top

Colţari alergare

Crampoanele de alergare sunt huse elastice cu vârfuri metalice scurte, care transformă o talpă obișnuită de pantof într-o adevărată piesă de echipament de iarnă. Ele îmbunătățesc aderența pe zăpadă și pe potecile înghețate, sporind stabilitatea și siguranța.
View as Grid List

7 Produse

 1. -4%
  Set La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip
  Set La Sportiva Set Ricambio Chiodo A.T. Grip
  cu TVA 119,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 112,90Lei (+7%)
  Prețul recomandat al producătorului 124,90Lei (-4%)

  Lista de dorințe

 2. -10%
  Crampoane antiderapante alergare Nortec Corsa
  Crampoane antiderapante alergare Nortec Corsa
  cu TVA 249,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 199,90Lei (+26%)
  Prețul recomandat al producătorului 278,00Lei (-10%)

  Lista de dorințe

 3. -13%
  Crampoane antiderapante alergare Snowline Spikes Chainsen Trail - navy
  Crampoane antiderapante alergare Snowline Spikes Chainsen Trail - navy
  cu TVA 204,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 177,90Lei (+16%)
  Prețul recomandat al producătorului 235,80Lei (-13%)

  Lista de dorințe

 4. -14%
  Crampoane antiderapante Nortec Street
  Crampoane antiderapante Nortec Street
  cu TVA 91,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 73,90Lei (+25%)
  Prețul recomandat al producătorului 108,10Lei (-14%)

  Lista de dorințe

 5. -22%
  Crampoane antiderapante alergare Nortec Trail - orange
  Crampoane antiderapante alergare Nortec Trail - orange
  cu TVA 309,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 284,90Lei (+9%)
  Prețul recomandat al producătorului 401,60Lei (-22%)

  Lista de dorințe

 6. -48%
  Crampoane anti-alunecare Climbing Technology Ice Traction Plus - 44-47
  Crampoane anti-alunecare Climbing Technology Ice Traction Plus - 44-47
  cu TVA 114,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 99,90Lei (+16%)
  Prețul recomandat al producătorului 221,90Lei (-48%)

  Lista de dorințe

 7. -15%
  Crampoane antiderapante alergare Camp Ice Master Run
  Crampoane antiderapante alergare Camp Ice Master Run
  cu TVA 219,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 189,90Lei (+16%)
  Prețul recomandat al producătorului 258,90Lei (-15%)

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

7 Produse

Ștergere

Crampoane de alergare - excelente pentru teren și trasee montane.

Crampoanele de alergare vor funcționa cel mai bine în timpul alergărilor pe teren, pe cărări, alei și poteci de munte, adică acolo unde dinții plasați sub talpă "mușcă" în zăpadă sau gheață. Acestea îmbunătățesc stabilitatea pașilor, ceea ce nu numai că vă oferă curajul de a alerga cu mai multă încredere și mai repede, dar au și un impact real asupra siguranței. Fie că alergați cu bastoane pe un traseu montan sau într-o pădure suburbană, doriți pur și simplu să evitați să vă răsturnați. Mânerele nu vor înlocui crampoanele adevărate (în sensul de echipament de alpinism) și nu vor oferi o rigiditate adecvată pentru alpinism, dar se potrivesc perfect cu pantofii flexibili de alergare pe care îi veți folosi în părțile inferioare ale munților și pe trasee neexpuse. Ele transformă banda de rulare a tălpii (absolut neputincioasă în zăpadă) într-un echipament perfect aderent pentru a vă proteja împotriva întâlnirilor apropiate cu gheața și a rănilor. Crampoanele de alergare ar trebui să fie împachetate în rucsac atât de către alergătorii mai avansați, cât și de către începătorii acestui sport.

Construcția și montarea

Crampoanele de alergare sunt, de obicei, o combinație între un set de dinți scurți și un sistem de frânghii metalice, lanțuri sau spirale. Numărul de dinți, precum și lungimea lor, vor afecta în mod evident aderența, dar și greutatea. Din acest motiv, modelele concepute pentru alergători au "dinții" ceva mai scurți și un caracter mai puțin agresiv decât modelele turistice. Pe de altă parte, acestea sunt mai ușoare și mai compacte. Capacele pentru pantofii de oraș (concepute pentru a merge pe trotuare înghețate) pot tenta o greutate și mai mică, dar nu uitați că microcuișoarele care funcționează pe beton dur și pe un pahar de gheață vor fi complet inutile în zăpada mai adâncă. În fine, există modele (de exemplu Nortec Corsa) modelate după cele de oraș și dotate cu pici distribuiți uniform sub întreaga suprafață a tălpii, dar aceștia sunt ceva mai lungi decât la aceste modele de bază, precum și, ceea ce este la fel de important, mai rezistenți.
Prin urmare, crampoanele de alergare sunt alegerea optimă între super aderență și greutate redusă în ceea ce privește dinții (sau țepușele), numărul, lungimea și amplasarea lor sub talpă. Concepute pentru a se deplasa rapid pe distanțe medii, acestea vor funcționa pe o varietate de substraturi - de la sol înghețat, prin pășuni, până la zăpadă moale care ascunde pietre dedesubt.

Elementul de fixare a curelei pantofilor de alergare este cauciucul elastic întins pe partea superioară (și uneori întărit cu un velcro suplimentar). Se potrivește practic oricărui pantof, iar tot ce trebuie să alegeți este mărimea. Pentru a îndura cu curaj greutățile unui teren montan solicitant și fluctuațiile de temperatură, producătorii de top le confecționează din materiale precis selectate. Materialul robust menține un nivel adecvat de flexibilitate atât la temperaturi pozitive, cât și negative. Acesta nu strânge prea mult piciorul, nu limitează fluxul sanguin și nu provoacă niciun disconfort în timp ce parcurge în mod dinamic kilometri de trasee ulterioare.

Pentru antrenamentul de iarnă - crampoane de alergare la magazinul 8a.ro

Crampoanele compacte de alergare sunt o parte esențială a echipamentului oricărui alergător care decide să traverseze poteci și trasee înzăpezite. Acestea vor asigura aderența necesară în condiții de iarnă pentru a menține un nivel de siguranță adecvat. Recomandate pentru "mâncătorii" de iarnă care aleargă pe teren, precum și pentru începătorii care se antrenează ca amatori departe de asfalt. Acestea vor funcționa nu numai pe trasee mai ușoare, ci și în condiții de teren solicitante. Gama 8a.ro oferă crampoanele de alergare de top Grivel RAN și modelele populare Nortec.