top

Genţi pentru corzi cu prelată

Sacii pentru frânghii de cățărare facilitează transportul frânghiei la perete și facilitează considerabil împachetarea. Foaia confortabilă pentru frânghie o protejează de praf și umiditate și vă permite să evitați înfășurarea enervantă a frânghiei.
View as Grid List

23 Produse

 1. -19%
  Geantă pentru coardă Edelrid Caddy II - deepblue

  Lista de dorințe

 2. -17%
  Rucsac de escaladă DMM Classic Rope Bag - red

  Lista de dorințe

 3. -15%
  Rucsac de escaladă Grivel Rocker 45

  Lista de dorințe

 4. -11%
  Geantă pentru coardă 8b+ Hank Rope Bag

  Lista de dorințe

 5. -17%
  Geantă pentru coardă 8b+ Greg Rope Bag

  Lista de dorințe

 6. -9%
  Geanta transport Climbing Technology Azimut Haul Bag 25

  Lista de dorințe

 7. -9%
  Rucsac Climbing Technology Falesia

  Lista de dorințe

 8. -14%
  Geantă pentru coardă Salewa Ropebag XL - black/citro

  Lista de dorințe

 9. -13%
  Rucsac de escaladă Black Diamond Stone Duffel 42 - black

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

23 Produse

Ștergere

Magazinul de escaladă 8a.ro oferă genți pentru depozitarea și transportul corzilor, proiectate cu grijă și excelent realizate, concepute de producători de top al căror ADN este reprezentat de escalada sportivă în stâncă.

Foaie de frânghie de alpinism - o invenție demnă de Premiul Nobel!

Înfășurarea frânghiei, adică înfășurarea meticuloasă a frânghiei într-o bobină, este o activitate pe care orice alpinist o stăpânește, dar care "se bucură" de ea la fel de mult ca și călcatul hainelor sau plivirea grădinii ;-) Învelișul de coardă este o invenție care vă ușurează pur și simplu viața de cățărător! Aruncând lejer coarda pe o foaie și rulând totul într-o pungă, economisiți timp și nervi, iar protecția împotriva încâlcirii nu este mai rea decât dacă ați petrece nu un minut, ci 10 pentru a înfășura coarda.

Foaia de coardă este, de asemenea, o invenție care protejează coarda de murdărie, ușurează transportul acesteia de pe un traseu pe altul și oferă un punct de plecare excelent pentru alpinist și pantofii săi bine curățați. Din aceste motive, se aplică și o regulă simplă - cu cât este mai mare foaia, cu atât este mai bună și mai confortabilă de folosit.

Foaia de coardă are un alt avantaj fantastic - facilitează uzura proporțională a ambelor capete ale coardei. Cum este posibil acest lucru? A devenit o practică standard să se plaseze bucle în colțurile cearșafului (de obicei cu coduri de culoare) la care poate fi legat capătul frânghiei de cățărare. În acest fel, controlați care capăt a trecut ultimul prin ham și rotiți capetele astfel încât să se uzeze în timp similar. Mai important, o foaie de coardă cu o buclă care vă permite să legați capătul crește semnificativ siguranța cățărătorului! Aceasta deoarece o frânghie fixată în acest fel nu are nicio șansă să treacă neobservată de dispozitiv în situațiile în care traseul se dovedește mai lung decât frânghia. Acest lucru este extrem de important, indiferent de zona de cățărare - din păcate, accidentele datorate scăpării unui capăt al frânghiei (și lăsării în urmă a alpinistului) se întâmplă în mod regulat și au consecințe fatale. Legarea unui nod este foarte recomandată și este mai ușor să vă obișnuiți să îl faceți la bucla foii de coardă.

Sacuri de frânghie și saci de transport - ceva pentru toată lumea

O foaie de frânghie în sine contribuie foarte mult. Dar, pentru a facilita apropierea de perete, transportul și depozitarea coardei de cățărare și pentru a o proteja și mai bine de factorii externi, se adaugă de obicei un element de "acoperire" la design. La cele mai ieftine modele, acesta va fi pur și simplu un "sac" de poliester cusut care acoperă coarda și foaia. La modelele mai rafinate, designerii s-au gândit mult la metoda de ambalare, la confortul purtării, la versatilitatea amplasării pe corp, astfel încât să poată oferi soluții cu adevărat rafinate. În momentul în care analizați sacii pentru coardă de alpinism, luați în considerare multitudinea de modele și rolul lor - alegeți modelul potrivit pentru planurile dumneavoastră de alpinism.

Bag singur sau cu un rucsac?

În primul rând, sacii de frânghie vă permit să ajungeți confortabil la perete. Foarte rar veți împacheta tot ce aveți nevoie într-un rucsac sau doar într-o geantă. A pune o coardă în rucsac va fi o bătaie de cap și veți renunța rapid la această idee. Încercarea de a pune totul într-un sac de frânghie se va dovedi adesea imposibilă. În cazul în care aveți o distanță scurtă până la mașină, nu este nicio problemă. Dar sesiunile de cățărare de câteva ore în sectoare care necesită o abordare mai lungă generează nevoi mai mari, iar sloganul "sari în mașină" s-ar putea să nu mai însemne o plimbare de 5 minute, ci o plimbare de o oră. Așadar, gândiți-vă dacă intenționați să mergeți pe jos până la perete/cărare/sector doar cu un rucsac sau dacă va trebui să purtați oricum un rucsac. Quickdraws, dispozitiv ba elay, pantofi de cățărare (1 pereche sau două), un ham, un hanorac, bluză de trening, gustări, sticlă de apă, hârtie igienică, carte, ghid, rezerve de cretă, geantă, plasturi, etc. - asta înseamnă destul de mult. De cele mai multe ori, veți constata că aveți nevoie atât de un rucsac de cățărare, cât și de o geantă pentru cearșafuri de cățărare. De ce este atât de important? Pentru că determină cât de mare ar trebui să fie sacul de coardă și cum îl veți transporta

Pentru că

Magazinul 8a.ro oferă atât genți de frânghie minimaliste purtate pe umăr, cât și genți mai mari care rivalizează cu rucsacurile. Știind că un rucsac de alpinism va ajunge pe spate, este bine să aveți o idee despre cum să vă purtați sacul de frânghie. Unii îl poartă pe piept - atunci este bine dacă nu este prea voluminos, deoarece câmpul vizual este foarte limitat. Un alt mod foarte practic este de a purta sacul de frânghie sub umăr - în acest caz, modelele cu o singură curea și compresie maximă se vor dovedi optime. Modelul City Rope Bag al mărcii italiene CT este un bun exemplu în acest sens. O a treia opțiune este de a purta geanta legată de rucsac - în spatele gâtului. Această opțiune este posibilă datorită fenomenalului Koala rope bag de la producătorul francez Blue Ice Forma sa foarte unică vă permite să îl poziționați aproape liber în raport cu corpul dumneavoastră și să îl rotiți între spate, axilă, spate și piept.
Dacă sunteți sigur că veți putea transporta foaia pe spate (restul echipamentului va fi transportat de partenerul dumneavoastră de cățărare în rucsac), atunci un sistem de transport asemănător cu cel folosit la rucsacuri (curele duble) va fi perfect pentru dumneavoastră. Un rucsac mare, spațios, care poate ține nu doar coarda, ci și frânghiile rapide, este, de asemenea, o opțiune bună pentru echipele de doi care doresc să împartă sarcina destul de uniform.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că, în timp, s-ar putea să vă aflați în posesia nu a unuia, ci a doi saci de cearșafuri/corde. Acest lucru se datorează faptului că acestea vă permit să depozitați în mod convenabil diferite frânghii prin casă - mai noi și mai vechi, mai lungi și mai scurte, mai subțiri și ușor mai groase. S-ar putea ca apoi să decideți să aveți două modele cu caracteristici foarte diferite.

Calitatea manoperei și confortul de înfășurare

Sacurile de frânghie de la producătorii de top sunt realizate din materiale robuste și cusute împreună pentru a rezista la tensiunile de compresie. Ele trebuie să suporte să fie aruncate dintr-un loc în altul, contactul cu solul accidentat, tragerea (sincer, uneori smulgerea) din portbagaj de sub grămada de alte bagaje. Este bine dacă cataramele, dacă există, sunt din metal. Rezistența mecanică ridicată și rezistența la abraziune fac ca geanta din pânză să fie potrivită pentru a fi folosită în numeroase călătorii de-a lungul mai multor anotimpuri.

În afară de calitatea înaltă a sacului, eficiența compresiei, capacitatea și confortul de transport, precum și dimensiunea foii, mai există un alt aspect care merită luat în considerare - comoditatea împachetării frânghiei. Foile de frânghie sunt uimitoare pentru a facilita "aranjarea" după o zi de cățărare. Tot ce trebuie să faceți este să pliați materialul în exces spre mijloc (ca o clătită) și să rulați totul în geantă în câteva mișcări. La unele modele, forma generală vă permite chiar să glisați coarda în interiorul sacului. Sub acest aspect, un sac pentru foaie de coardă de alpinism bine conceput bate alte soluții testate de alpiniști.