top

Colţari clasici

Crampoanele de coș este o opțiune absolut necesară pentru fiecare turist montan pe traseele de iarnă. Crampoanele prinse de pantofi (10 sau 12 puncte) protejează împotriva căderilor pe zăpadă și gheață, sporindu-vă siguranța într-o mare măsură.
View as Grid List

17 Produse

 1. -13%
  Coltari Edelrid Shark Soft - night oasis

  Lista de dorințe

 2. -9%
  Coltari Climbing Technology Nuptse Evo Classic - gray

  Lista de dorințe

 3. -20%
  Coltari Camp Stalker Universal - green

  Lista de dorințe

 4. -17%
  Coltari Grivel G1 NewClassic EVO w/Antibott + Flex bar

  Lista de dorințe

 5. -19%
  Colțari automati Edelrid Shark - oasis

  Lista de dorințe

 6. -13%
  Coltari Salewa Alpinist Walk - steel/blue

  Lista de dorințe

 7. -19%
  Coltari Grivel Air Tech New Classic EVO

  Lista de dorințe

 8. -23%
  Coltari Grivel G10 New-Classic EVO

  Lista de dorințe

 9. -8%
  Set Climbing Technology Nuptse Evo + Alpin Tour

  Lista de dorințe

 10. -8%
  Coltari Climbing Technology Snow Flex - paskowe

  Lista de dorințe

 11. -10%
  Coltari Climbing Technology Nevis Flex

  Lista de dorințe

 12. -12%
  Coltari Petzl Irvis - Flexlock

  Lista de dorințe

 13. -25%
  Coltari Black Diamond Serac Strap

  Lista de dorințe

 14. -16%
  Coltari Black Diamond Contact Strap

  Lista de dorințe

 15. -8%
  Coltari Climbing Technology Ice Strap Crampons

  Lista de dorințe

pe pagină
View as Grid List

17 Produse

Ștergere

Crampoane pentru coș - cel mai bun mod de a începe

Crampoanele de tip coș (cunoscute anterior sub numele de crampoane cu curea) au o aplicare largă și un sistem de montare versatil. Ele sunt, cel mai adesea, prima alegere a începătorilor în turismul montan de iarnă. Acest lucru nu se datorează faptului că sunt mai "de bază" decât alte modele cu sisteme de montare diferite, ci pentru că este ușor să le adaptați la încălțămintea pe care o aveți deja. Coșurile (sau cuștile) special formate sunt perfecte pentru aproape orice tip de încălțăminte de trekking cu talpă rigidă.

Crampoane pentru coșuri - siguranță certificată

Crampoanele pentru coșuri de exterior sunt unul dintre accesoriile esențiale care vă vor permite să faceți în siguranță pantele acoperite de zăpadă. Ele reprezintă categoria 2 echipament de protecție personală (PPE), un produs purtat pentru a preveni căderile cauzate de alunecarea utilizatorului atunci când urcă pe zăpadă și gheață, inclusiv atunci când urcă în teren mixt. Ca atare, trebuie să îndeplinească cerințele de testare și să fie supus unor teste de siguranță în conformitate cu standardul european EN 893. Numai crampoanele care îndeplinesc cerințele de mai sus pot fi marcate CE și comercializate oficial în Uniunea Europeană. Producătorii și modelele de încredere (CT Nuptse Evo, crampoanele BD, Petzl sau Grivel), garantează materiale de cea mai bună calitate, manopera și aplicarea unor soluții de construcție dovedite, astfel încât puteți fi siguri că nu vă vor dezamăgi nici măcar atunci când parcurgeți fragmente mai dificile ale traseului dumneavoastră.
Sistemul de montaj pe care îl prezintă crampoanele de coș (adesea denumite crampoane strap-on), este foarte ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faceți, este să ajustați lungimea cramponului la încălțămintea dvs., să fixați coșul din față și din spate pe partea superioară a pantofului și apoi, prin câteva mișcări simple, să strângeți curelele și să fixați catarama. Setul este compatibil cu o varietate de călăriile de drumeție rigide (modelele cu o talpă puțin mai puțin dură pot fi folosite cu încălțăminte dotată cu un sistem de fixare flexibil de tip "flex". Cu toate acestea, trebuie totuși să țineți cont de faptul că pantofii prea moi, cum ar fi modelele ușoare de drumeție, nu vă vor oferi suficientă stabilitate pentru a fi utilizați cu crampoane și nu vor fi siguri).

Ce crampoane de coș vor fi cele mai bune pentru mine?

Crampoanele de prindere vin în mai multe opțiuni pentru a vă oferi alegerea optimă pentru condițiile și activitățile pe care le întreprindeți. Lucruri la care ar trebui să acordați atenție. Pentru început, conectorul - acesta poate fi regulat rigid sau mai flexibil. Dacă talpa pantofului de drumeție este suficient de rigidă, acest lucru nu contează prea mult. Cu toate acestea, dacă aveți pantofi cu o talpă exterioară puțin mai moale, riscați să rupeți conectorul rigid. În al doilea rând, crampoanele pentru coșuri pot fi fabricate din oțel, dar din aliaje ușoare. Dacă doriți să reduceți greutatea echipamentului, alegeți cea de-a doua opțiune. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că crampoanele din aluminiu nu pot concura cu modelele din oțel atunci când vine vorba de durabilitate. Acestea se uzează mai repede, în timp ce alergarea în ele pe stânci, pe stânci, poate provoca o uzură cu adevărat rapidă. Dacă sunteți un utilizator conștient rapid & ușor, veți aprecia greutatea mai mică, dar dacă apreciați mai mult utilizarea pe termen lung, veți alege crampoanele din oțel Acestea vor fi cea mai bună alegere pentru expediții frecvente, pentru mai multe sezoane. În plus, crampoanele din oțel inoxidabil sunt foarte rezistente la coroziune.
Și, nu în ultimul rând, numărul de puncte Crampoanele de coș cu 10 puncte sunt concepute pentru a economisi greutate și dimensiuni la ambalare. Acestea vor fi alegerea ideală în cazul modelelor minimaliste (alu) și pentru încălțămintea de dimensiuni mai mici. Pentru o acoperire mai bună și mai uniformă a tălpii exterioare a pantofilor în mărimi peste 42 - alegeți crampoane cu 12 puncte.

Mecanismul de montare poate fi similar (coșuri mai mult sau mai puțin flexibile), dar funcționalitatea modelelor individuale de crampoane nu trebuie să fie aceeași. Fie că faceți întregul traseu în ele sau le folosiți doar pe unele fragmente, puteți alege opțiunea mai durabilă (și ușor mai grea) sau mai ușoară (dar mai puțin durabilă). Numărul și dispunerea vârfurilor decide asupra "naturii" crampoanelor - atunci când urmăriți un teren mai greu, ar fi bine să aveți crampoane cu 12 puncte și cu vârfuri mai lungi. Oțelul inoxidabil vă va da senzația unei protecții mai bune împotriva coroziunii, dar este, în același timp, clar mai scump (dar nu vă panicați - crampoanele din oțel "obișnuite" nu au nevoie de atâta agitație pentru a le proteja de coroziune - tot ce trebuie să țineți minte, este să le lăsați să se usuce după utilizare). Oricare ar fi modelul pe care îl alegeți în cele din urmă atunci când răsfoiți oferta magazinului 8a.ro, puteți fi întotdeauna siguri că construcția se va comporta excelent în mediul montan.

Crampoane de coș de la mărci globale în magazinul 8a.ro

Am adunat oferta diferiților producători într-un singur loc, astfel încât să puteți alege cu ușurință setul necesar pentru aventurile dumneavoastră montane din sezonul de iarnă. Aici puteți găsi crampoane cu coș și curea de cea mai bună calitate, fabricate de mărci de renume mondial: Climbing Technology, Black Diamond, Petzl și Grivel. În sortimentul nostru, puteți găsi modelele ieftine, sigure, dovedite și recomandate de mulți utilizatori!