top

Morakniv

Morakniv este un producător suedez iconic de cuțite de înaltă calitate. Gama include modele clasice cu mâner din lemn, cuțite de drumeție și bushcraft. Fabricate din oțel inoxidabil, cuțitele Morakniv "Made in Sweden" sunt caracterizate de o manoperă de cea mai bună calitate și de o durabilitate ridicată.
View as Grid List

20 Produse

  1. Cremene Morakniv Fire Starter - black

    Lista de dorințe

  2. Cremene Morakniv Spark Fire Starter - black

    Lista de dorințe

  3. Cuțit de voiaj Morakniv Rope - sand

    Lista de dorințe

  4. Cuțit de voiaj Morakniv Forest - olive green

    Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

20 Produse

Ștergere

Morakniv - de unde provine marca

Rădăcinile brandului Morakniv datează încă din 1891. Atunci, Frost-Erik Erson s-a întors în satul său Östnor de lângă Mora, Suedia. Timp de patru ani a lucrat în America ca tăietor de lemne. La scurt timp după ce s-a întors, a înființat o fabrică care producea sănii, precum și echipamente și unelte necesare pentru prelucrarea lemnului. În timp ce făcea obiecte mai mari, rămăseseră nefolosite materiale care puteau fi folosite la ceva. În curând, din ele au fost fabricate primele cuțite Morakniv, iar acestea au găsit favoarea negustorilor ambulanți. Vestea despre cuțitele grozave din Mora a început să se răspândească în toată Suedia. La începutul secolului XX, marca era deja bine cunoscută printre meșterii din Europa. În 1904, Frost avea 10 angajați și producea 19.000 de cuțite pe an. După 1920, pe cuțite apare inscripția Suedia, o garanție a calității înalte a lamei. În această perioadă, în Suedia există mai mulți producători independenți de cuțite.

O caracteristică distinctivă a cuțitelor Morakniv erau mânerele roșii. Inițial, acestea au fost produse din lemn de mesteacăn obișnuit, care era un deșeu de producție de la construcția săniilor. Cu timpul, însă, a început să se folosească o specie specială de mesteacăn cu o culoare distinctivă. Cu toate acestea, acest material, care dădea cuțitelor un aspect unic, s-a epuizat în curând. Pentru a menține caracterul unic al cuțitelor, au început să coloreze mânerele din mesteacăn obișnuit. În curând, au început să picteze mânerele cuțitelor cu diferite nuanțe de roșu, iar această culoare a devenit una dintre caracteristicile distinctive ale cuțitelor fabricate în orașul Mora.

Cum sunt fabricate cuțitele producătorului suedez?

În prezent, toate cuțitele Morakniv sunt fabricate în Suedia, în apropierea orașului Mora. Producerea unui cuțit de înaltă calitate necesită nu numai materiale bune, ci și multă experiență. Cu o vechime de peste 130 de ani în industrie, modelele mărcii suedeze se caracterizează printr-o fiabilitate ridicată. Primul pas este alegerea tipului de oțel potrivit pentru tipul de cuțit. Morakniv folosește oțel carbon și oțel inoxidabil. În fabricile brandului se produc până la 7.000 de lame pe oră. Apoi, lamele din oțel sunt călite corespunzător pentru a căpăta o rezistență mai mare, flexibilitate și a-și păstra ascuțimea pentru o perioadă lungă de timp. Următoarea etapă de producție este pregătirea mânerelor. Cuțitele moderne au mânere din plastic, dar tot timpul sunt fabricate în paralel modele clasice cu mânere din lemn. Acestea din urmă sunt asamblate manual tot timpul. Chiar la final are loc controlul calității. Ca urmare, produsul final este extrem de ascuțit, are un aspect perfect și este perfect pentru orice ieșire.

Selecție largă de cuțite Morakniv în magazinul 8a.ro

În oferta noastră veți găsi modele variate de cuțite de la producătorul suedez, care sunt perfecte pentru multe activități în aer liber. Cuțitele practice pentru drumeții vor face o treabă bună la prepararea meselor sau la repararea echipamentului. Modelele ceva mai mari pentru pasionații de bushcraft vor ajuta la pregătirea unui adăpost sau la confecționarea echipamentului necesar pentru tabăra noastră. Marca Morakniv oferă cuțite de diferite forme și lungimi de lamă, astfel încât puteți alege cu ușurință un model perfect adaptat nevoilor dumneavoastră.