top

Pioleți de schi de tură

Topoarele de gheață pentru schi de tură sunt cele mai ușoare dintre modelele de turism montan de iarnă. Confecționate din cele mai ușoare aliaje, fără accesorii inutile, ele prezintă minimalismul în forma sa cea mai pură (și totuși sigură!). Alegeți pioletul care oferă performanțe perfecte și este în același timp ușor.
View as Grid List

19 Produse

 1. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Akila Hammer - patrol red

  Lista de dorințe

 2. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Falk Ice Axe - dark grey

  Lista de dorințe

 3. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Bluebird Ice Axe - blue

  Lista de dorințe

 4. -8%
  Piolet schi de tură Blue Ice Hummingbird Ice Axe - grey

  Lista de dorințe

 5. -9%
  Piolet turistic Blue Ice Akila Adze - patrol red

  Lista de dorințe

 6. -14%
  Piolet gheata Black Diamond Reactor Ice Tool

  Lista de dorințe

 7. -14%
  Piolet Black Diamond Venom LT Tech - envy green

  Lista de dorințe

 8. -4%
  Piolet Black Diamond Venom LT Classic - envy green

  Lista de dorințe

 9. -26%
  Piolet Grivel Jorasses 2.0
  Piolet Grivel Jorasses 2.0
  549,90Lei 751,90Lei

  Lista de dorințe

 10. -14%
  Piolet Petzl Sumtec Hammer
  Piolet Petzl Sumtec Hammer
  829,90Lei 974,30Lei

  Lista de dorințe

 11. -29%
  Piolet schi de tură Grivel Ghost - green

  Lista de dorințe

 12. -11%
  Piolet Petzl Glacier Literide

  Lista de dorințe

 13. -8%
  Piolet Climbing Technology Agile Plus - orange

  Lista de dorințe

 14. -14%
  Piolet Petzl Gully Adze
  Piolet Petzl Gully Adze
  619,90Lei 720,90Lei

  Lista de dorințe

 15. -12%
  Piolet Petzl Gully Hammer
  Piolet Petzl Gully Hammer
  629,90Lei 720,90Lei

  Lista de dorințe

 16. -17%
  Piolet Petzl Ride
  Piolet Petzl Ride
  439,90Lei 531,40Lei

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

19 Produse

Ștergere

Hațe de gheață pentru schi de tură - utile pe fragmente abrupte

Schiul de tură ca activitate de iarnă practicată, de exemplu, în Beskid, nu necesită echipament special, cum ar fi crampoane sau pioleți. Cu toate acestea, dacă doriți să traversați munți înalți de tip alpin pe piei de schi, un piolet, pe lângă crampoane, se poate dovedi a fi un element esențial. Este utilă pentru fragmente mai abrupte, undeva în apropierea vârfului sau în locuri unde, chiar și atunci când mergi cu mișcări puternice de întoarcere, începi să te simți inconfortabil. O opțiune este să te întorci înapoi și să începi să cobori cu schiurile, dar o a doua opțiune este să treci de la schiuri la crampoane sau de la bețe la piolet.

Sprijin pentru a face față terenului

Ceasul de gheață pentru schi de tură vă permite să vă deplasați mai sigur în terenul expus. Ținută de cap și înfiptă în zăpada din fața dumneavoastră, aceasta îmbunătățește stabilitatea pașilor și previne căderea. Minimalism, design compact și cea mai mică greutate posibilă, acestea sunt caracteristicile care îl disting de alte modele de grup de pioleți pentru drumeții. Pioletul pentru schi de tură va rămâne în cea mai mare parte a timpului legat de rucsacul tău - astfel încât nu poate nici să adauge prea multă greutate în timpul apropierii, nici să te deranjeze atunci când cobori dealul. De aceea, nu are nici mâner de cauciuc, nici vârf de oțel la capătul tijei și nici lesă pentru încheietura mâinii. Și din același motiv, este produs în versiuni atât de scurte, cum ar fi 45 cm sau 50 cm. Având în vedere că va fi folosit pe fragmente foarte abrupte (deci îl veți înfige în mare deasupra genunchilor), acest lucru nu are rost să alegeți un piolet tradițional de 60 sau 70 cm lungime. Cu siguranță puteți alege acest model dacă doriți să folosiți același piolet atât pentru schi de tură, cât și, de exemplu, pentru drumeții pe ghețari, însă modelele cu lungimea de 50 - 55 cm sunt cele mai populare în această categorie.

Hațe de gheață pentru schi de tură - caracteristici caracteristice

Concepute pentru a fi utilizate pe schiurile de tură, acestea diferă de omologii lor de agrement prin mai multe elemente, dar au multe caracteristici comune. De asemenea, acestea fac obiectul standardelor EN relevante și trebuie să fie testate și marcate CE înainte de a fi puse în vânzare. Numai modelele care sunt proiectate corespunzător și suficient de durabile vor oferi utilizatorilor un nivel de protecție adecvat. În principiu, pioletele pentru schi de tură sunt destinate utilizării pe zăpadă sau/și gheață, deci trebuie să îndeplinească cerințele minime pentru pioletele de tip 1. Atât târnăcopul, cât și arborele sunt evaluate. Dacă vă doriți un model mai robust, mai rezistent la contactul cu o rocă, puteți lua în considerare pioletele de gheață de tip 2 pentru schi de tură (rețineți însă că va fi probabil mai greu). În plus, modelele pentru schi de tură, ca și cele pentru drumeții pe gheață, sunt echipate într-un arbore drept. Acesta se comportă cel mai bine într-o setare "ca un baston" (ceea ce înseamnă că îl țineți de sus, de cap). Deși, de obicei, nu dispun de nicio lesă în set, datorită deschiderii din partea superioară a capului, o puteți atașa singur.
În plus față de arborele vizibil mai scurt, veți observa o diferență destul de mare în designul vârfurilor. Producătorii multor modele pentru schi de tură au ales să nu le echipeze cu acest element din oțel, cu capăt ascuțit, în favoarea unui arbore tăiat. Acest lucru nu afectează în mare măsură funcționalitatea, dar a contribuit de fapt la o reducere a greutății.

Gama largă de pioleți pentru schi de tură la magazinul 8a.ro

Magazinul nostru oferă topoare de gheață pentru schi de tură de la producători de top de echipament montan și de alpinism. Alegeți unul dintre cele mai populare și dovedite modele, cu fiabilitate ridicată și greutate ultra redusă. În magazinul 8a.ro, puteți cumpăra întregul set de echipament esențial pentru expedițiile provocatoare de schi-alpinism, atunci când trebuie să parcurgeți fragmente mai ambițioase (și mai dificile) pentru a ajunge pe vârf.