top

Colţari cu prindere automată

Crampoanele automate sunt modelele cele mai rapid de pus pentru turiștii avansați, alpiniștii și pasionații de drytooling. Acestea oferă precizie tehnică și stabilitate atunci când faceți traseele mixte alpine sau cascadele de gheață.
View as Grid List

25 Produse

 1. -11%
  Colțari automati Blue Ice Harfang Tour Crampon - blue

  Lista de dorințe

 2. -8%
  Colțari automati Blue Ice Harfang Crampon - blue

  Lista de dorințe

 3. -7%
  Colțari automati Blue Ice Harfang Alpine Hybrid - black

  Lista de dorințe

 4. -14%
  Colțari automati Edelrid Beast - oasis

  Lista de dorințe

 5. -16%
  Colțari automati Edelrid Beast Lite - oasis

  Lista de dorințe

 6. -19%
  Colțari automati Edelrid Shark - oasis

  Lista de dorințe

 7. -15%
  Colțari automati Camp Blade Runner

  Lista de dorințe

 8. -13%
  Colțari automati Black Diamond Neve Pro - envy green

  Lista de dorințe

 9. -16%
  Colțari schi de tură Camp Skimo Total Race

  Lista de dorințe

 10. -20%
  Colțari automati Grivel G12 Cramp O Matic EVO

  Lista de dorințe

 11. -19%
  Colțari automati Grivel Air Tech Cramp O Matic EVO

  Lista de dorințe

 12. -13%
  Colțari Petzl Irvis Hybrid
  Colțari Petzl Irvis Hybrid
  749,90Lei 861,00Lei

  Lista de dorințe

 13. -11%
  Colțari automati Petzl Dart Leverlock Fil

  Lista de dorințe

 14. -8%
  Colțari automati Climbing Technology Snow Flex

  Lista de dorințe

 15. -9%
  Colțari automati Climbing Technology Hyper Spike

  Lista de dorințe

 16. -12%
  Colțari Petzl Lynx - Leverlock Universel

  Lista de dorințe

 17. -16%
  Colțari automati Black Diamond Sabretooth Pro

  Lista de dorințe

 18. -16%
  Colțari Black Diamond Snaggletooth Pro

  Lista de dorințe

 19. -9%
  Colțari automati Climbing Technology Ice

  Lista de dorințe

 20. -8%
  Colțari Black Diamond Stinger

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

25 Produse

Ștergere

Crampoane automate - esențiale pentru zăpadă și gheață

În afară de piolet, crampoanele sunt cea mai importantă piesă de echipament montan la înălțimi (sau atunci când) zăpada și gheața rămân netopite. Oferta de astăzi de pe piață include o gamă largă de producători, sisteme de fixare și modele care par să difere în detalii minore.

Când ar trebui să aleg crampoane automate și ce model să aleg?

Pentru început, așa-numitele "autos" sunt rapide și ușor de pus și de scos și se potrivesc perfect pe cizmă. Nu numai în timpul unei plimbări relaxate pe câmpul de zăpadă, ci și atunci când împingeți dinamic partea din față a bocancii în zăpada înghețată sau pe o stâncă acoperită cu gheață. Se comportă foarte bine cu cizmele moderne de munte și de alpinism cu talpă exterioară care prezintă urme de lovituri în față și în spate (în partea călcâiului). Tocmai nevoia de a avea cizme care să funcționeze bine cu crampoanele automate, le face mai puțin populare decât alte sisteme de fixare. Firește, crampoanele automate sunt dedicate mai degrabă turiștilor avansați, alpiniștilor, alpiniștilor din Tatra, drytoolers și altor cuceritori de poteci acoperite de zăpadă sau gheață care și-au cumpărat deja cizme tehnice și, mai ales, care fac alegeri mai conștiente atunci când vine vorba de echipament pentru nevoi și așteptări specifice. Sistemul de prindere, în combinație cu bocancii potriviți, este aproape fără probleme și se comportă excelent chiar și atunci când este folosit de cei care aleg să atingă obiectivele montane în condiții foarte solicitante.
Din cauza construcției lor, crampoanele automate sunt perfecte ca piesă de echipament de alpinism - trekking, cățărare, dar și schi de tură (dacă bocancii de schi de tură sunt prevăzuți cu crestături, nici să nu vă gândiți la alt sistem de prindere).

Cel mai simplu sistem de legare din lume

Așa cum am menționat deja, crampoanele automate sunt concepute pentru a fi purtate cu încălțăminte special adaptată. Construcția bocancii trebuie să includă posibilitatea de a atașa crampoanele automate. În acest scop, ele prezintă o jantă de formă corespunzătoare în spate și o "canelură", în față. Montarea lor este floare la ureche - tot ce trebuie să faceți, este să plasați arcul din față pe canelura din talpa cizmei și apoi să fixați catarama din spate. Gata. Pentru o fixare sigură, folosiți doar o curea pentru a lega partea superioară în jurul gleznei și gata. Datorită caracteristicilor de set (crampoanele automate funcționează doar cu cizme cu talpă rigidă), crampoanele nu se slăbesc atunci când sunt folosite, stând bine la locul lor chiar și atunci când săpați agresiv în zăpadă.

Diferite crampoane automate servesc unui scop diferit

Ca orice echipament tehnic, crampoanele automate trebuie să ofere, de asemenea, o calitate ridicată a manoperei. Robustețea atașamentelor și durabilitatea construcției corespunzătoare garantează că fiecare pas pe care îl faceți este unul stabil. Dar diferite tipuri de activități necesită echipamente ușor diferite. Pe traseul dvs. acoperit de zăpadă în munții Tatra, de exemplu, puteți întâlni nu numai zăpadă, o stâncă, ci chiar ... iarbă. Un astfel de teren versatil necesită o construcție ușor diferită de cea a unui traseu complet acoperit de zăpadă, nu atât de dificil. Puteți vedea cu ușurință diferența în proiectarea punctelor din față - punctele de atac și cele două puncte următoare poziționate chiar în spatele lor. Distingem aici modelele mai clasice, cu o pereche de puncte de atac, fixate permanent și orientate orizontal, precum și modelele de cățărare / drytoolingstrong>cu o pereche de vârfuri înlocuibile (simple sau duble, respectiv mono-punct sau dual-punct) cu orientare mai mult pe verticală (în secțiune). În ambele cazuri, vârfurile pot fi asimetrice (de obicei nu) pentru cei care doresc setări precise, tehnice, pe stânci sau trepte de gheață.
Punctele verticale, care pătrund mai bine în gheață, sunt mai ascuțite și mai eficiente. Cu toate acestea, dacă intenționați să le folosiți mai degrabă pentru aplicații de trekking, va fi vorba de stil mai presus de substanță, o cheltuială inutilă și un risc mai mare de deteriorare accidentală a altor echipamente. Când vine vorba de a doua pereche de vârfuri, veți vedea și modele în care acestea sunt mai retrase și ajută mai degrabă la îmbunătățirea stabilității la mers, sau sunt clar extinse spre partea din față pentru a întări pătrunderea vârfurilor din față în gheață. Decideți ce vă interesează cel mai mult pe timp de iarnă; drumeții pe trasee populare, pe gheață verticală, alpinism ambițios, schi de tură sau cățărare de iarnă pe trasee cu șuruburi? Cu cât obiectivul este mai ambițios și mai dificil, cu atât mai multe puncte "agresive" veți alege.

Varietate de crampoane automate la magazinul 8a.ro

Chiar dacă, la început, crampoanele automate pot părea la fel, fiecare producător aplică soluții ușor diferite, astfel încât să adapteze cât mai bine modelele la așteptările clienților. Puteți găsi cele mai recente modele de la mărci globale precum Climbing Technology (inclusiv modelul CT Hyper Spike), Black Diamond, Petzl și Grivel în oferta magazinului montan 8a.ro. În mijlocul ofertei noastre versatile, puteți alege echipamentul care se potrivește cel mai bine gustului dvs. și care să vă satisfacă cerințele.