top

Încălțăminte minimalistă

Încălțămintea minimalistă este o încălțăminte care permite redescoperirea bucuriei de a alerga și de a merge. Descoperă pantofii pentru alergare naturală și încălțămintea minimalistă pentru mersul pe jos de la cele mai bune mărci de outdoor.
View as Grid List

59 Produse

 1. -11%
  Pantofi outdoor femei Merrell Vapor Glove 6 LTR - marron

  Lista de dorințe

 2. -9%
  Pantofi outdoor Merrell Vapor Glove 6 LTR - black

  Lista de dorințe

 3. -19%
  Pantofi outdoor Merrell Wrapt Mid WP - black/black

  Lista de dorințe

 4. -9%
  Pantofi outdoor Merrell Wrapt - black/black

  Lista de dorințe

 5. -23%
  Pantofi femei Vibram Fivefingers V-Aqua - black

  Lista de dorințe

 6. -23%
  Ghete barbati Vibram Fivefingers EL-X - black

  Lista de dorințe

 7. -23%
  Ghete barbati Vibram Fivefingers V-Aqua - black

  Lista de dorințe

 8. -24%
  Ghete barbati Vibram Fivefingers Kso Evo - black

  Lista de dorințe

 9. -22%
  Pantofi femei Vibram Fivefingers V-Train 2.2 - black/pink

  Lista de dorințe

 10. -21%
  Pantofi damă Vibram Fivefingers V-Alpha - black

  Lista de dorințe

 11. -20%
  Pantofi femei Vibram Fivefingers Kso Evo - black

  Lista de dorințe

Page
pe pagină
View as Grid List

59 Produse

Ștergere

Ce sunt pantofii minimaliști?

Călăria minimalistă are ca scop revenirea la biomecanica naturală a mersului și alergării. În prezent, majoritatea pantofilor sunt construcții extrem de complexe, care conțin multe elemente suplimentare care ar trebui să asigure amortizarea și stabilitatea picioarelor în timpul mersului sau alergării. Toate aceste eforturi care ar trebui să sporească confortul mișcării, din păcate diminuează activitatea naturală a piciorului - a anumitor mușchi și tendoane. Mecanismele care, timp de mii de ani de evoluție, au fost adaptate pentru o mișcare eficientă în teren, au fost în mare parte adormite de încălțămintea modernă. O alternativă perfectă pentru o astfel de situație sunt pantofii minimaliști, adică fără majoritatea adaosurilor care influențează amortizarea sau rigiditatea excesivă a încălțămintei.

Încălțămintea minimalistă este o tendință în continuă dezvoltare, care câștigă tot mai mulți adepți. Foarte populare sunt pantofii pentru alergare naturală care permit întărirea mușchilor care de multe ori erau complet necunoscuți alergătorilor. Multe persoane care practică alergarea în pantofi clasici își încearcă picioarele în alergarea minimalistă. Pantofii minimaliști sunt folosiți și pentru mersul zilnic, oferind o ușurință maximă și senzații complet noi în timpul mișcării zilnice în oraș și în afara acestuia. O gamă largă de modele în diferite culori și aplicații va permite tuturor pentru alegerea încălțămintei adecvate dacă doresc să încerce utilizarea încălțămintei minimaliste.

Călăriile minimaliste - construcție

Modelele minimaliste au o construcție diferită față de pantofii clasici. În primul rând, încălțămintea pentru alergare și mers natural de cele mai multe ori nu are sau are doar amortizare reziduală. Datorită acestui fapt, garantează o senzație mult mai bună a suprafeței și piciorul primește mult mai mulți stimuli. Aceasta se simte mai ales în timpul mișcării pe diferite tipuri de suprafețe. În plus, pantofii minimaliste nu au rigidizări excesive în talpa exterioară. Datorită acestui fapt, întregul pantof poate fi efectiv rulat. O astfel de construcție face ca încălțămintea să se potrivească în mod ideal picioarelor și le permite mișcări mai naturale decât în cazul pantofilor clasici. O altă trăsătură distinctivă a pantofilor minimaliști este drop-ul lor mic, de cele mai multe ori zero. Drop-ul este o diferență de nivel între vârf și călcâi, Majoritatea pantofilor clasici de alergare și de mers pe jos este ușor înălțată în partea din spate, astfel că drop-ul este egal de la câțiva până la câțiva milimetri. În cazul pantofilor minimaliști, întreaga construcție a pantofului este de obicei la același nivel.

Încălțăminte pentru alergare naturală - încălțăminte minimalistă

Călăria minimalistă este aleasă cu deosebită nerăbdare de către alergători. Ei au dat naștere unui stil complet nou de alergare sau, mai degrabă, au permis o întoarcere la rădăcini și reamintirea cât de bine este adaptat piciorul uman la alergare în mod natural. De obicei, alergarea naturală este încercată de persoane experimentate, dar nu lipsesc începătorii care își încep aventura alergării pornind de fapt de la acest stil. Este o alegere perfectă pentru persoanele cărora le lipsește ceva din alergarea tradițională și care s-au săturat să alerge după inovațiile tehnologice în materie de încălțăminte. Pantofii pentru alergare naturală vă permit să vă concentrați pe deplin pe lucrul la tehnica de alergare, pe antrenamentul mușchilor și pe întărirea tendoanelor, în loc să căutați constant pantofii ideali. Datorită construcției minimaliste a pantofilor, aceștia oferă, de asemenea, o senzație de suprafață mult mai bună și, prin urmare, o unitate și mai profundă cu natura înconjurătoare.

Călțăminte minimalistă - pentru cine?

Toate persoanele care, până în prezent, au folosit pantofi clasici cu amortizare și stabilizare ar trebui să se obișnuiască treptat cu pantofii minimaliști. O schimbare bruscă a încălțămintei și parcurgerea acelorași distanțe ca până acum ar putea duce la întinderea mușchilor și tendoanelor și la o accidentare ușoară. Adaptarea la încălțămintea minimalistă ar trebui să fie treptată și planificată în mod rezonabil. Picioarele adaptate la suportul suplimentar oferit de încălțămintea clasică de alergare cu o doză mare de amortizare vor avea nevoie de o perioadă mai lungă de adaptare pentru a se obișnui cu încălțămintea fără amortizare și întărituri. În afară de aceasta, întregul mod de a alerga sau de a merge se schimbă în pantofii minimaliști. Piciorul mijlociu este mult mai mult folosit pentru amortizarea fiecărui pas și mult mai puțin călcâiul, care în încălțămintea normală are o pernă groasă de spumă dedesubt. Cel mai bine este să vă schimbați stilul de alergare la cel natural, în încălțămintea minimalistă, sub supravegherea unui alergător experimentat care vă va sfătui și vă va spune cum să faceți acest lucru într-un mod confortabil, evitând accidentările.

Vă veți cumpăra cei mai buni pantofi minimaliști în magazinul 8a.ro

Furnizăm o gamă largă de încălțăminte minimalistă de la branduri de top în aer liber. Fără îndoială, cele mai populare sunt pantofii pentru alergare naturală aleși de persoanele care doresc să verifice un stil de alergare nou. Pantofii minimaliști sunt grozavi în timp ce parcurgeți trasee sinuoase, deși pot fi folosiți și în timpul unui antrenament zilnic în parc. Pantofii pentru alergare naturală vor oferi senzații complet noi și vor permite redescoperirea bucuriei de a alerga pe traseu și nu numai.