top

Detectoare şi transmiţătoare de avalanşa

Detectoarele și emițătoarele de avalanșă sunt dispozitive extrem de moderne care sporesc șansele de succes ale unei operațiuni de salvare. Acestea ar trebui să fie incluse în trusa fiecărui pasionat de schi de tură, alături de celelalte elemente ale trusei de salvare în caz de avalanșă.
Nu avem produse care se potrivesc cu selecția dvs.
Ștergere

Detectoare și emițătoare de avalanșă - cum funcționează

Deși detectoarele și emițătoarele de avalanșă sunt dispozitive din ce în ce mai populare, mulți oameni nu sunt pe deplin conștienți de modul în care acestea funcționează. Un detector este un dispozitiv care poate transmite și recepționa semnale trimise la frecvența respectivă prin intermediul unor antene speciale. Este esențial să porniți un detector de avalanșă atunci când porniți într-o drumeție. Dacă sunteți prins într-o avalanșă, dispozitivul va continua să transmită semnalul. Ceilalți posesori de detectoare care au evitat să fie măturați de avalanșă își pot comuta dispozitivele în modul receptor. Acesta este modul în care detectoarele și emițătoarele de avalanșă localizează persoana prinsă în capcană. Pentru ca detectoarele de avalanșă să fie eficiente, toți participanții la drumeție ar trebui să aibă unul. Acest lucru este bine cunoscut de către pasionații experimentați de schi de tură, care nu pleacă în munți fără ele. De asemenea, este necesară o pregătire adecvată pentru a face ca utilizarea detectorului să fie reflexivă - deoarece fiecare secundă este extrem de valoroasă.

Detectoarele și emițătoarele pot determina locația persoanei prinse sub zăpadă. Deținerea unui detector de avalanșă vă permite să căutați cu precizie și rapiditate persoanele îngropate și să economisiți timp, a cărui trecere reduce semnificativ șansele de salvare. Detectoarele de avalanșă moderne sunt dispozitive fiabile, de care viața depinde în mod frecvent.

Detectoare și emițătoare de avalanșă

Toate detectoarele și emițătoarele de avalanșă oferite de magazinul nostru au fost testate și oferă un grad foarte ridicat de fiabilitate. Punem la dispoziție o gamă largă de modele care diferă prin aspect, funcțiile oferite și modul de operare. Producători renumiți de echipamente de avalanșă, cum ar fi Ortovox, oferă o garanție a unei manopere de calitate superioară. Oferim, de asemenea, kituri de avalanșă care conțin trusa de salvare în avalanșă, adică un detector, o lopată și o sondă. Aceasta este o soluție excelentă pentru cei care se inițiază în schi de tură și care doresc să completeze relativ rapid tot echipamentul necesar.