top

Echipament ultraușor

Echipamentul ultraușor este cel mai ușor echipament de drumeție și sport. Fie că este vorba de un cort ultraușor, un rucsac ultraușor sau un sac de dormit ultraușor, este ideal pentru alpinism sau pentru drumeții solicitante.
View as Grid List

622 Produse

 1. Rucsac Montane Azote 32 - acer red

  Lista de dorințe

 2. Cort Nemo Dragonfly Osmo Bikepack 1p

  Lista de dorințe

 3. -9%
  Bețe nordic walking Komperdell Sarma Powerlock - black

  Lista de dorințe

 4. -8%
  Tacam spork Light My Fire Spork O Titanium Kit

  Lista de dorințe

 5. -8%
  Cort 2 persoane Samaya 2.0 - blue/blue

  Lista de dorințe

 6. -10%
  Cort 1 persoană Nemo Hornet OSMO 1P - birch bud/goodnight gray

  Lista de dorințe

 7. -7%
  Rucsac schi Ortovox Ravine 28 - black raven

  Lista de dorințe

 8. -7%
  Rucsac schi Ortovox Ravine 28 - hot orange

  Lista de dorințe

 9. -8%
  Vesta alergare Salomon Pulse 2 with flask - black

  Lista de dorințe

 10. Prelată Hyberg Zolo Max - green

  Lista de dorințe

 11. -13%
  Cuțit de voiaj Opinel Colorama no.08 - khaki

  Lista de dorințe

 12. -39%
  Rucsac de escaladă Blue Ice Dragonfly 45 - black

  Lista de dorințe

 13. -3%
  Rucsac Blue Ice Dragonfly 25 - black

  Lista de dorințe

 14. -9%
  Ham escalada Blue Ice Halo - shadow

  Lista de dorințe

 15. -7%
  Rucsac alpinism Blue Ice Dragonfly 18 - red clay

  Lista de dorințe

 16. -6%
  Rucsac alpinism Blue Ice Dragonfly Pack 26L - red clay

  Lista de dorințe

 17. -7%
  Rucsac de escaladă Blue Ice Dragonfly 18 - winetasting

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

622 Produse

Ștergere

Ce este echipamentul de drumeție ultralight?

Echipamentul de drumeție ultralight este un echipament conceput pentru drumeții, cicliștii și alpiniștii experimentați, care se caracterizează prin greutatea foarte redusă. Designul și materialele utilizate sunt alese pentru a reduce greutatea la minimum, menținând în același timp funcționalitatea și durabilitatea necesare. Cele mai populare articole sunt corturile ultraușoare, sacii de dormit ultraușori și rucsacurile ultraușoare, precum și cele mai ușoare vase de drumeție. Acest tip de echipament de drumeție ultralight se caracterizează printr-o greutate foarte redusă, menținând în același timp funcționalitatea necesară. Materialele utilizate pentru fabricarea echipamentelor ultraligere sunt selectate cu atenție pentru a oferi un echilibru optim între rezistență și ușurință. Mulți producători folosesc tehnologii avansate, cum ar fi laminarea, siliconarea sau utilizarea fibrelor compozite pentru a obține cea mai mică greutate posibilă, menținând în același timp durabilitatea necesară.

Cort ultraușor

Corturile ultraușoare sunt concepute pentru o greutate și dimensiuni minime. Acestea sunt fabricate din țesături ușoare, cum ar fi nailon siliconat, care asigură impermeabilitate și durabilitate cu o greutate minimă. Corturile ultraușoare de 1 și 2 persoane, au structuri simple și un număr limitat de înălțimi. De asemenea, acestea sunt adesea echipate cu sisteme speciale de fixare tropicală pentru a reduce numărul de frânghii sau cârlige necesare. Fiecare cort ultraușor se caracterizează, de asemenea, prin dimensiunea sa compactă atunci când este împachetat, ceea ce îl face ideal pentru cele mai solicitante expediții.

Sac de dormit ultraușor

Sacii de dormit ultraușori sunt, de asemenea, concepuți pentru o greutate minimă, oferind în același timp o izolație și un confort termic adecvat. Acestea sunt umplute cel mai adesea cu puf de gâscă de înaltă calitate. Acesta oferă o izolare fenomenală cu o greutate minimă și proprietăți excelente de compresie. Atunci când este împachetat, un sac de dormit ultralight ocupă puțin mai mult spațiu decât o sticlă de apă obișnuită. Țesăturile folosite pentru sacii de dormit ultralight sunt subțiri, dar durabile, pentru a reduce greutatea și a ocupa cât mai puțin spațiu posibil într-un rucsac.

Rucsacuri ultraușoare pentru munte și nu numai

Rucsacurile ultraușoare sunt concepute pe baza reducerii la minimum a greutății, fără a sacrifica capacitatea sau funcționalitatea. Acestea sunt fabricate din materiale ușoare, dar durabile, cum ar fi nailon cu greutate redusă, țesături ripstop care rezistă la rupturi și alte fibre sintetice care oferă rezistență și greutate minimă. Rucsacurile ultraușoare au, de obicei, un număr limitat de buzunare și caracteristici suplimentare, cum ar fi compartimentele de depozitare sau pantalonii, pentru a reduce greutatea inutilă. Cu toate acestea, cu o ambalare corectă a echipamentului, rucsacurile ultraușoare rămân foarte funcționale și pot fi foarte confortabile de utilizat. Alte echipamente ultraușoare pentru drumeții includ articole precum aragazuri de drumeție sau veselă și tacâmuri, care sunt fabricate din materiale ușoare, cum ar fi titanul.

Echipament ultraușor pentru drumeții - avantaje și dezavantaje

Există multe avantaje în utilizarea echipamentului de drumeție ultralight. În primul rând, greutatea redusă a echipamentului permite drumeților să se deplaseze mai eficient pe teren, mai ales dacă trebuie să împachetăm pentru mai multe zile. În plus, echipamentul ultraușor ocupă mai puțin spațiu în rucsac, ceea ce vă oferă mai multă flexibilitate și vă permite să vă împachetați într-un rucsac mai mic. În cele din urmă, echipamentul de drumeție ultralight este ideal pentru persoanele care apreciază minimalismul. Cu toate acestea, este important de reținut că un cort ultralight, un sac de dormit ultralight sau un rucsac ultralight pot necesita o manipulare și o îngrijire mai delicate. În plus, unele elemente ale echipamentului tradițional pot fi reduse sau eliminate în varianta sa ultralight, ceea ce poate afecta confortul de utilizare. Înainte de a achiziționa echipament ultralight, este întotdeauna o idee bună să analizăm cu atenție specificațiile acestuia și să ne adaptăm alegerea la nevoile și condițiile în care îl vom folosi.