top

Accesorii pentru pioleţi

Accesoriile pentru pioleți sunt o categorie bogată în toate accesoriile care vă permit să folosiți pioleții într-un mod mai sigur, să le depozitați și să le transportați. Magazinul nostru oferă lese pentru încheietura mâinii, crampoane înlocuibile, precum și diferite tipuri de huse pentru pioleți.
View as Grid List

35 Produse

 1. Lopată piolet Grivel Adze Vario

  Lista de dorințe

 2. Lamă piolet Grivel Total Dry Vario

  Lista de dorințe

 3. Lamă piolet Grivel Total Ice Vario

  Lista de dorințe

 4. -5%
  Lamă piolet Black Diamond Natural Ice+ Hot Forged Pick

  Lista de dorințe

 5. -9%
  Suport piolet Blue Ice Sliding Pommel - black

  Lista de dorințe

 6. -21%
  Chingă piolet Grivel Easy Slider Light Plus

  Lista de dorințe

 7. -19%
  Protecție piolet Grivel Cover Blade

  Lista de dorințe

 8. -12%
  Lamă piolet Black Diamond Hot Forged Alpine Pick

  Lista de dorințe

 9. -15%
  Chinga piolet Camp Dragonne Corsa

  Lista de dorințe

 10. -14%
  Bandă DMM Grippy Grip Tape 3 m - black

  Lista de dorințe

 11. -12%
  Chinga piolet Petzl Linkin

  Lista de dorințe

 12. -19%
  Bandă Edelrid Grip Tape - night

  Lista de dorințe

 13. -12%
  Lonja Black Diamond Spinner Leash

  Lista de dorințe

 14. -14%
  Chingă piolet Black Diamond Slider Leash

  Lista de dorințe

 15. -19%
  Protecție piolet Grivel Axe Guard

  Lista de dorințe

 16. -9%
  Lamă piolet Climbing Technology North Couloir Ice Pick

  Lista de dorințe

 17. -8%
  Lopată piolet Climbing Technology North Couloir Adze

  Lista de dorințe

 18. -9%
  Greutăți Climbing Technology Impact Hammer

  Lista de dorințe

 19. -9%
  Suport piolet Climbing Technology Bumper

  Lista de dorințe

 20. -9%
  Suport piolet Climbing Technology Change Over

  Lista de dorințe

 21. -20%
  Protecție pentru piolet Black Diamond Spike Protector

  Lista de dorințe

 22. -10%
  Bucla Climbing Technology Drag Tour

  Lista de dorințe

 23. -6%
  Protecție Black Diamond Axe Protector

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

35 Produse

Ștergere

Accesorii populare și utile pentru pioletele de gheață

Accesoriile pentru pioletele de gheață sub formă de lese pentru încheietura mâinii fac o treabă similară cu plutoanele. Pentru că reduc riscul de pierdere a pioletului atunci când acesta alunecă accidental. Cu toate acestea, principala lor sarcină este de a vă oferi o prindere mai sigură. Acest lucru vă va ajuta să îl introduceți mai eficient în gheață, zăpadă sau stâncă, având astfel un impact pozitiv asupra performanței dumneavoastră de cățărare. În același timp, accesoriile pentru pioleți, cum ar fi lesele pentru încheietura mâinii, vă ușurează mușchii, astfel încât puteți evita mai ușor durerile asociate cu operarea prelungită a acestui tip de echipament.

Curele de încheietura mâinii sunt un adaos extrem de popular la pioletele de gheață pentru alpinismul clasic și cățărarea pe gheață. Pentru aplicații mai tehnice, pe un teren abrupt - predispus în plus la avalanșe - se recomandă folosirea pioleților atașați la ham prin intermediul unei lonjeroane. O astfel de soluție vă oferă o mare mobilitate și o schimbare ușoară a mâinilor.

Sharpen, sharpen, replace

Pentru utilizatorii mai experimentați, ascuțirea manuală a pioletului ar trebui să devină o procedură standard și regulată. Doar pioleții bine retetați vă pot garanta o penetrare eficientă în gheață, fără efect de ricoșeu și fără necesitatea de a repeta balansul de mai multe ori. Fiecare, chiar și cea mai bună târnăcop, are o durată de viață limitată - socotită în centimetrii uzați. Atunci când târnăcopul este prea scurt, se modifică ergonomia utilizării echipamentului (și parametrii acestuia), solicitând înlocuirea lui. Cârligele înlocuibile pentru piolet disponibile în magazinul 8a.ro, includnumai produse originale, realizate din materiale de cea mai bună calitate, în conformitate cu specificațiile tehnice ale producătorului și cu cerința standardului EN 13089:2011 pentru pioletele de tip 1 sau 2. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la uzura prematură, deteriorarea sau lipsa de compatibilitate cu modelul de piolet dedicat. Procesele de proiectare, producție și testare a acestora sunt monitorizate îndeaproape, în timp ce durabilitatea lor sau impactul asupra echilibrului pioletului, nu sunt accidentale.

Magazinul nostru oferă, de asemenea, ciocane pentru pioleți tehnici de gheață de construcție modulară (astfel încât să puteți folosi un ciocan sau o lopată). Acestea vor facilita înfigerea cârligelor (astfel încât să nu trebuiască să transportați un ciocan de piatră suplimentar, a cărui greutate nu face decât să vă îngreuneze echipamentul) și, ca atare, reprezintă o alternativă mai ușoară la un piolet cu lopată. Apropo, ciocanele sunt concepute pentru a nu compromite echilibrul pioletului. Acest lucru face ca pioletul echipat cu ciocan să fie la fel de confortabil și eficient atunci când este folosit ca un piolet obișnuit.

Coperișul toporului de gheață

Coperișurile pentru pioleți sunt esențiale atunci când transportați echipamentul legat de rucsac. Plasarea lor pe târnăcop, lopată sau vârf, vă va asigura împotriva deteriorării accidentale a altor piese din echipamentul dumneavoastră și vă va permite să evitați surprizele neplăcute, cum ar fi o jachetă ruptă sau o gaură în rucsac - mai ales dacă acest echipament aparține partenerului de călătorie. Capacele din cauciuc flexibil pentru elementele ascuțite ale pioletului nu sunt un echipament indispensabil (vă puteți descurca foarte bine și fără ele), dar sunt un accesoriu practic, potrivit pentru călătoria cu trenul, pentru transportul rucsacului în portbagajul mașinii sau în dulapul de acasă, unde puteți depozita pioletul timp de câteva săptămâni, atunci când sezonul s-a încheiat. Elementele ascuțite ale pioletului reprezintă o amenințare reală pentru plăcuțele de dormit, covorașele autogonflante sau hainele cu care poate intra în contact în anumite circumstanțe. Alegeți o husă de un singur set pentru capul pioletului (târnăcopul și lopățica) sau alegeți elementele separat. Asigurați-vă, totuși, că uscați echipamentul în mod corespunzător înainte de a utiliza husa pentru o perioadă lungă de timp! Lăsând aerul să ajungă la oțelul umed, poate accelera semnificativ procesul de coroziune.