top

Peltonen

Peltonen este o marcă finlandeză specializată în producția de schiuri de fond. Vă punem la dispoziție schiuri de fond Peltonen pentru începători și nu numai.
View as Grid List

6 Produse

 1. -24%
  Bețe de schi fond Peltonen Altus 30% Carbon
  Bețe de schi fond Peltonen Altus 30% Carbon
  cu TVA 162,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 167,90Lei (-2%)
  Prețul recomandat al producătorului 216,10Lei (-24%)

  Lista de dorințe

 2. -48%
  Bețe de schi fond Peltonen Omega
  Bețe de schi fond Peltonen Omega
  cu TVA 88,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 81,90Lei (+9%)
  Prețul recomandat al producătorului 172,30Lei (-48%)

  Lista de dorințe

 3. -21%
  Schiuri de fond Peltonen Delta Step Jr - blue + legături Rottefella Basic Junior
  Schiuri de fond Peltonen Delta Step Jr - blue + legături Rottefella Basic Junio...
  cu TVA 359,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 369,90Lei (-2%)
  Prețul recomandat al producătorului 458,30Lei (-21%)

  Lista de dorințe

 4. -18%
  Schiuri de fond Peltonen N-grip Moveo NIS + legături Turing Auto Combi
  Schiuri de fond Peltonen N-grip Moveo NIS + legături Turing Auto Combi
  cu TVA 879,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 899,90Lei (-2%)
  Prețul recomandat al producătorului 1.074,90Lei (-18%)

  Lista de dorințe

 5. -3%
  Impregnat Peltonen Grip Anti-Icing Conditioner for Skis
  Impregnat Peltonen Grip Anti-Icing Conditioner for Skis
  cu TVA 83,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 78,90Lei (+7%)
  Prețul recomandat al producătorului 86,50Lei (-3%)

  Lista de dorințe

 6. -18%
  Schiuri de fond Peltonen Delta Step - red + legături Turing Auto Combi
  Schiuri de fond Peltonen Delta Step - red + legături Turing Auto Combi
  cu TVA 429,90Lei
  Cel mai mic preț din ultimele 30 de zile înainte de reducere 439,90Lei (-2%)
  Prețul recomandat al producătorului 525,20Lei (-18%)

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

6 Produse

Ștergere

Peltonen - pentru iubitorii de schi fond

Dacă ar trebui să numiți marca cea mai asociată cu schiul de fond, Peltonen s-ar afla cu siguranță printre companiile enumerate. Acest producător de schiuri de fond s-a specializat în proiectarea și producția de schiuri de fond încă de la începuturile sale. În istoria sa, a trecut prin toate etapele de producție a schiurilor, de la cele din lemn la cele din compozit și până la utilizarea fibrei de carbon. Astăzi, marca Peltonen este unul dintre cei mai mari producători de schiuri de fond din Europa, iar produsele sale sunt cunoscute în multe țări din întreaga lume. Gama de produse a brandului include schiuri de fond pentru începători, precum și modele de competiție pe care cei mai buni obțin cele mai înalte trofee în schiul de fond.

Istoria mărcii

Marca a fost fondată în orașul finlandez Hartola de către talentatul schior și meșter Toivo Peltonen. Schiurile pe care le producea manual au devenit rapid populare, iar această activitate a devenit principala sa sursă de venit. Primele modele au fost realizate în întregime manual dintr-o singură bucată de lemn. În curând, numărul de perechi produse s-a dublat. În 1955, construcția de schiuri de fond a suferit o mică revoluție. Acestea au început să fie realizate din straturi mai subțiri de lemn presat împreună. În 1967, marca Peltonen a început să-și exporte schiurile de fond în Suedia. Doar 3 ani mai târziu, a fost nevoie de o fabrică mai mare pentru a găzdui 30-40 de muncitori. În curând, sportivii pe schiurile Peltonen au început să obțină primele succese internaționale. Două medalii olimpice de aur în 1972 la Sapporo sau faptul că 26% dintre participanții la cea mai mare cursă de schi fond din lume, Wasaloppet, au folosit schiuri Peltonen.

În curând, o altă revoluție a avut loc în rândul companiilor producătoare de schiuri. Utilizarea construcției laminate cu fibră de sticlă și a unei baze sintetice a schimbat complet schiul. Ultimele schiuri de fond Peltonen din lemn au părăsit fabrica în 1974. Anii următori au adus un nou succes pentru sportivii care au folosit schiurile mărcii finlandeze. În anii '80, marca își extinde piața în majoritatea țărilor europene, în Statele Unite și Canada. În 1984, Peltonen devine primul producător din lume care introduce schiurile de tip skate. Este, de asemenea, un pionier în ceea ce privește designul schiurilor, căruia îi acordă o mare atenție. La începutul anilor '90 a avut loc o scădere globală a interesului pentru schiurile de fond, dar nu și pentru Peltonen. Marca continuă să își crească vânzările. De asemenea, în curând va deschide o altă fabrică, de data aceasta în Estonia. La începutul secolului XXI, producătorul introduce baza inovatoare Hyptonite® sau partea din față și din spate a schiurilor din carbon pe modelele de competiție. Astăzi, Peltonen este unul dintre cei mai mari producători de schiuri de fond din lume, furnizând zeci de mii de perechi de schiuri de fond pe piață în fiecare an.

Schiuri de fond Peltonen în magazinul 8a.ro

Gama noastră se concentrează în principal pe modelele dedicate schiorilor de fond începători și intermediari. Schiurile de fond Peltonen pentru stilul clasic sunt excelente pentru primele excursii și pentru antrenament. Manopera de înaltă calitate ne va asigura că ne putem concentra pe deplin asupra tehnicii noastre de alergare și asupra îmbunătățirii abilităților noastre. Modelele de bază ale producătorului finlandez sunt, de asemenea, populare printre persoanele care folosesc schiul de fond ca activitate de agrement.