top

Pioleți turistici

Topoarele de gheață pentru alpinism reprezintă un ajutor esențial pentru drumețiile de iarnă în Munții Tatra, în Alpi sau pe ghețari. Pe lângă crampoane, ele reprezintă echipamentul de bază care protejează împotriva căderilor și sprijină poziția stabilă pe terenul acoperit de zăpadă și gheață.
View as Grid List

35 Produse

 1. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Akila Hammer - patrol red

  Lista de dorințe

 2. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Falk Ice Axe - dark grey

  Lista de dorințe

 3. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Bluebird Ice Axe - blue

  Lista de dorințe

 4. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Blackbird Ice Axe - black

  Lista de dorințe

 5. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Akila Adze - patrol red

  Lista de dorințe

 6. -14%
  Piolet Black Diamond Venom LT Tech - envy green

  Lista de dorințe

 7. -4%
  Piolet Black Diamond Venom LT Classic - envy green

  Lista de dorințe

 8. -29%
  Piolet Grivel Air Tech Evo Hammer

  Lista de dorințe

 9. -14%
  Piolet Petzl Sumtec Hammer
  Piolet Petzl Sumtec Hammer
  829,90Lei 974,30Lei

  Lista de dorințe

 10. -22%
  Piolet turistic Black Diamond Raven Ice Axe

  Lista de dorințe

 11. -8%
  Piolet turistic Black Diamond Raven Ice Axe with Grip

  Lista de dorințe

 12. -11%
  Piolet Black Diamond Raven Pro

  Lista de dorințe

 13. -29%
  Piolet schi de tură Grivel Ghost - green

  Lista de dorințe

 14. -8%
  Set Climbing Technology Nuptse Evo + Alpin Tour

  Lista de dorințe

 15. -10%
  Piolet turistic Climbing Technology Alpin Tour Plus

  Lista de dorințe

 16. -10%
  Piolet Climbing Technology Hound Plus

  Lista de dorințe

 17. -10%
  Piolet Climbing Technology Dron Plus

  Lista de dorințe

 18. -15%
  Piolet Black Diamond Venom Hammer - silver

  Lista de dorințe

 19. -20%
  Piolet Black Diamond Venom Adze - silver

  Lista de dorințe

 20. -22%
  Piolet Black Diamond Swift - ultra blue

  Lista de dorințe

 21. -18%
  Piolet turistic Petzl Summit - black

  Lista de dorințe

 22. -15%
  Piolet Petzl Summit Evo - orange

  Lista de dorințe

 23. -11%
  Piolet Petzl Glacier Literide

  Lista de dorințe

 24. -14%
  Piolet turistic Petzl Glacier

  Lista de dorințe

 25. -8%
  Piolet Climbing Technology Agile Plus - orange

  Lista de dorințe

 26. -9%
  Piolet Climbing Technology Alpin Tour - red

  Lista de dorințe

 27. -14%
  Piolet Petzl Gully Adze
  Piolet Petzl Gully Adze
  619,90Lei 720,90Lei

  Lista de dorințe

 28. -12%
  Piolet Petzl Gully Hammer
  Piolet Petzl Gully Hammer
  629,90Lei 720,90Lei

  Lista de dorințe

 29. -12%
  Piolet Petzl Sumtec Adze
  Piolet Petzl Sumtec Adze
  849,90Lei 974,30Lei

  Lista de dorințe

 30. -17%
  Piolet Petzl Ride
  Piolet Petzl Ride
  439,90Lei 531,40Lei

  Lista de dorințe

 31. -8%
  Lopata avalansa Climbing Technology Agile Plus Kit

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

35 Produse

Ștergere

Tachete de gheață pentru turism montan

Ceasurile de gheață pentru alpinism sunt disponibile într-o varietate de modele pentru alpinism clasic, turism pe ghețari și schi de tură. Într-un sens comun, acestea sunt pur și simplu o gamă de modele în care utilizatorul exclude alpinismul mai dificil ca activitate de iarnă în munți sau pe ghețari. O astfel de divizare simplă în pioleți de gheață pentru exterior și pentru alpinism vă permite să separați rapid modelele de gheață de modelele de drytooling cu arbori puternic curbați, concepute pentru sarcini extrem de specializate și avansate. Acest lucru nu schimbă cu nimic faptul că modelele de exterior oferă în continuare o varietate extrem de mare de sortimente de produse atunci când vine vorba de destinația lor (o natură predominantă a activității date), precum și de durabilitate și de standardele de siguranță asociate acesteia. Află care sunt diferențele dintre pioletul tehnic și cel clasic și alege conștient "unicul"!

Un topor de gheață în aer liber... ce este asta?

Ceasurile de gheață pentru alpinism includ mai multe elemente. Mai precis, conform standardului actual EN 13089:2015, un piolet este un instrument portabil destinat deplasării pe zăpadă și/sau gheață, care poate fi utilizat și ca punct de ancorare sau ca frână în zăpadă și care cuprinde cel puțin un arbore și un vârf Aceste două componente ale pioletului de gheață determină natura și durabilitatea pioletului.
Fusul este baza: din lemn în trecut și astăzi practic întotdeauna din aliaje ușoare de mare rezistență. Topoarele de gheață pentru alpinism au adesea arborele în întregime drept sau ușor curbat. O astfel de formă facilitează utilizarea echipamentului ca unealtă de trekking de tip "prăjină"; atunci când este ținut de sus, servește drept suport blocat în fața picioarelor utilizatorului. Toporul de gheață de alpinism complet drept este o alegere suficientă pentru schi de tură, turism pe ghețari sau, mai general, pentru terenuri mai degrabă nu atât de abrupte și ușoare. O tijă ușor curbată îmbunătățește deja ergonomia utilizării pioletului pe pante ușor mai abrupte, unde pioletul poate fi introdus activ în sol cu vârful, în timp ce spațiul dintre tijă și zăpadă/gheață se poate acomoda ușor într-o mână și poate facilita operațiunea.

Capul, vârful și vârful de vârf într-un piolet de exterior

Arboretul pioletului este legat în partea de sus de cap, iar elementul cel mai important al capului este pârghia (în timp ce adze este elementul de susținere)... Vârful se dovedește util pe fragmente de traseu mai dure și este, de asemenea, necesar în cazul unei frânări de urgență la alunecarea de pe o pantă. Adze, pe de altă parte, poate fi folosit pentru a sculpta trepte sau pentru a curăța zăpada (poate servi și ca suport pentru mâini în timpul drumețiilor). Topoarele de gheață pentru alpinism sunt echipate cu capete fixate permanent, în timp ce pioletele nu sunt înlocuibile. Micile nituri care fac legătura între vârf și arbore sunt unul dintre elementele cheie care pot fi supuse unor impacturi foarte mari în timpul aplicațiilor mai tehnice ale pioletului (durabilitatea acestei componente este unul dintre criteriile folosite pentru evaluarea tipului de piolet, despre care veți citi imediat).
Partea inferioară a majorității pioleților are un pic ascuțit, care facilitează trecerea chiar și printr-o zăpadă înghețată. Topoarele de gheață pentru alpinism pot fi, de asemenea, echipate cu componente suplimentare, sporind confortul. Lesa pentru încheietura mâinii oferă o bună protecție împotriva pierderii accidentale a pioletului. Dacă setul nu o include, puteți atașa cu ușurință bucla sau lunetă la piolet la modelele care dispun de deschiderea corectă în cap, care se cumpără separat. Topoare de gheață selectate dispun de suporturi de mână profilate, deosebit de utile pe fragmente de traseu mai dificile.

Am nevoie de un piolet tehnic sau clasic? Câteva cuvinte despre aceste două tipuri

Datorită acestor diferențe de activități și naturii lor - în care utilizatorul se poate concentra pe o drumeție mai puțin grăbită pe zăpadă/gheață, sau pe o activitate mai dificilă pe un teren mai dificil și mai abrupt (uneori chiar pe o stâncă înghețată), standardul EN împarte pioletele în două tipuri: clasice (tip 1) și tehnice (tip 2). Nu doar tija, târnăcopul, ci și fixarea acestora este evaluată, iar standardul indică în mod clar tipul de teste la care trebuie supus fiecare produs. În esență, pioletele tehnice (tip 2) trebuie să îndeplinească cerințele privind impactul pe care trebuie să-l suporte, care este cu cca. 30-50% mai mare decât cele definite pentru modelele de tip 1. În plus, târnăcopul său trebuie să se descurce excelent nu doar pe zăpadă și gheață, ci și în contact cu o stâncă. Vă puteți da seama că pioletul dat este unul tehnic atunci când vedeți marcajul T (literă în interiorul unui cerc) pe arbore (rețineți: lucrurile arată diferit în cazul pioletelor de alpinism cu târnăcoape înlocuibile; în acest caz trebuie să căutați marcajul pe aceste două elemente separat).
Litera T se află pe arbore doar dacă atât arborele cât și târnăcopul sunt unelte de tip 2. În celelalte cazuri, simbolul nu este aplicat (veți găsi totuși marcajul CE și numărul organismului notificat responsabil cu testarea produsului). În concluzie, dacă pioletul de gheață outdoor cu târnăcop fix are un arbore de tip 2 + târnăcop de tip 2, este considerat un piolet tehnic de tip 2 și veți găsi simbolul T pe arbore. Lipsa simbolului înseamnă că este vorba de piolet de tip 1, așa-numitul piolet clasic.

Alegeți-vă pioletul de gheață outdoor în magazinul 8a.ro

Ceasurile de gheață pentru alpinism vă vor permite să faceți alpinism în condiții de iarnă. Acestea sunt uneltele care, după o pregătire adecvată, vă oferă o siguranță de bază pe pantele expuse. Magazinul nostru oferă numai pioleți de gheață outdoor de la producători renumiți de echipamente de alpinism și de iarnă; certificate CE și care îndeplinesc standardele EN relevante. Cumpărând de la magazinul 8a.ro, puteți fi siguri că echipamentul nu vă va dezamăgi în cel mai puțin așteptat moment și vă va servi pe parcursul multor călătorii. Alegeți modelul cu forma, greutatea și durabilitatea potrivite, cel mai potrivit pentru activitatea pe care o planificați.
Dacă planificați o excursie pe trasee non-tehnice de zăpadă și gheață, iar pioletul trebuie să vă ofere un sprijin eficient în timpul drumețiilor pe zăpadă compactă, alegeți o construcție dreaptă sau ușor curbată, cu o greutate redusă. Topoarele de gheață ușoare pentru alpinism destinate "turismului de gheață" sau "alpinismului clasic" vor fi o alegere perfectă - extrem de versatile, la un preț rezonabil și construite pentru a rezista condițiilor. Amintiți-vă că nu trebuie să fie prea lungă. Alegeți lungimea pioletului corespunzătoare înălțimii dumneavoastră - atunci când țineți pioletul în brațul întins (atârnând liber de-a lungul corpului), acesta ar trebui să se termine la mijlocul gambei. Pentru marea majoritate a utilizatorilor adulți, acest lucru înseamnă că pioletul ar trebui să aibă o lungime de 60 cm sau 65 cm.
Dacă doriți să luați pioletul pentru aventura de schi-turism, puteți alege dintre cele mai ușoare modele cu design minimalist. Fabricat din aliaje ușoare, mai scurte; acestea vor fi perfecte ca un piolet de tip "just-in-case" (legat la rucsac în cea mai mare parte a timpului). În acest caz, pioletul de 50 cm sau 55 cm lungime va fi cea mai populară alegere.
Dacă plănuiți pasaje mai tehnice pe cele mai dificile trasee, alegeți o unealtă mai versatilă și mai robustă, care se va descurca de minune în diverse tehnici de urcare și coborâre, atunci când trebuie să introduceți (și să apucați) pioletul în diferite poziții. Topoarele de gheață pentru alpinism tehnic sunt ușor mai grele, dar, în același timp, mai durabile.