcționale care afectează confortul de utilizare și confortul termic. Gluga reglabilă poate fi personalizată cu ajutorul sistemului de cordon, ceea ce face ca sacul de dormit să vă țină și mai bine de cald. Benzile termice plasate de-a lungul fermoarului îndeplinesc aceeași funcție. Compartimentul longitudinal suplimentar cu umplutură reduce cantitatea de frig care intră prin fermoar. Buclele permit să agățați sacul de dormit pentru a-l usca sau pentru a-l aerisi - un mic plus, dar foarte practic. Vă rugăm să țineți cont de materialele de finisare folosite în sacul de dormit. Producătorii de top folosesc țesături extrem de subțiri, dar foarte rezistente, care vă permit să împachetați totul într-o dimensiune compactă. Interiorul, pe de altă parte, poate fi finisat cu o țesătură moale la atingere, care evacuează mai bine umezeala. Să dormi într-un sac de dormit confecționat din materiale de calitate superioară este o pură plăcere.

Ce fel de sac de dormit ar trebui să aleg pentru cortul meu?

Alegerea unui sac de dormit pentru un cort nu este practic diferită de alegerea oricărui alt sac de dormit. Întrebarea cheie rămâne la ce temperaturi va fi folosit și cu ce umplutură a fost izolat. Cele mai populare alegeri sunt sacii de dormit sintetici pentru vară și sacurile de dormit din puf pentru iarnă. Forma sacului de dormit este, de asemenea, importantă. Sacii de dormit de tip mumie sunt mai ușori și mai mici atunci când sunt împachetați, în timp ce sacii de dormit dreptunghiulari oferă mai mult confort atunci când faceți camping. De asemenea, vă puteți mulțumi cu un sac de dormit dublu. Aici veți găsi drumuri detaliate despre ce sac de dormit este cel mai bine să folosiți într-un cort

Cum se spală un sac de dormit?

Majoritatea sacilor de dormit pot fi spălați manual și la mașină. În acest din urmă caz, folosiți o temperatură scăzută și un program delicat. Învârtirea nu este permisă la majoritatea modelelor. Există produse speciale disponibile pentru spălarea sacilor de dormit, care vor facilita menținerea curățeniei acestora. Este foarte important să știți dacă sacul de dormit are umplutură sintetică sau naturală. Puful natural se usucă foarte încet, așa că este necesar să acordați o atenție deosebită procesului de uscare a sacului de dormit pentru a preveni aglomerarea izolației. Am acoperit toate complexitățile acestui proces în articolul nostru despre spălarea sacilor de dormit.

Magazinul 8a.ro oferă saci de dormit pentru drumeții pentru multe activități în aer liber

Fiind un magazin online de munte și drumeții, ne străduim să oferim o ofertă completă de saci de dormit pentru drumeții. Acest lucru înseamnă că puteți găsi cu ușurință un sac de dormit călduros pentru iarnă, un model versatil pentru majoritatea zilelor din an, precum și saci de dormit minimaliști, potriviți pentru utilizare în timpul verii sau într-un adăpost. Oferim cele mai bune mărci, a căror experiență în producția de saci de dormit pentru drumeții și munte se traduce prin produse de calitate superioară. Producători precum Małachowski, Pajak, The North Face și Marmot sunt apreciați de profesioniști și de pasionații avansați de munte. Pe de altă parte, branduri precum Deuter, Hannah, Coleman și Fjord Nansen sunt alegerea cea mai populară în rândul drumeților.