top

Detergenţi pentru spălat corzi

Lichidele de spălare a frânghiei vă vor ajuta să prelungiți durata de viață a frânghiei și să o îngrijiți corespunzător. Merită să vă spălați coarda din când în când pentru a-i reîmprospăta proprietățile.
View as Grid List

1 Produse

  1. -9%
    Impregnat pentru frânghii Nikwax Rope Proof 1 L

    Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

1 Produse

Ștergere

Lichidele de spălare a corzii de alpinism - ai grijă de coarda ta

Magazinul 8a.ro vă oferă, de asemenea, lichide de spălare a frânghiilor pentru a-și păstra proprietățile pentru mai mult timp. Alpiniștii sunt conștienți că trebuie să aibă grijă de frânghia lor în mod corespunzător, deoarece sănătatea și chiar viața lor depind de ea. Atunci când este folosită, aceasta este expusă la contactul cu solul umed, nisipul sau praful, iar uneori este supusă ploii. Pe scurt, este expusă în mod constant la o varietate de condiții meteorologice. Stâncile devin pustii odată cu prima ploaie, iar uneori aceasta vine pe neașteptate, când ești încă pe perete. Este greu să eviți condițiile meteo nefavorabile în munți, din cauza naturii specifice a traseelor. Dacă vă potriviți corect coarda pentru anotimp, vă va permite să o folosiți mult mai mult timp.

Lichide de spălare a frânghiilor - mențineți proprietățile frânghiilor pentru mai mult timp

Lichidele de spălare a frânghiilor vă vor permite să vă mențineți proprietățile frânghiilor pentru mai mult timp. După fiecare sezon intensiv, luați în considerare spălarea frânghiei personale. Majoritatea oamenilor consideră că nu ar trebui să împrumutați acest tip de echipament, așa că depinde de dumneavoastră în ce stare va fi. Este important nu numai să verificați starea frânghiei în timpul utilizării, ci și să acordați atenție oricărui tip de deteriorare. Acestea pot fi asociate fie cu abraziunile frânghiei atunci când este folosită pe perete, fie cu condițiile de transport necorespunzătoare, fie cu o cădere pe care ați suferit-o. După fiecare cădere, fixați din nou coarda și urcați-vă pe celălalt capăt al acesteia. Având grijă de frânghia dumneavoastră, puteți fi sigur că aceasta va rămâne cu dumneavoastră ceva mai mult timp.

Lichide de spălare a frânghiilor - utilizare mai lungă a frânghiilor

Toate lucrurile funcționează mai bine atunci când îți pasă de ele, iar corzile de cățărare nu fac excepție. Verificați-le cu atenție după fiecare acțiune solicitantă și după fiecare cădere. La urma urmei, viața dumneavoastră depinde de coarda de cățărare. Murdăria și praful pot avea un efect negativ asupra durabilității sale. Este o idee bună să folosiți o prelată specială pentru frânghii, care o poate proteja de condițiile de sol umed și de efectele negative ale altor factori externi. Poate fi necesar să vă inspectați echipamentul, inclusiv coarda, înainte de sezon. Acesta este momentul potrivit pentru a spăla frânghia și pentru a-i acorda suficient timp să se usuce. Procesul de spălare este relativ scurt, iar rezultatele pot fi o surpriză plăcută. Este posibil să fie mai ușor să efectuați operații pe frânghie, deoarece, odată ce frânghia a fost spălată, aceasta își recapătă o parte din elasticitatea sa anterioară. Lichidele de spălare a frânghiilor sunt o opțiune obligatorie dacă practicați alpinismul, care oferă o șansă mai mare ca frânghia să se murdărească.