top

Seturi pentru via ferrata

Seturile de Via Ferrata reprezintă echipamentul de bază necesar pentru a parcurge aceste trasee, cunoscute în mod obișnuit sub numele de căi de fier. Aceste seturi includ: o cască, un ham și o lunetă cu absorbant
View as Grid List

14 Produse

 1. -29%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Junior Dyno

  Lista de dorințe

 2. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Plus E-Compact W

  Lista de dorințe

 3. -9%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Evo E

  Lista de dorințe

 4. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Plus E-Compact

  Lista de dorințe

 5. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Premium E-Compact

  Lista de dorințe

 6. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Junior

  Lista de dorințe

 7. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Plus G-Compact W

  Lista de dorințe

 8. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Plus G-Compact

  Lista de dorințe

 9. -10%
  Kit via ferrata Climbing Technology VF Kit Premium G-Compact

  Lista de dorințe

 10. -21%
  Kit via ferrata Ocun Via Ferrata Webee + Chest Pail Set

  Lista de dorințe

 11. -25%
  Kit via ferrata Ocun Via Ferrata Webee + Chest Set

  Lista de dorințe

 12. -10%
  Set Ocun Webee Chest Lite + Tie-In Sling - green/black

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

14 Produse

Ștergere

Seturi Via Ferrata - hamuri

Seturile Via Ferrata includ: ham, cască și lunetă cu absorbant. Nu este posibil să folosiți lunca fără ham, deoarece acesta este piesa de echipament pe care o atașați la luncă, cu ajutorul unei bucle speciale integrate. Harnașamentele Via Ferrata diferă ușor de modelele de cățărare. Deoarece, greutatea redusă și dimensiunea compactă atunci când sunt împachetate sunt cruciale aici. Via Ferratas începe adesea în partea superioară a munților și duce prin creastă, ceea ce înseamnă că vă obligă să urcați pe traseu. Acesta este momentul în care greutatea și dimensiunea rucsacului sunt cruciale. Reducerea greutății a fost realizată prin eliminarea căptușelii din talie și de pe buclele coapselor. Atunci când luați o Via Ferrata, de obicei nu încărcați hamul, spre deosebire de atunci când urcați pe traseele sportive. În plus, conectorul hamului este poziționat diferit, nu conectează centura cu buclele coapselor, ci merge puțin dincolo de centură. Acest lucru se datorează naturii provocării Via Ferrata; această construcție permite utilizatorului să fie poziționat corect în cazul unei posibile căderi. Modelele de cățărare vor fi, de asemenea, excelente pentru a lua Via Ferratas, așa că ar trebui să vă gândiți unde veți folosi hamul cel mai des și doar atunci alegeți cel mai bun model pentru dumneavoastră.

Seturi Via Ferrata - cască

Seturile Via Ferrata includ trei elemente care ar trebui să fie inseparabile, iar unul dintre ele este casca de alpinism. Ar trebui să o aveți la dumneavoastră, deoarece poate oferi protecția de bază a capului în cazul unor impacturi de pe vârf. Atunci când parcurgeți trasee de Via Ferrata, care se află în cea mai mare parte în Dolomiți, ar trebui să luați în considerare posibilele prăbușiri de stâncă. În timp ce mergeți împreună cu coechipierul dumneavoastră, puteți duce la căderi de materiale desprinse, iar casca se poate dovedi a fi o opțiune indispensabilă. Căștile de alpinism nu sunt, prin urmare, folosite doar în timpul alpinismului sportiv și alpinismului, ci și pentru Via Ferratas. Acestea se pot dovedi utile și în cazul unui contact accidental cu stânca. Căștile de cățărare sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni; cele mai mici vor fi perfecte pentru cei cu o circumferință a capului mai mică, pentru femei și copii. De asemenea, trebuie să acordați atenție construcției și materialelor din care sunt confecționate.

Seturi Via Ferrata - fandare cu absorbant

Și nu uitați de piesa de echipament care este asociată mai ales cu Via Ferratas, și anume, lunecarea cu amortizor. Magazinul 8a.ro oferă în principal modelele de la două mărci populare - Climbing Technology și Ocun. Fiecare lunetă include două brațe flexibile terminate cu carabiniere auto, amortizor într-o husă specială și bucla care permite atașarea lunetă la ham. Brațele sunt suficient de lungi și, datorită proprietăților elastice, reclipirea lor între secțiunile consecutive ale șinei de oțel nu este doar confortabilă, ci și rapidă și eficientă. Atunci când prindeți carabinierele în buclele de echipare ale hamului, brațele sunt poziționate la nivelul potrivit și nu interferează cu mersul. Carabinierele sunt prevăzute cu încuietori cu autoblocare, reducând astfel riscul de deschidere accidentală. De asemenea, nu este nevoie să pierdeți timp pentru înșurubarea încuietorii. Absorbantul este realizat dintr-o buclă rigidă care se rupe în timpul unei eventuale căderi, amortizând-o astfel. Întregul set este așezat într-o husă dedicată.